Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sjukdomar

Är min fisk blind?

2018-11-30 19:01 #0 av: Kampfisk

Hej! Såg att en av mina pandor har två vita ögon. Betyder det att den är blind? Den tyr sig gärna till andra pandor, och blir ganska still om den är ensam. Men den kan simma ensam också, men är helst med en annan panda.
Är det isåfall något jag ska bry mig om? Den äter och verkar må bra.

Anmäl
2018-11-30 19:29 #1 av: Sebastian0403

Tror den är blind då, men kan ha fel
Och om den äter och mår bra så ser jag inte att det skulle va några problem

Anmäl
2018-12-01 00:31 #2 av: Xseros

Pandor är väl stimfiskar? Det är väl normalt för dem att ogilla att vara ensamma

Anmäl
2018-12-01 10:58 #3 av: Rovfisk

Den kan vara blind, men det kan också bero på vattnet. Grumlig ögonhinna på fiskarna, så kan det tyda på att vattnet är smutsigt eller att det är något annat som inte stämmer i miljön den lever i.

Gör ett större vattenbyte och kolla nitrithalten i akvariumet.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-12-05 18:22 #4 av: molam

KAn vara bling, kan vara skadad i ögonen och kan bero på vattnet, det är rätt svårt att veta =) men testa ett lite större vattenbyte och avvakta och se =)

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-12-05 19:31 #5 av: PeG

Och så länge den äter och beter sig normalt vilket i det här fallet också är att simma med sällskap så skulle jag inte göra så mycket annat än vattenbyten.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.