Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Nybörjarhörnan

Utöka invånarna

2018-11-22 20:52 #0 av: KarinP77

Nu har snart vårat dvärgguramipar Bosse och Gullan bott hos oss i en vecka. När är lämpligt att utöka akvariet med fler invånare? Har koll på värdena med stickprover. Vilka passar bäst med dvärgguramis egentligen? Karet är på 350 liter förresten.
Tack på

Anmäl
2018-11-22 21:12 #1 av: Sebastian0403

Om ca 3-4 veckor

Anmäl
2018-11-22 21:59 #2 av: KarinP77

Okej, tack Sebastian!

Anmäl
2018-11-23 05:46 #3 av: usvead

Jag har egentligen bara art-akvarier så vad som passar att kombinera med ert dvärggurami par låter jag andra yttra sig om. T.ex. raichu här på forumet har bra koll på labyrintfiskar.

Vad det gäller testerna tycker jag ni hellre ska använda dropptester, de är generellt mer tillförlitliga. Är då värdena stabila kan ni nog introducera några få fiskar redan nu men som sagt invänta tips på lämpliga "sambos" till paret. 

Anmäl
2018-11-23 12:41 #4 av: raichu

Det finns de som hävdar att guramier är parfiskar eller ska hållas i par, men det är felaktigt.
Det som betecknar en parfisk är att de leker och vårdar ägg och yngel ihop, detta stämmer inte in på någon art av guramier med en möjlig art undantag och det ska vara Parasphaerichthys lineatus (världens minsta labyrintfisk som maxar 2 cm i längd).

För att gå över till frågan som ställts, det finns väldigt många arter som fungerar utmärkt ihop med dvärgar.
Små tetror, barber och malar är helt klart något du kan kolla in.

Anmäl
2018-11-23 15:57 #5 av: molam

#4 finns heller inget som säger att dom ska gå i grupp, vet många i min bekansskapskrets som fått problem med sina guramis när dom är mer än 2 vissa har definitivt haft för små akvarium, och det har man då påpekat, men många har haft bra rymliga kar.
Så det är dags för dig att inte hela tiden hävda att dom ska vara i grupp, har man tur kan det funka, har man otur har man lagt ut en hel massa pengar och sedan spolat ned det i toan.
MAn kan säga att det går att ha fler än två, men inte att dom SKA va mer än två

I övrigt så till TS finns det många fina tetror och övriga stimfiskar som passar fint med gurami, mitt tips till dig är att kolla ut nån fisk du gillar, om det nu är tetra eller annan fisk, och sedan kan du fråga här om dom passar ihop =) på såvis väljer du själv och får tydliga svar istället för att du ska låta nån annan välja åt dig =)

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-11-24 09:56 #6 av: Rovfisk

#0 Kolla med dropptester istället för stickor, stickorna är inte helt tillförlitliga. Dvärggurami går väl egentligen ihop med de flesta lugna fiskar, såvida de inte är såpass stora att guramin går in i munnen på dem.

Är akvariet så pass stort som 350 liter, så kan du intridusera en till sort redan nu, om värdena är bra. Kolla runt på olika sidor och kolla vilka fiskar du är mest sugen på, innan du käper några :)

#4 De KAN fungera i grupp, men det kan också gå åt skogen. De Gurami jag har haft, både dvärgar och övriga, har inte fungerat i grupp, och jag har haft dem i minimum 150 liter, men enda upp till 450 liter. Det fungerade inte heller i 450 liter att ha en grupp.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.