Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror

Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Tetror

En tråd om mina tetror

2018-11-19 18:57 #0 av: tess03_

Jag bara undrar om det går att se för er som är mer kunniga på allt om fiskar typ om min ena rödmunstetra är sjuk? Den har en liten bula framför ryggfenan och den ser mager ut. Vad är det för sjukdom om det nu är så den är sjuk? Går det att se trots lite svårt att ta bra bilder på honom/henne? :p

Anmäl
2018-11-19 21:20 #1 av: Xseros

kan magerheten bro på undergödning? är inte så bra på varken sjukdomar eller tetror, så det är min första tanke på magerheten

Anmäl
2018-11-19 21:59 #2 av: PeG

Parasiter som tex maskar kan ge magra fiskar. Ett antal andra sjukdomar, dåliga vattenvärden och en hel del annat ger förstås också magra fiskar men som en följdeffekt av att fisken inte mår bra.

Om bulan är normal eller inte ver jag inte.

Anmäl
2018-11-21 10:03 #3 av: Rovfisk

Svårt att se på bilden, så det går inte att avgöra huruvida det är en tumör, parasitangrepp eller liknande.

Men den är väldigt mager, så jag skulle gissa på nån parasit.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-12-02 22:53 #4 av: tess03_

Nytt, begagnat akvarium som jag bara behövde betala bensin pengar för, Så kom billigt undan :) snäll dam som levererade det till mig, Men hon skulle ändå inom Tyringe så. Men vilket fall som; tetrorna simmar runt mer än i kuben så dem verkar trivas bättre :) "kuben" läcker så ska försöka få sålt det till nån händig person. Vad tycker ni? :)

Anmäl
2018-12-03 08:39 #5 av: Rovfisk

Hur stort är karet ? det ser lite litet ut för Rödmunsteran, så där kan du ju ha ett problem. Sen litar jag inte alls på svart grus/sand. Har haft det i ett av mina kar, alla snäckor dog, och även några fiskar.

Den svarta sanden/gruset, kan tydligen innehålla gifter som utsöndras över tid, som inte är nyttigt för fiskarna eller räkor/snäckor.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-12-04 09:48 #6 av: tess03_

50 eller 60 på längden. Hellre ha ett avlångt akvarium till ett stim än en kub jag hade förut till dem pga att jag hade kampfisken ensam i kuben innan jag avlivade honom. Nu trivs dem bättre då dem kan simma fram och tillbaka istället för att simma på höjden bara. "Kuben " ska säljas eller slängas pga läckage jag inte lyckas reparera. Gruset har inte varit ett problem hittills och det har jag haft i ca 5 månader nu.

Anmäl
2018-12-29 09:49 #7 av: tess03_

Varför får "tjockisen" sånna ryck som att helt plötsligt simma som om den har eld i baken? Och sen simmar den lite lutande också ibland. Den ser gravid ut men är det det eller är detta en sjukdom jag har att göra med?

Anmäl
2018-12-29 10:06 #8 av: tess03_

Skärmdumpar på zebran som simmar med eld i baken ibland och ibland lite lutande.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.