Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY

Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Projekt / DIY

Behöver hjälp med lösning på problem.

2018-11-14 17:54 #0 av: Maleficum

Så har ju äntligen plockat bort bakgrunden och fixat akvariet i förberedelse att limma om bakgrunden. Och nu tror jag mig förstå varför den var så knasigt limmad innan och varför den var på väg att lossna.

När man placerar bakgrunden mot ena kortsidan får man in nästan ett helt finger mellan bakgrunden och glaset på andra sidan.

Någon som kan komma på någon bra lösning så man kan limma fast bakgrunden igen? Nån form av utfyllnad? Limma med sjuka mängder silikon och hoppas att det sitter?

Sen är även lite ojämn i nederkant men det känns på nåt vis inte som det spelar lika stor roll.

(Och bilden hamna tyvärr på sniskan :/)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-14 18:18 #1 av: Sebastian0403

Kanske någon pinne eller ett rör som du Limmar på sand eller typ blad från någon växt?

Anmäl
2018-11-14 19:02 #2 av: Xseros

sjukt dum ide kommer här;

kan man kanske gjuta något i typ betong och limma fast? finns ju vattentåliga typer och att göra en form borde väl inte vara så svårt. som #1 säger kan man ju limma på typ blad för att täcka det.

Anmäl
2018-11-14 19:30 #3 av: Maleficum

Såg tips man kunde "dutta" med torv och liknande på silikonen när man limma bakgrund för att få det mer naturligt så det är ju helt klart något jag tänkt man isf får göra speciellt på den sidan med störst springa.

Just nu lutar det nog åt nån form av slang eller liknande att sätta emellan och limma fast (först i akvariet och sen bakgrunden eller tvärt om :P). Har en del luftslang i varierad dimension och material samt en gammal tjockare slang (som ska vara matsäker) jag använt mig av i ett tidigare akvarium (så den borde vara akvariesäker ;))

Har även lite rör som egentligen är för utblås på ytterfilter som jag aldrig använder men dem är ju gröna och det kanske inte ser så bra ut om det lyser igenom (har ju genomskinlig silikon).

#2 Att gjuta kan säkerligen gå om man har rätt material men känns krångligt och att det skulle ta väldigt lång tid att få det färdigt.

Får fortsätta fundera och kanske fler har fler förslag vi inte tänkt på än :)

Bakgrunden är ju en "fusk" bakgrund i hårdplast (eller vad man nu kan tänka sig det är för material) så den flyter ju iaf inte så den riskerar ju iaf inte att lätta om det inte sitter superhårt, Ska ju mest vara tillräckligt så den håller sig på plats och inga fiskar kan ta sig in bakom.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-15 05:42 #4 av: usvead

Strunta i bakgrunden, eller måste du ha den för att dölja något filter?

Anmäl
2018-11-15 10:19 #5 av: Maleficum

#4 Vill mest ha den för det är fint med bakgrund (då jag inte har någon i något annat akvarium) plus att det gör det enklare att ha växter som växer ut ur akvariet bakom bakgrunden samt ha växter som växer på bakgrunden (har redan mossa som börjat växa på den).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-16 08:03 #6 av: Draknästets_Reptiler

Jag vet inte vad jag kan ge för råd här. Hade det varit jag, så hade jag struntat i bakgrunden, men å andra sidan, vill du ha växter som växer ur akvariumet, ja då är det ju snyggare med bakgrunden som döljer mycket .

Kommer att följa detta, är jättenyfiken på hur det kommer se ut i slutänden Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-11-16 11:23 #7 av: Maleficum

#6 Nu har jag lite gett mig sjutton på att faktiskt få till det bara för att :P

Men kommer ju ha hjälp av pappa också och han är en bra problemlösare så vi ska säkerligen klura ut något vettig ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-16 11:37 #8 av: C.D

Jag skulle ha gått till glasmästaren och limmat dit en glasskiva som är lika tjock som glipan ev två en på vardera sida

Anmäl
2018-11-16 14:00 #9 av: Xseros

fast då syns ju hålet..

Anmäl
2018-11-20 11:47 #10 av: 72mm

Fast är det inte enklast att bara dölja hålet med någon växt eller liknande? 

Är det utfyllnad som är det viktigaste är väl vanlig frigolit det bästa? Det kan man forma till vad som helst. 

Vill man sätta för en skiva är nog plastglas a la Biltema eller liknande att föredra framför en glasskiva. Borde vara enklare att få till rätt form på en sådan.  Kan dock krävas lite figursågning om man vill ha perfekt passform. Åtminstone så kan man ju forma plexi/plast. Värmer man dessutom upp materialet kan man forma i alla tre dimensionerna. 

Om man inte är rädd för att experimentera och kladda ner sig så kan man faktiskt tillverka en komposit av silikon och sand. Det hela är helt hopplöst kladdigt innan silikonen är "mättad" med sand, men resultatet blir både formsäkert, beständigt och ser väldigt organiskt ut. Lite som en gummiaktig våt sandstrand. 

"Tratt" av sand/silikon komposit.
Anmäl
2018-11-20 15:44 #11 av: Maleficum

#10 Blanda silikon med sand var ju en smart ide :) Får fundera vidare på det!

Tänkte jag skulle få till växter som växer på bakgrunden och kan täcka de "fulaste" ställena. Viktigast är väl främst att få det tillräckligt tätt så inte fiskar och andra invånare tar sig in bakom.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.