Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Förlossning /BB/ barnkammare

Gravid platy?

2018-10-16 08:14 #0 av: Pollelolle

Vi har en platy hona som vi misstänker är gravid. Men frågan är om hon är det och såfall hur långt det kan vara kvar? Hon var väldigt skygg igår och gömde sig i en växt nästan hela dagen, men ser fortfarande likadan ut så tror inte hon har ynglat. Vad tror de mer erfarna här inne? Bilden hamnade naturligtvis på fel håll, hon simmar som vanligt och står inte på hyvudet.

Anmäl
2018-10-16 09:06 #1 av: molam

Går hon med en hane så är hon definitivt gravid, det är svårt att säga hur långt gången hon är dock, däremot blir deras mage nästan helt fyrkantig när det är dags att yngla =)

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-10-16 10:08 #2 av: Pollelolle

Jo, vi har ju en hane också 😊 hon har blivit mycket mörkare bak på magen och har plötsligt blivit väldigt skygg. Tycker även att analen(?) "buktar ut" mer än vanligt nu. Vi hittade 3 yngel för ett par veckor sen, tyvärr lyckades vi bara rädda en från att bli mat. Detta ynglet vet vi inte vad det är, om det är Molly eller platy... Men hon kan väl inte ha ynglat och ändå vara så tjock?

Anmäl
2018-10-16 10:46 #3 av: molam

Mörk "bakom magen" brukar också tyda på att hon ska yngla snart, hon kan ha Ynglat och sen blivit gravid igen, dom går ju mellan 18 och 21 dagar om jag inte missminner mig, så kan ju vara att hon ska ha yngel igen om  ~1 vecka.

Apropå "rädda ynglen" så är det bättre att låta dom gå kvar  akvariet och istället ha gömställen, på såvis sållas dom svagaste ut och bara dom starkaste överlever =) Jag har 5 st yngel nu (svärdbärare) i ett yngelkar, men innan dom "flyttades dit" så har dom gått med vuxna individer som sedan dött, och eftersom dom fortfarande är kvar så tyder det på att det är starka individer, dom kommer däremot från 2 olika kar =)

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-10-16 11:32 #4 av: Rovfisk

Hon är gravid, och honorna brukar vilja gömma sig undan och blir skygga precis innan förlossning.

Håller med ovanstående vad gäller ynglen. Låt dem vara kvar i akvariumet med de vuxna djuren, men se till att det finns gömställen så de kommer undan hungriga "grannar" De starkaste kommer med största sannolikhet överleva :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-10-16 14:52 #5 av: Pollelolle

Är detta okej gömställen?

Anmäl
2018-10-17 16:11 #6 av: Rovfisk

Det ser jättebra ut. Massor av skrymslen att gömma sig i för små yngel :D

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.