Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Räkor, snäckor, amfibier m.fl

Är detta verkligen Amanoräkor?

2018-09-03 17:32 #0 av: Alge

Hej,

köpte precis ett gäng räkor av sorten Amano. Några utav ser inte riktigt ut som Amanoräkor i färgen. Kan inte se några prickar/fläckar på de. De beter sig inte heller som de andra räkorna som går runt öppet i akvariet. De lite brunare på bilden har i princip gömt sig i botten på bladväxterna medan Amanoräkorna är betydligt mer oblyga.  Eller är det helt enkelt skillnad på honor och hanar?

Kan någon hjälpa mig trots enormt suddiga bilder vad det kan vara för något? Kan inte ta nya bilder eftersom räkorna gömmer sig. kan få en skymt av dem ibland men helt omöjliga att fota.

Anmäl
2018-09-03 19:18 #1 av: Rovfisk

Stroleksmässigt ser det ut som Amano.

Någon mer kunnig kanske kan bekräfta eller dementera :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-09-03 19:41 #2 av: Lillyrod

Det behövs en bättre bild och gärna en som går att klicka upp så man kan förstora den. Amanoräkor kan ha lite olika färg men den ska vara blek i färgen. Hanarna är mycket mindre än honorna.


Anmäl
2018-09-03 19:54 #3 av: raichu

Utifrån bilden att döma så är det dåligt färgade körsbärsräkor.

Du har blivit lurad i sådana fall.

Anmäl
2018-09-03 22:50 #4 av: molam

Tror du har fått otroligt fula körsbärsräkor

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-09-03 23:24 #5 av: raichu

#4 Fula är fel ord, men inte några bra färgade exemplar.

De är däremot utmärkta som städare förutsatt att de inte blir middag.

Anmäl
2018-09-04 16:49 #6 av: Alge

Jag har på lite ofint sätt petat fram en framför kameran. Men vet inte hur mycket bättre kvalité det blev.Skrattar. Det är framförallt beteendet som är helt annorlunda från de 2 Amanoräkorna. Men om det eventuellt är t.ex. körsbärsräkor, bör man skaffa fler av samma sort då? Läste att Amano gärna ska hållas i grupp så tänkte 4st till mitt lilla och nystartade akvarium och sedan eventuellt öka på. Nu känns det som att det kanske borde vara 4 av varje för att vara ok?

Det är för övrigt bara dessa räkor i akvariet. Vill huvudsakligen ha ett växtakvarium.

Anmäl
2018-09-04 17:46 #7 av: raichu

Nu är jag helt säker på att du blivit lurad, detta är körsbär.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.