Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar

Övriga fiskar

Blågrön botia i kombination med?

2018-04-15 11:08 #0 av: Ellenfyrkant

Hej!
Jag har 3st blågröna botior i mitt 540 L akvarium. De har tagit kål på ett flertal fiskar genom att nypa dem i fenorna. Det enda som klarat sig välbehållet är scalarer (märkligt nog). Vad har ni för erfarenhet av dessa? Jag tycker de har gott om plats men ändå är de på och jagar alla..

Anmäl
2018-04-15 11:46 #1 av: Rovfisk

Jag vet inte något om just din botia, men jag vet att Botior överlag är fenbitare. Jag har haft botier i mina kar (Innan jag skaffade snäckor), och de har, utan undantag, tuggat på de andra fiskarnas fenor.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-04-15 18:36 #2 av: Ellenfyrkant

Så vad gör man, det är ju ganska trist att enbart ha botior. 🤔

Anmäl
2018-04-15 19:16 #3 av: Rovfisk

Jag valde ju bort Botiorna i mina kar, dels pga fenbitningen och dels för att jag ville ha mer snäckor. Så jag kan ju tyvärr inte råda dig här :/

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.