Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror

Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Tetror

Tetrorna äter fenorna på scalarerna

2017-12-22 16:55 #0 av: UngAkvarieÄlskare

Hej,
Nu är det såhär att jag misstänker att mina diamanttetror äter scalarernas fenor... har inte sett någonting när akvariet varit tänt, så antar att de händer när alvariet är släckt.
Jag har matat varannan dag, men sen dethär började så har jag börjat mata varje dag så att fiskarna ska vara ’mätta’? Men det har inte hjälp hittils. Har hittils inte sett svamp eller infektion. Vill verkligen inte att det här fortsätter.
Vill heller verkligen inte separera tetrorna eller scalarerna, har bara dethär akvariumet så går heller inte att flytta dem. Vad ska jag göra? Hoppas på att dom slutar snart eller tar scalarerna förhård skada då? Växer fenorna ut med tiden?
Akvariet är på ca 200L, tetrorna är 9st och scalarerna är 6 (ung grupp)

Anmäl
2017-12-22 17:05 #1 av: SonjaG

Jag har skalarer och tetror, 2 olika sorter.  Har aldrig märkt ngt av det du beskriver.  Och ja, fenor växer ut igen. 

Anmäl
2017-12-22 17:50 #2 av: UngAkvarieÄlskare

Har sett en gång när alvariet varit tänt att en av tetrorna nafsat på kroppen på den mista scalaren men inget mer när de varit tänt.
Tror inte det är sjukdom på fenorna då det inte är något vitt längs ”såret” på fenan

Anmäl
2017-12-22 17:58 #3 av: Lillyrod

Har de börjat att nafsa så tror jag inte de slutar. Det är väldigt jobbigt och stressande för skalarerna att behöva ha det så. Det blir nog till att välja vilken av fiskarna du vill ha kvar tyvärr.

Fenor växer ut men inte om de fortsätter att bli nafsade på. Det kan sluta med sår och svampangrepp på fenorna.


Anmäl
2017-12-23 09:15 #4 av: Rovfisk

Fenorna växer ut, OM de får vara ifred. Men 200 liter är i minsta laget för scalarena, så du kanske skall fundera på att flytta på dem och köpa andra fiskar som är lämpligare för din akvariestorlek ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-12-23 12:43 #5 av: UngAkvarieÄlskare

Akvariet är 65cm högt så det borde funka för scalarerna. Man märker inte av någon stress på scalarerna, dom är helt som vanligt... Skulle man kunna avvakta i några veckor och se om det bara var en engångsföretelse?

Anmäl
2017-12-24 09:13 #6 av: Rovfisk

65 cm högt, då borde det inte vara något problem Glad

Jag vet faktiskt inte om de slutar när de väl har börjat, vissa tetror är fenbitare, men du kan ju avvakta. Men var noga med att scalarena inte blir stressade, de får lätt vita prick och andra stressrelaterade sjukdomar.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-12-24 11:02 #7 av: UngAkvarieÄlskare

Kan detta vara vitaprick eller är det bara färgen på fenorna? Vet att mina svarta scalarer har svarta prickar på sina fenor,r det samma med vita...?

Anmäl
2017-12-25 09:29 #8 av: Rovfisk

Ser inte riktigt ut som Vita prick. Vita pricksjukan ser ut som saltkorn som sitter på fenor och kropp.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-12-25 13:36 #9 av: UngAkvarieÄlskare

Köpte en medicin mot svamp, vita prick, sammetssjukan mm. esha exit, som jag nu använder i akvariet, är inne på dag 2.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.