Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser

Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Berättelser

Ds stapplande steg.

2018-08-31 15:56 #0 av: dennisskierus

Så.
Nu har jag packat upp min födelsedagspresent. Antagligen den bästa presenten på väldigt länge.
Tanken är att ha ett bottenlager av JBL soil (Så att växterna blir glada) och täcka det med sand (anledning...... estetik?)
Rötter, växter och inriktning - sällskapsburk.

Anmäl
2018-08-31 16:10 #1 av: dennisskierus

Då är det monterat o klart.
3D bakgrund ser absolut fantastiskt ut, men jag hade inte vägarna förbi någon djuraffär eller hade ork att vänta.
Jag kanske kommer ångra mig när allt är på plats osv men men.
Plansch är lösningen.

Anmäl
2018-08-31 16:10 #2 av: dennisskierus

Anmäl
2018-08-31 16:16 #3 av: dennisskierus

Då är burken på plats. Vatten är i.
Filter, med någon form av bakteriestartartabletter i, är igång.
Hällde dessutom i något flytande startmedel i också, men underdoserade.
Några rötter och växter är också på plats men behöver justeras, för jag är inte nöjd med hur de blev positionerade i efterhand.
Nu ska jag hålla koll på vattenvärden och i framtiden flytta över några enstaka tetror från en kompis.

Anmäl
2018-08-31 16:59 #4 av: Rovfisk

Hej och välkommen till forumet och akvarievärlden :)

Ser snyggt ut så långt. Ett litet tips så här i starten, ös ner massor med snabbväxande växter, du kommer få betydligt bättre kvalitet och förmodligen inte så mycket alger :)

När karet har stabiliserats, så kan du ta bort de snabbväxande och byta ut dem mot andra, om du inte vill ha kvar dem. Börja gärna med 3-4 fiskar, så du får fart på bakteriekulturen, det händer inte mycket med den så länge du inte har fiskar i karet :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-08-31 17:43 #5 av: Lillyrod

Jättefint kar. Tyvärr kommer det att bli så att soilen ligger över sanden efter ett tag. Det grövre materialet stiger alltid uppåt. Det räcker med att du flyttar en växt.

Jag säger som Rovfisk. Släpp i några fiskar som ska bajsa in karet. Bara några få och öka mängden fisk långsamt. Långsamt är svårt för akvarister men om du börjar träna med en gång kommer det att gå bra Skämtar


Anmäl
2018-08-31 18:56 #6 av: 02mateo

Grattis i efterskott och grattis till det jättefina akvariet! Du har fått jättebra feedback redan så har inte så mycket mer att tillägga vad jag kommer på just nu. Som sagt starta med att introducera några få fiskar i början som startar igång cykeln samt i med mycket snabbväxande växter för att minska risken för algblomning. Mata sparsamt och använd dig helst av dropptester för att testa vattenvärden då dem är mer exakta. Länkar växtlexikon: https://akvariefisk.ifokus.se/articles/54b94bc0ce12c4750200172e-vaxtlexikon

Är det något du undrar är det bara att fråga, lycka till! :)

Anmäl
2018-08-31 19:33 #7 av: dennisskierus

Tackar tackar för alla tips.
Ska absolut ta det till mig :-)

Anmäl
2018-09-04 19:36 #8 av: dennisskierus

Då ska vi se......
Två saker.
1. GAAAAAAAH! Såg att när jag tvättade akvariet innan användning så måste något ha smugit sig in o lagt sig på trasan (helt nya, förpackning öppnad 7sek innan användning) och skapat en 4cm lång repa i glaset på burkens framkant. Något som jag nu får leva med.
Den är bara synlig i vissa vinklar, men jag vet var den är o ser den ofta. Suck!

2. Jag har stoppat ner 5 kolglödstetror i akvariet. (Jo det är en stimfisk, de ska vara betydligt fler. Absolut)
Jag tänkte att små fisk borde ju starta upp det hela lite långsamt.

Måste fortfarande iväg till en bättre affär än den som ligger bredvid jobbet för att införskaffa snabbväxande växter. Allt se hade lokalt var Anubias, svärdplantor och något lågväxande gräs som krävde CO2.
Men det står på att-göra-listan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.