Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare

Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Levandefödare

Behöver tips angående livsbärare!

2018-06-13 23:11 #0 av: Desilita

Hej alla!
Jag kommer inom två månader uppgradera mitt lilla 32 liters akvarium med endlers till ett 90-120liters. 
Till detta vill jag ha lite andra roliga livsbärare. Jag har googlat rundor i evigheter men det jag får upp är bara standard, dvs endlers, guppys, mollies, svärdbärare och platys. Jag vet att där finns massvis av andra livsbärare därute så tänkte att denna sidan är perfekt för o fråga om tips på arter och era erfarenheter med dessa.


Det jag helst skulle vilja ha är fiskar som är runt guppys/endlers storlek och de ska självklart gå ihop med mina endlers och räkor jag har nu i alla fall.

Anmäl
2018-06-13 23:30 #1 av: Hageraset

http://www.tfhmagazine.com/details/articles/7-forgotten-livebearers-full-article.htm här finns det fler levandefödare, det är visserligen på engelska men.. OberördGlad

Anmäl
2018-06-14 08:09 #2 av: C.D

Nomorehampus finns det någon halvnäbb som heter, det är en asiatisk ungfödare.
Ameca splendens ser ut som typ en Molly nästan. Är lite osäker på stavning 😃

Anmäl
2018-06-14 11:55 #3 av: raichu

Dvärgtandkarp finns.

Om du söker på mig så kommer du att hitta min tråd på mina akvarier, i mitt 250l har jag lite som blir i samma storlek som Guppy.

Anmäl
2018-06-15 12:49 #4 av: Rovfisk

Det finns en hel del du kan ha i ett 120 liters akvarium. Det finns olika levandefödare, det finns vissa dvärgciklider, Gurami etc.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.