Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk

Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Slöjstjärt, Koi och Guldfisk

Slöjstjärt mår inte bra?

2018-02-08 21:32 #0 av: Jag och mina djur : )

Hej!
Jag har ett akvarium med 3 guppies, två svärdbärare, en mal och en slöjstjärt.
En guppy och svärdbärarna köpte jag för någon dag sedan, och efter att de kom har min slöjstjärt inte mått bra. De låter inte den vara med och alla är kaxiga mot den (fast den är störst och bott hos mig längst).
Hon gömmer sig bakom pumpen och innan idag såg det så dåligt ut så jag satt in henne i en yngelbur. Nu sitter hon där, fortfarande slö och hängig och äter inte.
Hade innan 28 grader i akvariet, kan det vara temperaturen?
Tacksam för svar! :)

Anmäl
2018-02-09 16:34 #1 av: Saalucifer

Det är ingen bra fiskkombo. Slöjstjärten är en kallvattensfisk och trivs bäst i temperaturer under 22 grader. 

Anmäl
2018-02-09 17:09 #2 av: Jag och mina djur : )

Den har tyvärr dött idag. Och av vad jag kan hitta så tror jag att det är bukvattensot, då tre fiskar nu dött på ungefär samma sättLedsen

Hur får man bort bukvattensot innan de andra fiskarna blivit sjuka? 


Anmäl
2018-02-09 17:13 #3 av: Lillyrod

Om du är säker på att det är bukvattensot finns det medicin mot detta. Det är väldigt smittsamt så det är bra om du kan medicinera så fort som möjligt. 

Däremot är det inte bra att använda medicin om man inte är säker. Bilder på dina fiskar kan hjälpa till att förstå vad det är Glad


Anmäl
2018-02-09 17:28 #4 av: Jag och mina djur : )

Här är en bild på slöjstjärten någon timme innan hon dog. Hon låg på sidan vid ytan och reagerade inte på någonting.

Anmäl
2018-02-09 17:31 #5 av: Jag och mina djur : )

Symtomen på alla har varit att de slutat äta, suttit för sig själva, inte reagerat på mig eller annat, jag tycker att de blivit smalare och glansigare och sen legat på sidan och dött. 

Anmäl
2018-02-09 17:39 #6 av: Saalucifer

Gör vattenbyte i flera omgångar och köp inga nya fiskar, utan låt det vara som det är och sköt om det ordentligt. Bevaka de fiskar som finns kvar i någon vecka och blir det bättre så gå långsamt framåt. Bukvattensot behöver inte vara smittsamt om du har friska individer, sjukdomen är precis som pop-eye mer utav ett symptom på dålig vattenkvalitet eller dylikt och friska fiskar får nästan aldrig bukvattensot även om de delar akvarium med smittade fiskar.

skulle det vara så att kvarvarande fiskar också får bukvattensot så köp medicin och medicinera.

Anmäl
2018-02-09 18:08 #7 av: Lillyrod

Slöjstjärten har inte bukvattensot så jag tycker inte du ska medicinera mot det.


Anmäl
2018-02-10 08:47 #8 av: Rovfisk

Ser inte ut som bukvattensot. Men, som sagt tidigare, Slöjstjärt är en kallvattenfisk, och kräver ganska stort akvarium. Hur stor akvarium har du ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.