Malawi/Tanganyikaciklider

slöjstjärt och Afrikansk ciklid?

2018-02-08 20:40 #0 av: Rori

Hej experter!

Jag ska snart få hem ett kar på 375L med aulonocara ob ciklider.. Det står att de är fredliga fiskar och jag är nyfiken hur de skulle gå ihop med slöjstjärt?
Cikliderna vill ha en temp mellan 23-27 gradernoch slöjstjärt mellan 18-25 grader.

Hur går dessa ihop?

Jag har även en massa tetror, funkar de också ihop med cikliderna? Har tidigare haft 2
electric blue ciklider tillsammans med slöjstjärt och tetror och de gick fint ihop men hur är det med denna form av chiklid?

Anmäl
2018-02-08 20:47 #1 av: Lillyrod

När det gäller både malawi och tanganyikaciklider så bör de hållas i artakvarium. 

När det gäller ciklider så är det ett väldigt stort begrepp. Det finns massor av olika så man kan inte säga något generellt om ciklider. 


Anmäl
2018-02-08 20:52 #2 av: Cecilia.S

Hej och välkommen hit! Glad

Vilken härlig fiskart du har fått upp ögonen för, den har jag faktiskt aldrig sett eller hört talas om tidigare. Genom lite snabb sökning ser den ut att vara relativt lik Electric Blue Acara / Blåciklid i beteendet och även, till viss del, utseendet. 

Det jag blir osäker på med ditt tänkta sällskap till dessa är både temperaturen, fenorna och tetrorna. Temperaturen som Aulonocara OB vill ha är i snitt högre än vad slöjstjärt vill ha; den ena får på gränsen till för varmt och den andre på gränsen till för kallt om det ska fungera. Det är ingenting som jag själv hade satsat på. 

Samtidigt så har jag egna erfarenheter av att fiskar liknande denna art gärna ger sig på stora fenor (som slöjstjärtar har) och tetror, som du säger att du har i akvariet. Därför undrar jag vilken tetra-art du har? Om de är högryggade bör det fungera bra, men t.ex. neontetra går vanligtvis  inte särskilt bra ihop med antingen stora ciklider eller slöjstjärtar då de kan slinka ner som mellanmål ibland Lipar

Anmäl
2018-02-08 21:35 #3 av: Rori

Hej Cecilia,

Jag har inte heller hört mycket om denna art förut men de följer med det karet jag får :) Jag var bara nyfiken om det skulle funka men det är som du säger, temperaturen är lite knapp. Jag har en mängd koppartetror och zebratetror tillsammans med 7 st slöjstjärtat inlett 400L akvarium nu och det kanske får vara så.
Det kanske är säkrast att ha cikliderna för sig själva.

Har du någon erfarenhet att sand i botten istället för grus? Jag testade det en gång men vattnet blev jätte grumligt och det la sig typ aldrig så jag bytte till grus igen. Har du någon idé hur man kan göra för att få vattnet klart?

Anmäl
2018-02-08 21:55 #4 av: Lillyrod

Vad använde du för sand? T ex Biltemas eller Julas sand grumlar inte vattnet och behöver inte ens sköljas innan.

Jag gillar sand betydligt bättre och jag har fisk som också gör det : )


Anmäl
2018-02-09 14:39 #5 av: Rori

Hej Lillyrod

Det var Julas sand jag använde men det blev grumligt =/ Men jag har kollat upp idéer på nätet så ska testa några av de innan jag häller i karet :) Tack för svar!

Anmäl
2018-02-10 08:44 #6 av: Draknästets_Reptiler

Välkommen hit :)

Electric blue cichlid ? Det fins flera olika ciklidsorter som kan få benämningen EB (Electric blue) "EB" Jack dempsey, "EB" acara, "EB" Fjärilsciklid etc.etc. Har du någon bild på dina EB :)

Malawi skall gå i artakvarium, Slöjstjärt, nja ...det finns stimfiskar som faktiskt klarar lägre temperaturer, och det fungerar ju, om du då är medveten om att en och annan kan slinka ner i en hungrig slöjstjärtsmage ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptil, Autism och Anhöriga.
*Medarbetare på Debatt
*Arrangör Sundsvalls terrariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.