Nybörjarhörnan

Guppisar och kampfiskar med varann?

2018-11-21 09:24 #0 av: lo.arnell

Hej alla! Jag undrar om guppisar och kampfiskar kan vara tillsammans, eller äter kampfisken upp dom andra då? Jag undrar även om guppisfiskar lätt blir sjuka, för mina dog typ 3 dagar efter att jag hade skaffat dom... Tack!

Anmäl
2018-11-21 09:49 #1 av: PeG

Guppys som köps i butiker ofta hårt avlade och uppfödda på foder som gör att de växer så snabbt som möjligt. Detta resulterar som du märkte i ganska känsliga fiskar som ofta inte lever så länge. De borde dock klara mer än tre dagar vilket skulle kunna tyda på att något i akvariet inte är optimalt och i kombination med känsliga fiskar så fick du det utfall som du fick. Eventuella yngel eller Guppys från privata uppfödare/vänner brukar vara tåligare.

En kampfisk kommer inte att äta upp vuxna guppys då han inte får in dem i munnen. Däremot är det inte helt osannolikt att han slår ihjäl dem och han kommer att äta så många yngel han klarar av att få tag på. vissa kampfiskar går att hålla med andra fiskar men grundrekommendationen är att hålla dem ensamma i mindre akvarier.

Anmäl
2018-11-21 10:26 #2 av: Rovfisk

Guppy och Kampfisk skall inte vara tillsammans, kampfisken bör dessutom vara själv.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.