Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden

Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Vattenvärden

Nystartat akvarium- hjälp tolka värden

2018-07-13 13:23 #0 av: Fiskstim

Hej, har skaffat akvarium igen efter 25 års uppehåll. Jag är mest orolig för att vattenvärdena inte är tillräckligt bra så slänger upp en bild på senaste från i morse. Otroligt tacksam för hjälp/förklaring på hur jag ska läsa av/tolka detta.
Är aquavital 6in1 jag använder.
Har hällt i div ”nyttiga” preparat och väntat några v.

Anmäl
2018-07-13 14:43 #1 av: PeG

Svårt att se på bilden men generellt så bör nitrit alltid vara 0. Generellt gäller att stickor som den du visar inte är helt pålitliga. Försök att använda ett vätskebaserat test.

Anmäl
2018-07-13 16:57 #2 av: 02mateo

Håller med ovanstående om att det är svårt att läsa av stickan på bilden. Det du bör ha koll på i början är ammonium/nitrit. Dem ska vara på noll för att vara säkert. Ph/kh osv behöver du oftast inte oroa dig över om du kör med de vanligaste typerna av fiskar, se bara till att dem är stabila. Som sagt är dropptest att föredra då dem oftast är mer exakta. Lycka till!

Anmäl
2018-07-14 10:18 #3 av: Draknästets_Reptiler

Håller med övriga.  Svårt att se på bilden, men jag litar iaf inte på stickor, blir ofta felvärden.

Köp hem dropptester.De är mer tillförlitliga. Jag brukar kolla Nitrit (No2), Nitrat (No3) och Ph. Dessa dropptester finns oftast hemma på akvariebutiken.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-07-19 21:07 #4 av: Fiskstim

Tack för era åsikter, for googla fram ngt och beställa på nätet och använda de jag har tills vidare, nitrit var på noll och fiskarna verkar må bra jag städar och är noga med att inte ge för mkt mat också.
Men att de var så opålitliga var ju ingen höjdare synd att de inte vet bättre i zoo/djuraffärerna bara men okunskap finns det gott om här i världen😏

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.