Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (15) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider

Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Sydamerikanska ciklider

Blå ciklid får skakningar

2018-02-21 13:46 #0 av: Uffapuffa
trim.33317914-342b-4ff0-8d41-0c666bc20840.mov

Hejsan. Jag undrar om någon vet vad min ena Blå ciklid-hane håller på med? På filmen jag bifogade kan man se att han får "skakningar". På filmen har han det nästan konstant, så ofta brukar det inte vara. Det är kanske en "skakning" var femte minut. Då blir det som att han vibrerar i ett par sekunder och det är främst huvudet/framkroppen som skakar. Han är högst i rang i akvariet, det är bara för honom det blir sådär. Någon som vet vad det är?

Anmäl
2018-02-21 13:48 #1 av: Uffapuffa

Såret han har vid munnen är för övrigt efter ett bråk med den andra hanen.

Anmäl
2018-02-21 13:53 #2 av: Rovfisk

Han varnar/vaktar ( är du säker på att den andra också är en hane) :)

Detta beteende uppvisar de även under lek, men då står han oftast bredvid honan och vibrerar, ibland kan det se ut som han har värsta dödsryckningar.

Du behöver inte oroa dig, det är ett naturligt beteende :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-02-21 14:16 #3 av: Uffapuffa

#2 ååh vad skönt, har varit orolig ganska länge! Ja det är en hona, dom får ägg jätteofta men dom äts alltid upp. Efter en kort tid får dom nya ägg igen så han kanske alltid är lite upp i varv. Han gör sådär hela tiden, inte bara bredvid frugan.

Markerar han för dom andra att det är han som bestämmer kanske? Skönt att han inte är sjuk i alla fall :)

Anmäl
2018-02-21 14:28 #4 av: Rovfisk

Ja. Det är hans sätt att tala om för alla andra att "jag är störst, bäst och vackrast" .  Såg på filmen att han tenderar att vilja "varna" dig också ..."Kom inte för nära" ;)

Nejdå, han är inte sjuk :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2018-02-21 14:34 #5 av: Uffapuffa

Jag trodde faktiskt inte att skakningarna berodde på det men det var ju skönt!

Haha skojar du? Jag skulle inte vilja bo med honom, han attackerar ofta sina "medfiskar" haha!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.