Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc)

Slamsugning

2018-11-13 14:45 #0 av: EmiliaBlomqvist

Hur gör man det? (Dum fråga kanske) har haft akvarie i ca 7 år. (56l i 2 år, 190 liter i 5 år, (2 tetror lever än sen starten, haft många som levt i flera år)
Men nu till min fråga, på zoobutiken frågade dem hur ofta jag slamsög botten? Öh? Fick med ett rör med slang när jag köpte akvariet, men begriper mig inte på’t? Hur gör man?, grumlar ju lite när man rör i botten, har annars inga problem.

Anmäl
2018-11-13 14:54 #1 av: Lizelda

Jag slamsuger aldrig botten. Möjligen hos mina axisar ibland om de har någon envis bajsplutt men knappt ens där. Har du sand eller grus? Är det mycket bajs och annat skruffs på botten?

"Be proud of your scars, they're proof of a fight you never lost."

HundarBortskänkes, Ridsport, AkvariefiskFurry Paws

Bloggar om min assistanshund på Tassa Bredvid

Anmäl
2018-11-13 16:02 #2 av: Rovfisk

Håller med ovanstående, det är ytterst sällan jag slamsuger boten i karen, i diskuskaret kan jag behöva göra det nån gång ibland, men där har jag också Gibbiceps som är en riktig bajsmaskin. Men sandsnäckorna fixar faktiskt det mesta i sanden, även i det karet.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-11-13 17:00 #3 av: EmiliaBlomqvist

Grus (småsten) men visst grumlar det när man rör i det, har inga bajsare😊 vad jag vet, 4 algätare, 2 siamensis, 3 ? Randiga små pirayor (Hjärnsläpp) 6 neontetror, 2 fantomtetror

Anmäl
2018-11-13 19:01 #4 av: raichu

Algätare och randiga små pirayor säger inget alls egentligen. Skämtar

Skicka bild på de så kan vi hjälpa dig att lista ut vad du har. Tummen upp

Skulle jag få lägga en kvalificerad gissning så skulle jag säga att de du refererar till som algätare är Ancistrus baserat på sannolikhets teorin. Glad

Anmäl
2018-11-13 20:26 #5 av: Rovfisk

#3 Algätare, om det är ancistrus, är också duktiga på att grisa ner Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-11-13 21:21 #6 av: PeG

Om du behöver slamsugare vilket som sagt bör vara ovanligt så ta en slang alternativt ett rör kopplat till en slang. Ibland har röret/slangen en sil i änden för att förhindra att tex fisk åker ut med vattnet.

Fyll hela sugen med vatten och använd som hävert dvs låt ytterdelen av slangen vara lägre än den del som suger i akvariet och sedan kommer tyngdkraften göra så att vattnet rinner. För delen som är i akvariet över botten så att eventuellt skräp sugs ut. Om det inte sitter en sil på så ha koll så att inga fiskar sugs med.

Enklast är om yttre delen av slangen går till direkt till tex ett avlopp eller som hos mig ut genom ett fönster. Då behöver man inte starta om häverten varje gång som hinken blir full.

Anmäl
2018-11-13 21:24 #7 av: EmiliaBlomqvist

Vet ju vad de heter..

Anmäl
2018-11-13 22:05 #8 av: raichu

Tigerbarb, misstänkte att det borde varit de eller fembandsbarb.

Anmäl
2018-11-13 22:50 #9 av: EmiliaBlomqvist

#6 tack för svar! Det var vad Arken Zoo sa till mig. De slamög varje vecka!? Ett nät i munstycket låter ju vettigt! Ska prova igen.

#8 Tigerbarb! 🙄

Anmäl
2018-11-14 07:43 #10 av: Rovfisk

#9 Djuraffärena har väldigt mycket fisk på mindre utrymme, så de behöver suga botten, men i ett etablerat akvarium så behövs det inte i lika stor utsträckning.

Angående Tigerbarben, tänk på vad du har med dem, de kan bita fenorna på de andra fiskarna.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.