Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror

Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Tetror

Kolglödstetra

2018-11-29 21:39 #0 av: SonjaG

Jag grunnar på att skaffa ett gäng kolglödstetror, dom är så fina.
Är det risk att mina skalarer glufsar i sej dem? Jag har 2 s, en fullvuxen och en mindre. Eller boliviansk fjärilsciklid, skulle dom kunna ta kolglödstetrorna?

Anmäl
2018-11-30 10:24 #1 av: Rovfisk

Scalarena tuggar gärna i sig tetropr som går in i munnen på dem. Och jag har för mig att kolglödstetran är ganska långsmal ?

Bolivianerna vet jag faktiskt inte om de kan tugga i sig dem.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-30 10:59 #2 av: SonjaG

Jo dom är ju små. Därför frågar jag här. Vill ju inte ha onödigt kalas i karet. 

Jag har några röda fantomtetror som jag vill komplettera stimmet.  Men så läste jag på lite om dem. De vill ha 7 i ph och jag har antagligen mer. Hur känsligt är det med ph?

Anmäl
2018-11-30 19:49 #3 av: 02mateo

Hur högt ph har du? Det bör inte vara några problem sålänge du inte har ett extremt högt ph. Viktigare är att hålla ph:t stabilt.

Anmäl
2018-11-30 21:25 #4 av: SonjaG

Det är ett tag sen jag mätte. Det är mest nitrit jag kollar då och då. Men 7,5 -7,7 kanske.  

Det jag tyvärr märkt är att dom försvinner sakta men säkert, därför vill jag komplettera. Kanske kan vara ph som är fel. Det var faktiskt en butik som sa att dom inte har dom eftersom dom inte passar i Stockholms-vattnet. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.