Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Allmänt

Papegojfisk

2018-11-16 21:08 #0 av: KarinP77

Hej alla kunniga!
Har precis startat upp ett Juwel trigon 350 och skulle gärna vilja ha Papegojfiskar. Är det för litet för några stycken? Skulle också vilja ha några Panda pansarmalar. Skulle de kunna funka ihop? Har ni andra förslag annars?
Mvh Karin

Anmäl
2018-11-16 21:25 #1 av: PeG

Papegojfisk som i röd/orange hybrid av cichlasoma?

I sådana fall borde det gå med några men sedan är det relativt fullt. När de vuxit till sig lite så äter de sannolikt upp pandorna. Allt som går in i munnen blir normalt sett mat.

De ska oftast vara relativt snälla och låta bli växter utom att de gräver en massa.

Mina slogs dock med varandra och allt annat som rörde sig och gjorde sitt bästa för att slita sönder alla växter. Ibland har man otur. Efter två veckor åkte de tillbaks till butiken. Förmodligen de våldsammaste fiskar jag haft och eftersom jag mestadels haft medel-stora ciklider från central och Sydamerika så säger det en del.

Anmäl
2018-11-16 21:33 #2 av: KarinP77

Ja precis, hybriden syftade jag på. Låter som de är får i ulvakläder 😑 Inte ens ett par ihop med andra alltså? Två honor är lika jäkliga? Vet att det kan va svårt att könsbestämma dom?

Anmäl
2018-11-16 22:29 #3 av: PeG

De ska vara relativt snälla. Mitt antagande är att jag hade otur och 350 liter bör vara tillräckligt. Med större ciklider vet man dock aldrig. Det finns andra som påstår att de haft dem tillsammans med slöjstjärtar.

Anmäl
2018-11-16 22:33 #4 av: Maleficum

#3 Jag hade tillfälligt en papegojciklid tillsammans med guldfiskar och slöjstjärtar och regnbågsgobi utan problem :D Den var supersnäll, nyfiken och trevlig individ (fick överta bla den från min kompis när hon la ner sitt akvarium och det var nyligen efter jag flyttat så då vart det lite fisksoppa i akvarierna).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-16 22:43 #5 av: KarinP77

Har varit i två olika butiker och deras papegojciklider har varit väldig nyfikna, följt efter en när man gått fram och tillbaka och verkat sociala, det var på det sättet de fångade mitt intresse! Känns som man kunnat stå och samtalat med dom 😁 bör nog överväga detta ändå, skulle två funka med andra sorter eller behöver de två 350 l själva?

Anmäl
2018-11-18 11:57 #6 av: Rovfisk

Pepegojcijkliderna är mycket sociala fiskar, har haft dem länge (inga just nu dock). 350 liter fungerar alldeles utmärkt för dem :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl