Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sjukdomar

Behandla fenröta

2018-05-04 21:50 #0 av: Staempel

Osäker på hur jag ska göra så frågar  här. Har en guppyhane som verkar har fenröta, har preparatet JBL Ektol Fluid Plus 125 hemma som jag köpt efter att ha googlat runt lite. Tveksam till hur jag ska använda det då  jag förutom guppys även har några panda pansarmalar i karet och läste i bruksanvisningen att de kan vara känsliga för preparatet.

Jag har tyvärr inte något extra kar att använda som sjukstuga och i dagsläget inte ekonomin för att skaffa ett heller :/

Tacksam för råd.

Anmäl
2018-05-07 21:30 #1 av: Rovfisk

Är lite osäker, men är inte fenröta smittsamt ? Isf måste du ju iaf behandla hela karet :/

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-08-12 03:59 #2 av: Staempel

Blev behandling av hela karet först en omgång och sedan en till nån månad senare. De fiskar som var mest illa däran klarade sig inte i längden. De tycktes piggna till men dog sedan :/ Pandorna reagerade inte alls på preparatet.
Var flera gånger på väg att kasta ut karet i ren frustration, men det fick bli kvar. Har endast kvar pandorna och en guppyhona av de som blev behandlade, samt yngel från denna hona och en annan.

Anmäl
2018-08-13 09:01 #3 av: Rovfisk

Hoppas att du slipper eländet nu då

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.