Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm)

Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Inredning (Stenar, rötter mm)

Vit eller svart akvariesand

2018-08-01 18:13 #0 av: Ceasar_Zelda

Hej jag har precis införskaffat ett till akvarium och funderar på om jag ska ha svart eller vit sand. I mitt nuvarande har jag svart sand. Det  kommer vara dvärg klogrodor i akvariumet, malaysiska sandsnäckor och så ska jag ge det ett försök med räkor också. Min fråga är: Trivs de lika bra med svart som med vit sand? Eller kan den vita sanden göra att de blir rädda för att komma fram? (Har läst att vissa fiskar inte tycker om vit sand) Finns det några nackdelar annars med vit sand?

mvh

Anmäl
2018-08-01 18:36 #1 av: [Wijnja]

Blandat då

Anmäl
2018-08-01 19:00 #2 av: molam

Finns nackdelar men Svart sand, särskillt om man ska ha räkor och snäckor =) det är nämligen inte omöjligt att Både räkor och snäckor dör av svart sand, de svarta sander som jag har testat (för det är så jäkla snyggt) har mina räkor sagt tack och godnatt till, om jag inte missminnet mig är det nått ämne i den svarta sanden som dom inte klarar av, vet att det var flera till som testade svart sand, vilket gjorde att deras räckor och snäckor dog =)

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2018-08-01 20:56 #3 av: Lillyrod

Svart sand är ofta färgad och det tål inte invånarna. Om du med vit sand menar ciklidsand så finns det fiskar som inte gillar den. 

Vanlig ljus sand är inga probelm.


Anmäl
2018-08-02 07:10 #4 av: Ceasar_Zelda

Det jag tänkte på var antingen JBL Gravel sansibar white eller snow Lillyrod men då kanske det inte blir några problem.  Den svarta sanden jag har nu (JBL gravel sansibar Dark) har fungerat bra för alla invånare men precis som du skriver molam så har jag också sett att räkor inte verkar tåla den så därför funderade jag på en vit sand mer. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.