Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Nybörjarhörnan

Utomlandsflytt

2018-08-13 12:52 #0 av: Tobbeluren

Hej!

Har ett 250l akvarium med blandad fisk och ett 50l med Palett Ciklider

Nu är planen att familjen ska flytta en bit. Närmare bestämt till Tyskland. 900km bort. 13h bilkörning. Minst

Har läst lite här och fött massor av tips men gällande fiskarnas överlevnad, räcker att att ha fiskarna i fiskpåsar, en en frigolitlåda? Även när det är en så pass lång resa?

Vet även att vattnet där jag kommer bo är väldigt rikt på Kalk. Kommer det ställa till några problem och hur råder jag isåfall bot på dem?

Anmäl
2018-08-13 13:24 #1 av: PeG

Plastpåsar och frigolitlåda om det är stora temperaturförändringar är förmodligen det bästa du kan göra. Se till att ha få fiskar och relativt mycket luft i påsarna så att det inte uppstår syrebrist under den långa transporten.
Jag vistas ganska mycket i Spanien som också har mycket kalk. En avkalkningsanläggning som går att sätta på antingen en specifik kran eller på invattnet i huset gör vattnet godare att dricka, ger färre problem med kalk i tex varmvattenberedare och skulle som bonus lösa frågan för akvariet. De brukar ha filter som ska bytas med jämna mellanrum. Dock lättare än att bära hem dricksvatten från butik då åtminstone jag inte gillar smaken av det kalkrika vattnet.

Anmäl
2018-08-13 16:11 #2 av: Rovfisk

Tror du måste kolla in på import/export reglerna också. EU har väldigt strikta regler vad gäller att föra in alla levande varelser (även fisk) mellan länderna.

Det kan bli dryga böter om du inte gör rätt från början :/

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-08-13 18:52 #3 av: Tobbeluren

Ohfan! 

Har du någon tips på  sida jag kan kolla reglerna på?

Anmäl
2018-08-13 19:07 #4 av: Rovfisk

Börja med att kolla jordbruksverket, de kan nog hjälpa dig vidare.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.