Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger

Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Alger

Alger

2018-11-11 21:59 #0 av: Linneaee

Bästa algmedlet?
Och vad är dem svarta prickarna för något?

Anmäl
2018-11-12 07:28 #3 av: Sebastian0403

Det där är bara ”vanliga” alger
Dom svarta prickarna vet jag inte
Men algerna så är det bara ta upp roten och ta bort dom och kanske dra ner på ljustiden

Anmäl
2018-11-12 08:08 #4 av: Rovfisk

Grönalger är det du har på roten. Inget som är skadligt varken för fisk eller andra invånare i karet.  Beror på hur mycket man stör sig på dem, om de skall vara kvar eller tas bort :)

De svarta prickarna är jag mer osäkert, kan vara algsporer och det kan vara något annat, vet faktiskt inte.

Vad gäller algmedel, så har jag ingen aning vilket/vilka som är bäst eller sämst. Har aldrig använt algmedel i karen, har jag fått för mycket alger, så har jag använt "naturlig algbekämpning" alltså jag har haft fiskar, snäckor eller räkor som har tagit hand om algerna åt mig ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-12 11:13 #5 av: PeG

Om algerna stör dig, jag tycker att det kan vara snyggt med lite grönt på en rot, så minska antalet ljustimmar eller tillför fler snabbväxande växter som tar bort näringsämnen ur vattnet.

Anmäl
2018-11-12 11:22 #7 av: Xseros

Hjälper snabbväxande växter mer än långsamma? Har nästan bara cryptocoryne som är riktigt seg...

Anmäl
2018-11-12 11:34 #8 av: Linneaee

Tack för alla svar. Algerna stör mig inte direkt, men I FALL om de går över styr så vill jag ha ett medel som kan ta hand om dem då jag har ett litet akvarium. Har också för tillfället en otocinclus som äter på dem, men funderar på skaffa några fler (vet att man egentligen ska ha fler, men började med en)
Kanske även får skaffa nån fler växt som växer fort. Har 5 ST av samma sort som växer extremt sakta just nu

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.