Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk

Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Slöjstjärt, Koi och Guldfisk

Krokig ryggfena

2018-03-03 00:56 #0 av: EmblaDockan

Hej. Jag är nybörjare på att ha fiskat och har tre slöjstjärtar i ett 240L sedan ett par veckor. Fisken i fråga jag är lite orolig för har jag haft i nästan ett år och inte haft problem men nu är den lite föreläsning på de vita delarna (är en Calcio ) samt att ryggfena är krokig och övre delen är böjd bak mot ryggen. Se bild

Inte den bästa förklaringen men någon som känner igen symptom.. Eller överreagerar jag?

Anmäl
2018-03-03 00:59 #1 av: EmblaDockan

Mena så klart rödaktig inte föreläsning

Anmäl
2018-03-03 10:06 #2 av: Rovfisk

Någon eller nånting kan ha orsakat en skada, bråkar de andra med den ? Krokig ryggfena kan bero på mycket ...för trångt akvarium, bettskada, transportskada etc.

Att den är rödaktig på¨det vita, kan vara färgen, men det kan även vara tecken på sjukdom. Det är svårt att säga.

Hur mår den i övrigt ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-03-03 10:40 #3 av: EmblaDockan

En skada va vad jag tänkte först, är möjligt att den simmat in och fastnat i något kanske.( I min värd tänkte Jag det värsta att det va fen bryta sjuka eller något annat påhitt tack att du lungna ner mig lite) Jag har en annan slöjstjärtar som har varit väldigt "på" och jagat. Hittade massa Rom så de ville nog para sig..

Känns som den mår okej i övrigt lite off i blan och ligger själv i ett hörn och vilar av o till men det kanske är normalt?

Anmäl
2018-03-03 11:03 #4 av: EmblaDockan

När det gäller färgen så brukar den inte vara så rödaktig. Vad för sjukdomar visar sådana symptom över lag?

Jag inser att jag kanske överreagerar i min okunskap för dem verkar må bra nu när jag kolla på den. Hat även en dålig erfarenhet att vara tvungen att ta bort en av slöjstjärtarna för dem blev röd och fick blodsprängda fenor och betedde sig konstigt.

Anmäl
2018-03-04 09:20 #5 av: Rovfisk

Det är mestadels parasitsjukdomar som kan utmärka sig genom att gälar och fenor blir rödaktiga (blodsprängda)

Men vissa vita fiskar ser ut så naturligt, de är nästan som genomskinlig och då ser man bl.a blodkärlen. Men som sagt, det är svårt att veta exakt. Du får hålla koll och observera de andra om de får liknande symptom.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-03-26 14:17 #6 av: EmblaDockan

Tack!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.