Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser

Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Berättelser

Maleficums zoo

2017-09-15 13:03 #0 av: Maleficum

Är ju alltid intressant att se hur det går med andras akvarier så tänkte det var dags att starta en egen tråd med vad som händer här hemma i min vattenvärld. Kan hända att det slinker med någon bild från övriga djur här hemma ibland också. (Dessutom kan man ju alltid få lite tips och idéer vilket jag känner att jag behöver nu då jag har en del beslutsångest för tillfället i vilken riktning jag ska gå just nu).

Tänkt börja med en presentation av varje akvarium som de ser ut nu i varsitt eget inlägg.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 13:07 #1 av: Rovfisk

Ohh spännande ...Sätter en fena här :D

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-15 13:08 #2 av: Maleficum

Går från minst till störst. Först ut är lilla burken i hallen på 45 liter (50x30x30).

För tillfället bor här ett fåtal körsbärsräkor jag lyckats rädda undan ur de andra akvarierna (där de blivit utkonkurrerade av mina crystal räkor), ett fåtal posthornssnäckor (och tyvärr på nedgång i de övriga akvarierna), några amanoräkor som är planerade att flytta då de bara gått här för att bekämpa mitt trådalgs problem och två stackars små kolglödstetror som kom med mitt nya stora akvarium.

Planen för detta kar är att återgå till low-tech som jag haft tidigare och försöka återuppliva mitt körsbärsräkbestånd och posthornsbestånd. Tror jag vill skippa att ha fiskar i det för tillfället.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 13:13 #3 av: Maleficum

Nummer två är karet som just nu står i köket (väntar på att hitta en bra bänk eller liknande till det då planen alltid varit att ha det i badrummet). Är på nästan 86 liter (70x35x35). Först var planen att ha det lite "stilrent" med berg och stentema men som vanligt hos mig börjar det mer likna djungel igen.

Just nu bor här en del crystal räkor, amanoräkor, ancistrusyngel och ett gäng av mina trinidad guppy. Vet inte alls vad jag vill göra med detta och om jag ens ska ha det kvar igång (har känt tidigare att fyra akvarium varit lagom att ha igång men har just nu fem stycken).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 13:18 #4 av: Maleficum

Som nummer tre  blir det sovrumsakvariet på 200l (100x50x40).

Här bor just nu vuxna ancistrusar som ynglar av sig ibland, massor av mina blandade färgade crystalräkor som jag är riktigt rädd om. Ett gäng av mina trinidadguppy samt att kongotetrorna jag fick med i nya akvariet hamnade här just nu då jag varit sugen på lite större fiskar till detta kar (är fyra hanar och sju honor).

Vill som sagt ha något lite större iögonfallande fiskar här i som man kan se bättre från sängen men vet inte om jag vill fortsätta ha kongotetrorna eller inte. De är väldigt vackra men har inte riktigt fastnat för dem av nån anledning. De har tidigare gått med scalarerna innan de flytta hit så vet inte om jag ska flytta dem till samma akvarium som scalarerna eller hitta nytt hem till dem helt eller ha dem kvar i detta akvarium.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 13:24 #5 av: Maleficum

Nummer fyra blir det nya akvariet i hallen på 220l med välvd framruta (120x31/41x50) och med back to nature bakgrund.

För tillfället går det blandat med fiskar som jag inte har några planer för. Bla fyra svärdbärare, fyra nätbarber som kom med akvariet, några ancistrusar och dvärgkulan. Kongotetrorna och scalarerna har bott i detta kar innan det hamna hos mig och en ide är att låta dem flytta tillbaka hit.

Planerar också att fylla upp bakom bakgrunden med lekakulor och plantera krukväxter där som får växa ut ur akvariet då detta inte har något täckglas. Allt är för tillfället bara istoppat lite på måfå då det kom hit för bara någon vecka eller så sen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 13:27 #6 av: Maleficum

Och sist ut är akvariet i vardagsrummet på nästan 223 liter (90x45x55).

Här i går just nu två scalarer, mina projektguppys, sju siamesiska algätare och ett gäng ancsistrusar. Skulle vilja ha någon form av stimfiskar tillsammans med scalarerna men vet inte direkt vilka just nu och om scalarerna ska fortsätta gå i detta kar eller inte.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 13:44 #7 av: Maleficum

Så till mitt dilemma, eller problem, eller vad man ska kalla det. Är lite sugen på något nytt då det känns som det sett ungefär lika dant ut här hemma i akvarierna de senaste åren och saknar en del gamla favoriter.

Är just nu inte helt nöjd med hur invånarna är placerade i karen och de invånare jag har. Är riktigt sugen på att införskaffa tigerbarber igen då de alltid varit en favorit men känns som att man skulle vilja ha dem i ett eget kar. Är lite sugen på att ha ett gäng i vardagsrumskaret #6 men då måste ju scalarerna och guppysarna flytta (även om jag för många många år sen lyckats ha tigerbarber och tigerbarber tillsammans utan problem så är det inget jag vill chansa på).

Har även varit sugen på guldfiskar eller slöjstjärtar igen men då det inte riktigt passar i något av mina kar har jag börjat kolla på långfenade praktbarber då de påminner lite om guldfiskar till utseendet, vet dock inte om jag vill ha ett stim med enbart dessa då de blir rätt stora och det kan ju kännas lite trist. Skulle väl dessutom passa bäst i stora hallakvariet #5 vilket isåfall förhindrar scalarflytt och införskaffande av tigerbarber. Skulle dessutom vara trevligt med riktigt stort stim av någon mindre fisk.

Och angående stim med mindre fiskar är jag riktigt riktigt sugen på danior (gillar i princip alla sorters danior) eller kardinalfisk.

Så om någon känner "så där skulle jag ha gjort" så skriv gärna ner lite förslag :D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 16:21 #8 av: Rovfisk

jag har beslutsångest själv med två av mina akvarium, så¨där kan jag tyvärrinte råda dig ;)

Men däremot så vill jag varna för att ha smala fiskar (kardinaltetra, danio o.l) med scalarena, de slinker lätt in i munnen på dem när de har vuxit på sig. Högryggade tetror (rosen,fantom o.l)går alldeles utmärkt. har rosentetra med mitt vuxna scalarepar :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-15 17:39 #9 av: Maleficum

#8 Är lite jobbigt ibland att det finns så himla mycket fiskar att välja på! Och då är jag ändå rätt kinkig och dissar ganska många grupper av fiskar (bla ciklider, med undantag för just scalarer).

Vet risken med mindre fisk med scalarer, annars hade det nog blivit ett rejält gäng neontetror då de är underbart med dem i riktigt stor mängd.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 17:42 #10 av: Lillyrod

Rolig tråd så här vill jag följa. Har själv idétorka med mina kar just nu så några tips blir det inte Skämtar Tänkte att jag själv kunde få några här.


Anmäl
2017-09-15 18:34 #11 av: Maleficum

Är sugen på att åka iväg till akvarielagret bara för att gå runt och kika på fiskar för att få mer inspiration. I onsdags var jag ju inne i stan på Södermalms akvariebutik och gick runt och kika och prata med ägaren om lite tips och idéer och igår var jag på XL-zoo och kolla in deras fiskar (de hade bla extrapris på små söta scalarer så var nära att det kom med några fler såna hem men lyckades hålla mig).

Har ju fått hem Gletta nu också och ska ha henne i två veckor och det blir ju inte så långa promenader numera pga hennes ålder och rygg så lite utflykter runt om till lite zooaffärer kan ju vara något att satsa på för det brukar hon tycka är skoj också (labbe som hon är så är ju favoritställena hundgodis hyllorna ;))

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 19:28 #12 av: Rovfisk

#10 Skulle behöva lite inspiration själv ;) har två hyfsat stora kar (240 och 250 l) som det nästan inte är några fiskar alls i. 240 litern kommer förmodligen bli en riktig fisksoppa ;) men 250 litern vill jag gärna ha lite mer struktur i :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-15 22:06 #13 av: Maleficum

Har påbörjat lite omstrukturering. Fixat in lecakulor bakom bakgrunden i stora hallkaret #5 och börjat plantera ner lite växter i det. De fyra nätbarberna från det karet har, efter mycket möda, fått flytta till vardagsrumskaret #6 då de är väldigt skygga och det är mer växtlighet där och det känns som de kommer passa bättre där i ifall det blir tigerbarber dit. Guppyprojektguppysarna från vardagsrummet fick i sin tur flytta till stora hallkaret och planen blir nog att flytta scalarerna dit om några dagar.

Funderar på om man kanske kan ha någon av de mindre danioarterna i kökskaret #3 ? Med lite ommöblering och förflyttning av fiskar.

Kommer inte kunna sova inatt med alla idéer snurrande i skallen och kommer väl drömma om fiskar :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-15 23:54 #14 av: Erratic_Eagle

Sätter en fena här

Anmäl
2017-09-16 05:44 #15 av: Rafflan

Fina akvarium Skrattar

Har du någon bild hur trinidadguppy  ser ut? aldrig hört om dem :)

Anmäl
2017-09-16 17:03 #16 av: Maleficum

Då jag fick ta ut inredningen i hallkaret #5 för att få ut de skygga nätbarberna så blev det lite ommöblering på samma gång. Inget avancerat men lite annorlunda. Scalarerna får gå kvar i vardagsrummet några dagar till iaf innan jag flyttar dem.

Har redan sett mer av nätbarberna i vardagsrumskaret även om de fortfarande är superskygga verkar de ha uppskattat det tätare växtligheten. Tror ni det skulle funka med ett stim på 10-20 tigerbarber och ett stim på 10-20 nätbarber i det karet eller blir det för trångt? De sju siameserna kommer gå kvar då de kommer vara omöjliga att flytta utan att behöva tömma hela karet.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-16 17:13 #17 av: Maleficum

#15 Är ingen stjärna på att fota fiskar, speciellt inte de små snabba guppysarna men här är på en av hanarna (och en av de honor som tyvärr var sjuk), alla hanar ser inte lika dana ut med mönstret men alla har de härliga palettfärgen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-16 17:15 #18 av: Maleficum

En mer suddig bild på en av de andra hanarna.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-23 20:53 #19 av: Maleficum

Idag vart det lite akvarieskötsel och scalarerna fick byta bostad. De var inte helt glada att bli uppfiskade men verka göra sig hemmastadda ganska fort.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-23 20:57 #20 av: Maleficum

Den vite har verkligen ändrat färg och livat upp sig sen den flytta hit (bild på när den var nyhemkommen hit #26). Ska ha varit kinkig med maten men har inga problem här hemma och den är riktigt kvick och ivrig så fort det vankas mat (eller dem tror det vankas mat :P).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-24 09:44 #21 av: Rovfisk

Jättefina bilder :)

Vilken ordning och struktur du har fått i karen, hur snyggt som helst ju :) Och scalarena är ju bara jättesnygga :) Den man ser i inlägg  #20 Är f.ö en Dantumscalare :D

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-24 15:17 #22 av: Maleficum

#21 Tack =D Trilla in på lite bilder från när jag bytte bottenmaterial och strukturera om lite i några av karen och vilken skillnad det blivit sedan dess!

Samma som #4 fast i april 2016 några dagar efter jag tog ut allt och möblera om. Kan inte ens komma ihåg att det varit så lite växter där i :P Tycker jag inte gör annat än rensar ut växter ur det akvariet för att det inte helt ska växa igen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-24 15:36 #23 av: Rovfisk

Snyggt då också Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-24 20:13 #24 av: Maleficum

Vardagsrumskaret #6 när det var precis nyfixat med ny botten. I februari 2016 (gjorde om de andra akvariumet #22  samma dag men hade ingen bättre bild än den tagen i april). Skulle ha lagt upp denna direkt efter men blev utdragen i skogen för svampplockning av brorsan med familj :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-25 08:15 #25 av: Rovfisk

Jag tycker verkligen om " det naturliga" stuket du har på dina akvarium :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-25 12:09 #26 av: Maleficum

#25 Alltid när jag startar upp ett akvarium så har jag en fin aquascaping plan och massa idéer på hur det ska se fint och ordentligt ut men det slutar alltid med att det blir vildvuxen djungel :P Men gillar gröna akvarium och fiskarna verkar uppskatta dem också.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-26 15:20 #27 av: Rovfisk

Samma här Gapskrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-26 20:46 #28 av: Maleficum

Idag fick jag lite "presenter" =D Är min kompis syster som äger en djuraffär som hittat några kvarvarande akvariegrejer (hon har inriktat den på hund/katt och kanin så har inte kvar akvariegrejer längre) som hon undra om jag ville ha så min kompis tog med det till stallet idag.

Har tänkt länge jag skulle köpa vadd men inte blivit av så detta var perfekt! Trodde dock inte det var så mycket hon hade.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-27 09:28 #29 av: Rovfisk

Det filtervaddet är jättebra. Använder det i alla mina externa filter och är jättenöjd med det :D

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-27 10:46 #30 av: Maleficum

#29 Vi hade alltid sån vadd förr men senaste åren har det inte blivit av att jag skaffat och använt sånt men har saknat det så blev superglad när hon undra om jag ville ha det :D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-28 15:50 #31 av: Rovfisk

förstår att du blev nöjd och glad ;)

jag tror jag har använt vaddet i flera år i mina  pumpar :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-09-28 18:25 #32 av: Maleficum

Ytterligare fiskar, räkor och växter har fått flytta runt här hemma.

Numera ser kökskaret (#3) ut såhär (denna gång från baksidan så som jag ser det när jag sitter vid datorn, dessutom fortfarande rätt disigt efter att jag rotat runt i det). De flesta räkorna och fiskarna (med undantag för några ancistrusyngel som är på tillväxt och några guppyyngel jag tydligen inte lyckades fånga upp) och växter har fått flytta. Tanken är att det ska få agera karantänskar för mina planerade tigerarber och sen flytta till badrummet som planen var från början. Vad som sen får flytta in där är dock inte bestämt än även om jag blivit lite sugen på de söta snäckletarna från tanganika (såg de hade några till salu i en av zoo affärerna här, de hade dessutom superdupersöta yngel). Men kommer ju ha några veckor på mig att fundera klart på invånare dit. Har ju dessutom fortfarande ingen bänk till det ännu som passar där det ska stå i badrummet :P

Får se om jag orkar ta mig iväg till zoo imorgon och införskaffa mina tigerbarber eller inte, skulle behöva fylla på lite fågelmat till mina kanariefåglar också.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-28 18:29 #33 av: Maleficum

De flesta växterna fick flytta ut i hallen (eftersom det inte är tillräckligt djungel likt än ;))

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-29 21:32 #34 av: Maleficum

Välkomnar hem några nya kompisar idag =D 11 små tigerbarber (köpte tio men när jag räkna dem hemma visa det sig det var en extra som slunkit med). Ny i släppta i karantändkaret på bilden så de är lite blekfisar och än är de riktigt små och gulliga! Direkt efter jag släckte ljuset börja de simma runt och utforska akvariet och ser redan randigare ut. Och kan inte fatta hur jag lyckats hålla mig ifrån dessa sötnosar i så många år Hjärta

Vi lyckades också fånga upp den ensamma kolglödstetran ur min kompis akvarium (som följde med karet när hon köpte det för några år sen) och den har nu fått flytta in med mina två kvarvarande. Ska fixa det lilla karet och sen blir det nog införskaffande av fler små kolglödskompisar.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-09-29 21:57 #35 av: Lillyrod

Jag har haft tigerbarber en gång och aldrig mer Skrattar Köpte gröna för de var så vackra. De är fortfarande vackra men ack så elaka. 


Anmäl
2017-09-29 22:16 #36 av: Maleficum

#35 Vi hade nästan alltid tigerbarber när jag var yngre. Älskar deras livliga lite små aggressiva sätt :P Är som små randiga pirayor. Och så fina när de får ordentligt röd nos och fenor, är dock inte helt förtjust i de gröna och gula sorterna utan gillar "originalet" bäst.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-05 16:10 #37 av: Maleficum

Fota fiskar är inte riktigt min specialitet, speciellt inte dem som aldrig vill vara stilla :P Upptäckte små vita prickar på två av tigrarna idag och en som simmat och kliat sig lite så får bli en vitaprickbhandling. För övrigt är de pigga och simmar runt massor och är supernyfikna när man kommer och kikar på dem :D Mina nätbarber har blivit mycket modigare också och har inte längre problem att simma runt där man ser dem speciellt vid matdags, hoppas de kommer gilla tigrarna när dem flyttar in.

Vet inte hur gamla dvärgkulor kan bli men min lille krabat verkar inte vara helt bra just nu :( han simmar runt och är nyfiken men har just nu jättesvårt att få honom att äta så han har blivit väldigt mager :/ Han har fått flytta in i "yngelkassen" just nu så jag ska ha bättre koll på honom och har lagt in snäckor (som han inte vill röra) och både frysta mygglarver/djurplankton/nåt annat animaliskt jag råkar ha i frysen och levande. Han är ju en liten favorit så hoppas han kommer igång med ätandet igen :( Han är ju inte supergammal (tror han är 3-4 år bara).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-05 20:02 #38 av: Lillyrod

Det är tråkigt när favoritfiskar blir dåliga. Hoppas han piggar på sig : )


Anmäl
2017-10-05 22:12 #39 av: Maleficum

#38 Hoppas det också. Kan få han intresserad av olika saker om man tex håller det med en pincett så det rör sig och testa till och med med små daggmaskar idag, men han stoppar bara allt i munnen och sen spottar ut det. Det enda jag verkligen fått honom att äta är nyfödda guppy yngel vilket känns jättehemskt att mata honom med (även om jag vet att en del av ynglen ändå bli uppätna i akvariet eller dör av annan anledning och alla inte växer upp och han säkerligen ätit en del yngel när han bodde med mina guppys förut). Ska försöka ta mig ut till min "fiskepöl" imorgon och se om jag kan hitta andra små levande kryp och se om jag kan få honom att äta det. Har ju varit lite dåligt med regn så min vanliga pöl har varit helt torr senaste gångerna jag varit där men nu har vi haft ganska ordentligt med regn några dagar så hoppas på den har fyllt upp sig lite och det hunnit kläckas små kryp där i och det inte är för sent på säsongen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-06 15:16 #40 av: Maleficum

Tyvärr var min vanliga fiskepöl fortfarande tom på vatten men hitta en pytteliten pöl en bit därifrån där jag lyckades fiska upp tre små vattengråsuggor och dem dög tydligen för min kräsna lilla kula att äta =D Nu får jag bara hoppas på mer regn och fler små pölar att leta i och hoppas jag kan hitta fler av dem små rackarna. Börja fundera på om de går att odla hemma...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-06 17:23 #41 av: Lillyrod

Ja det kan bli jobbigt om den bara vill ha vildfångat. Det är inte första gången jag hör om kulfisk som är kräsna med maten.


Anmäl
2017-10-06 19:29 #42 av: Maleficum

#41 Det konstiga är ju att han inte alls varit riktigt lika kräsen tidigare utan det har kommit senaste månaden eller så :/ Inga problem att hålla en rund mage på honom men nu verkar han bara magra mer och mer :( Även den lila matkulan han får när han precis ätit något verkar försvinna direkt.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-06 19:50 #43 av: Lillyrod

Det kan ju vara så att han med ålderns rätt tycker att han har rättigheter Skämtar Snäckor ska ju vara basfödan och vill han inte ha det så kan det ju tolkas som att han lagt ner. Glöm inte uppdatera oss om vad som händer.


Anmäl
2017-10-06 20:51 #44 av: Maleficum

Försökte hitta hur gamla de blir och är väl lite delade meningar om det, bla hittat 2-4 år och runt 5+ år så misstänker det är åldern tyvärr :( Hitta också en sida om könsbestämning och det verkar vara en liten hon och inte alls en han som jag har :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-07 10:45 #45 av: Rovfisk

Hoppas att tigrarna piggar på sig och du inte får massutbrott av vita prick i karet :/

Lilla kulan låter som om hon börjar bli gammal och kinkig :(

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-07 14:37 #46 av: Maleficum

#45 Är bara en av dem som har prickar kvar på stjärten nu (är tredje och sista medicindagen idag) och de är piggeliner allihop :D och är riktigt glad jag börjat ha nya fiskar i karantäns akvarium (efter att jag förlorade alla mina gamla (favorit) fiskar i ett akvarium efter att mina nyinköpta svärdbärare dragit med sig smitta).

Är väl tyvärr så det är med kulan :( Riktigt synd för de är verkligen superroliga små fiskar, riktiga små karaktärer :D Blir helt klart fler av dessa små krabater i framtiden!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-07 16:36 #47 av: Rovfisk

Vad skönt att det är på tillbakagång :) Man skulle egentligen köra karantän på alla fiskar som man köper eller får, just in case, men så smart är man ju inte alla gånger ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-07 19:37 #48 av: Maleficum

#47 Jo, karantän är en bra ide även om jag genom åren haft väldig tur, förutom vid köpet av svärdbärarna, att inte få in nåt speciellt allvarligt men är ju inte helt skoj att behöva behandla hela akvariet mot vita prick (som är det enda jag fått tidigare) och inga fiskar som direkt dött. Men nu ska jag försöka vara duktigare med karantän i framtiden :D Har ju akvarium för det nu också (vilket jag inte haft tidigare).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-08 10:51 #49 av: Rovfisk

Jag har också haft tur egentligen. Fick in HIH för ett par år sedan och så fick jag in vita prick i saltkaret. Annars har jag klarat mig bra från sjukdomar och parasiter :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-12 22:57 #50 av: Maleficum

En liten uppdatering. Kulan är fortfarande lite kinkig men fått den att äta lite iaf. Är rätt pigg men fortfarande mager. Har själv varit supersjuk med bla ögoninflammation och kraftig förkylning så har inte orkat mig ut på ny fisketur men ska försöka ta mig iväg till skogen så fort jag mår bättre.

Tigerbarberna är pigga och glada och verkar helt friska nu. Längtar tills de kan flytta in i sitt tilltänkta hem.

Mitt fluffmonster har blivit klippt också och enligt tradition har han nästan bott i soffan senaste dagarna för att bädda och försöka röja bort allt jag har lagt fel i den. Och det är inte bara fiskarna här hemma som är svåra att fota...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-13 08:08 #51 av: Rovfisk

Men vad skönt att kulan äter litegrann i varje fall. han kommer s'kert igång riktigt så småningom :)

söta lilla fluffboll Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-13 19:15 #52 av: Lillyrod

De öronen Kär


Anmäl
2017-10-22 18:39 #53 av: Maleficum

Man vet att det är dags att rensa flytväxter när man inte riktigt ser om ljusrampen är på eller inte :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-22 18:40 #54 av: Maleficum

Är just i vardagsrums karet som dessa trivs ypperligt! De växer inte alls i samma fart i dem andra karen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-22 18:43 #55 av: Maleficum

Efter växtrensning och vattenbyten har äntligen Tigerbarberna fått flytta från karantänen till sitt permanenta hem. De blev superglada och simmade runt som galningar! Härligt med lite mer liv och rörelse i karet, varit så stilla och sett så tomt ut under för lång tid nu.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-22 22:36 #56 av: JoakimJansson85

Vilka härliga akvarium! :) Jätte snyggt inrett :)

Anmäl
2017-10-22 23:21 #57 av: Maleficum

#56 Tack :) Försöker alltid göra nån fin inredning men slutar alltid med att bli överväxt djungel av allt ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-26 07:55 #58 av: Rovfisk

OJ, det var lite mycket ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-26 19:57 #59 av: Maleficum

Idag har pappa varit här och byggt fågelburar åt mig =D Passa på att försöka flytta mina kongotetror (inte det enklaste) då jag inte trivs med att ha dem i sovrummet så de fick flytta till hallen med scalarerna som de bott med förut.

Har även bytt botten och fixat lilla karet i hallen nu så det ska bli rent räk- och snäckakvarium nu och de små kolglödstetrorna som bott där har fått flytta till sovrummet och om de verkar trivas ska jag införskaffa några fler kompisar åt dem.

Hoppas på att mina körsbärsräkor ska kunna återhämta sig nu när de får bo helt själva i ett akvarium. Ska försöka köra det som low-tech också är planen men tills jag fått in lite bättre balans och fått in bra bakterier i bottenmaterialet så kommer jag ha ett litet filter gående där som redan varit igång sen länge.

Har tagit lite bilder men inte laddat in i datorn än men förhoppningsvis så ska jag lyckas fixa det imorgon.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-27 08:17 #60 av: Rovfisk

Spännande. Ser fram emot bilder.

Skall själv flytta Kongotetror från ett kar till ett annat, inget jag ser fram emot Galen

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-27 13:46 #61 av: Maleficum

Har tyvärr dålig nyhet, min lila kula har simmat vidare nu efter mycket kämpande :(

Kongotetrorna var helt klart inte de lättaste att flyttas! Men lyckades till slut. Men under tiden såg det ut såhär på akvariet med nästan all "hård" inredning stående på rampen! Som tur är så behövde jag inte rycka upp alla växter som rotat sig.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-27 13:49 #62 av: Maleficum

Just nu ser lilla hallkaret lite tråkigt ut också. Nån gång har jag lyckats tappa bort bakgrunden till den så måste måla en ny, ser så fult ut att se väggen bakom :P Pumpen ska ju bort sen, ser lite fult ut med den där den sitter just nu.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-27 13:51 #63 av: Maleficum

Kongotetrorna börja direkt stimma tillsammans med scalarerna! Så nu är de framme betydligt mer än de var i sovrummet där de mest simma och gömde sig direkt så de verkar gilla att simma tillsammans med lite större fiskar. Nu ska jag bara klura ut vart jag ska göra av guppyprojekt guppysarna för det känns inte riktigt som de passar och får plats där nu.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-27 14:00 #64 av: Maleficum

Och sen byggde ju pappa fågelburen igår också, blev tillräckligt färdig så de kunde flytta in så nu slipper jag ha gallerburarna staplade mitt i extrarummet och de får båda betydligt mer utrymme och hoppa och flyga runt på. Är så synd att Baltazar (den orange i  nedre buren) ska vara så elak mot Malte (som smälter in riktigt bra bland grenarna i den övre buren) så de inte kan bo tillsammans :( Burarna är inte helt färdiga, de ska båda få ljus inne i buren och det ska fixas en mindre lucka på gallret så man lätt kan komma in med handen och fixa saker utan att de råkar flyga ut. Har jag ork och lust kanske det blir lite färg också :P Kanske inte den vackraste buren men billigt när jag nu hade en ledig bokhylla, lätt hitta en till bokhylla som skänktes, lite galler och en hel del slask trä bitar och annat som pappa hade hemma.

Är så underbart att ha en händig pappa som kan bygga saker åt mina djur =D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-27 17:23 #65 av: Rovfisk

Vilken duktig pappa du har :)

Synd på kulan, men vist var den ganska gammal ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-27 17:38 #66 av: Maleficum

Vet inte exakt hur gammal den var men tror på 3-4 år.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-27 17:39 #67 av: usvead

#64 Fiffigt!

Anmäl
2017-10-28 09:45 #68 av: Rovfisk

#66 Jo, jag hadr för mig att du skrev högre upp att den inte var någon ungdom. Och 3-4 år är ju egentligen ganska ammalt, fast vet ju inte riktigt hur gammal de blir. Men de flesta har väl ungeför den livslängden, förutom vissa ciklider som kan bli riktigt gamla.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-28 20:01 #69 av: Maleficum

#68 Nej, tyvärr blir väl speciellt de små fiskarna inte supergamla :( Inte för att man märker att de blir gamla när det kommer till guppy för de hinner ju föröka sig så de är ganska konstant till antalet :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-28 20:12 #70 av: Maleficum

Fick presenter idag =D även om det var min kusin och brorsdotter vi firade ;)

Är bra att känna någon som äger en djuraffär ;) De hade varit på zoorf mässan igår och plockat på sig en del fiskfoder och grejer (dock tror jag nog sakerna i plastpåsarna faktiskt är till kaninen och inte fiskarna men ska dubbelkolla imorgon).

Testa mata med en plankton pur och det står att en förpackning är för ett fyllt 250< akvarium och jag fundera på hur jäkla överfulla akvarium man måste ha enligt deras beräkning om man nu inte har ett superduperstort akvarium eller typ guldfiskar för jag mata alla mina fiskar i alla mina fem akvarium (vara tre är över 200l och jag tycker de börjar bli rätt fullt i dem) och tycker det var på tok för mycket mat för dem (även om de såklart blev superglada och alla räkor blev helt tokiga).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-29 16:06 #71 av: Rovfisk

Gratis är gött ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-10-29 20:20 #72 av: Maleficum

Ja :) Och fiskarna blir väl förhoppningsvis glada att få lite variation i kosten också ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-10-30 11:08 #73 av: Rovfisk

Ja det också ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-11-01 17:24 #74 av: Maleficum

Tog en sväng förbi ett av djuraffärerna idag och kika på fiskarna. Försöker klura ut (bestämma mig :P) för vilka fiskar jag ska skaffa till sovrummet och vad jag ska göra med kökskaret. Såg en riktigt riktigt snygg kampfiskhane som jag blev sugen på! Men har inget akvarium passande just nu för en tyvärr :(

Inte helt lätt, får massa idéer och blir sugen på massa olika sorter! Just nu till vardagsrummet står det lite mellan kolglödstetror (har redan tre som jag fått överta tidigare), neontetror och den gula varianten av kardinalfisk (har en kvar sen tidigare).  Vet inte hur stort stim man ska satsa på eller om man ska köra på en art eller två av arterna. Just nu går där mina trinidadguppys, ancistrusar och räkor (är 200l). Vill ha något som ger en ordentlig färgklick som man lätt kan ligga och titta på i sängen (trinidaderna har ju inte så mycket färg så de är inte superspännande att ligga och stirra på på långt håll).

Gillar kardinalfiskarna eftersom det är mycket liv i dem och de är modiga men är inte det lättaste att få tag på den gula varianten (och tycker viltfärgen inte är tillräckligt färgglad för vad jag är ute efter). Men kolglödstetrorna är ju söta och har mer dämpad färg men passar verkligen in med mina röda crystal räkor! Neoner är ju en gammal klassisk favorit och jag är ju extra svag för blå, men får man ändå tycka att de känns lite tråkigt?

De sålde fortfarande små söta scalarer superbilligt och var fortfarande sugen på fler men känns som två stora räcker i mitt hallakvarium, speciellt nu när alla kongotetror flyttat dit.

Köksakvariet har jag verkligen noll idéer om vad jag ska göra med. Det ska dock få agera karantän till de blivande sovrumsfiskarna så har längre tid att fundera på vad jag ska ha där i.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-11-01 18:41 #75 av: Lillyrod

Ibland är det verkligt svårt att bestämma sig för vad man vill ha. Eller också vill man ha något man inte har kar till. 

Jag är också lite i valet och kvalet vad jag ska göra med 2 av mina kar.


Anmäl
2017-11-01 19:01 #76 av: Maleficum

#75 Verkligen! Först ville jag ju ha ett gäng större fiskar i sovrummet som syntes bra så Kongotetrorna fick flytta dit men märkte ju då att det inte alls passa med större fiskar där i just nu så ibland vet man ju inte ens om det blir bra förrän man testat också och är väl det som gör det ännu svårare att välja.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-11-02 10:01 #77 av: Rovfisk

Förstår problemet fullt ut ;) Har lite beslutsångest med ett par av karen jag också ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-11-07 01:43 #78 av: Maleficum

Flytta runt lite räkor mellan akvarierna och kom på en idé för köksakvariet! =D Tänkte om man skulle dela av det till tre mindre delar och försöka renodla färgerna lite mer på mina crystalräkor (har ju just nu blandat viltfärg/svarta i olika nyanser, röda och rosa/vita i olika nyanser.

Vad är bästa sättet att dela av ett akvarium egentligen? Funderar på att bara dela av med filtermatta och ha en pump med intag i ena änden och uttag i andra änden av akvariet så vattnet får strömma genom mattan för enkelhetens skull (och slippa ha tre olika system igång). Aldrig använt filtermattor tidigare så ingen aning om hur tjock den bör vara för att sitta stadigt men inte vara för tjock så det tar upp massor av plats (då akvariet trots allt bara är 70cm brett), delar man av det i tre delar kommer varje del bli ca 25 liter vardera (när man räknat bort för ca 6cm tjock filtermatta). Kan det vara lagom mycket för lite färgavel av räkor? 

Skulle ju också gå att bara dela det i två delar och bara avla på de vita/rosa och de röda (då de viltfärgade redan finns "renodlade" i min kompis akvarium och i flera av mina andra akvarium). Då skulle det isf bli ca 40 liter i varje avdelning.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-11-07 17:00 #79 av: Rovfisk

Jag har samnma funderingar själv, med mitt 97 liters. Att dela av det i 2 eller 3 delar, och antigen renodla Posthorn, eller ha 3 kampfiskar i det :) Jag fick tipset att ha en tunn skiva imellan med hål i, så vattnet kan strömma igenom, utan att man behöver ha flera pumpar igång. Elle också ...som du funderar på...ha filtermattor imellan. Filtermattan skulle isf vara ungefär 3-4 cm tjock för bästa resultat :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-11-07 21:58 #80 av: Maleficum

#79 Blir det räkor är nog en skiva med hål rätt svårt att ha för då måste hålen vara minimala om inte räkynglena ska rymma emellan :P Men för Kampfiskar borde det ju funka fint :)

Får fortsätta fundera på det... har ju ännu inte bestämt mig för sovrummets nya invånare ännu och ju mer jag funderar desto fler arter hamnar på önske-/idélistan :P och eftersom kökskaret ska agera karantänskar kan jag ju inte göra något med det förrän sovrumskaret är färdigt med nya invånare.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-11-08 16:55 #81 av: Rovfisk

Spännande att se vad du kommer fram till :D

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-11-08 22:59 #82 av: Maleficum

Och inte nog med att man kikar på massa olika fiskar... var med min kompis idag till en Tan uppfödare och kolla på kaninungar (då min kompis planerar att införskaffa en kompis till sin Holländare) och det är ju en ras jag varit sugen på också! Är ju inte helt lätt att motstå de små hoppetossorna (och Kenzie kanske skulle bli glad för en kompis han också ;)). Det enda som hindrar just nu är att jag inte har hemmet kaninsäkrat för en seende kanin... Saknar helt klart när jag själv födde upp och längtar tills jag har möjlighet att starta upp min uppfödning igen!

Lyckades få tag på lampor till fåglarnas nya burar idag också (de var slut sist jag var förbi IKEA) men han tyvärr inte ta mig in i djuraffären innan middagen hos min kompis. Hade ju velat spana in lite på fiskarna igen (kanske dykt upp något nytt spännande) men kanske var lika bra eftersom jag inte skulle hem på en gång och kom hem rätt sent (om man nu hittat något man fastnat för).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-11-09 11:40 #83 av: Rovfisk

Kär

Ja, det är farlgt att strosa runt i djuraffärena eller hos olika uppfödare, man brukar oftast bli fast i något Lipar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-11-11 19:50 #84 av: Maleficum

En av de största siameserna har haft en knöl på magen under en längre tid men har varit pigg och inte verkat märka av den förrän för några dagar sen när hen halvt låg på rygg uppe på växterna och verka inte pigg alls :( Besluta mig att genast ta bort hen vilket aldrig är ett roligt beslut.

Nu är det bara en storing kvar med sina fem små kompisar. De två stora kom från min kompis då deras akvarium kändes för litet (de följde med akvariet när dem köpte det) och tre av de små är de (utav fem) som överlevde av de jag köpte som småttingar efter att mitt gamla gäng dog pga smitta svärdbärarna hade med sig när jag köpte dem (därför jag blivit betydligt mer noga med karantän numera för att slippa den jobbiga upplevelsen) och två små som kom med kusinens akvarium jag övertog.

Något jag däremot märkt med dem är att de verkar föredra att hålla ihop med dem i sin egna storlek (när de inte simmar runt för sig själva och utforskar och letar mat såklart). Är den stora i framkant till vänster som jag fick ta bort :( knölen syns inte bra på bilden om man inte vet vad man ska kika efter (är precis bakom bröstfenan).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-11-16 17:08 #85 av: Maleficum

Idag när jag kom hem så fick jag mig en överraskning när jag skulle mata fiskarna :)

Kendi som jag redan misstänkt var en hona då hon har haft väldigt rund mage senaste tiden och igår inte var så intresserad av mat höll på att lägga ägg!

Har dock ingen aning vilket kön Oberon har och hen var i andra änden av akvariet så någon befruktning verkar det ju knappast bli så inga små sötis skalarer tyvärr.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-11-16 19:25 #86 av: Lillyrod

Men de är ju för roliga. Undrar varför de gör så : )


Anmäl
2017-12-01 19:12 #87 av: Maleficum

Alla ägg var ju borta dagen efter (vilket inte kändes så förvånande) men idag så möts jag av detta!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-01 19:17 #88 av: Maleficum

Verkar ju helt klart då som att båda mina skalarer är honor! Kendi, mosaiken, är också där och ser ut att lägga fler ägg (dock är inte röret lika mycket ute på henne som förra gången). Är ju skoj att veta kön på båda men lite synd att både Kendi och Oberon är honor eftersom det aldrig blir en chans för småttingar :(

Skulle det funka tro att skaffa två till skalarer (förhoppningsvis hanar) eller är risken bara stor för att det kommer bli bråk? Dessa två verkar ju trivas bra med varandra (eftersom de båda just nu lägger ägg på samma ställe samtidigt).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-01 19:37 #89 av: Lillyrod

Men de är ju konstiga djur. Vet inte riktigt hur du ska göra men skalarer ska ju vara monogama så varsin hane verkar ju lämpligt : )


Anmäl
2017-12-01 21:49 #90 av: hejkomochhjälpmig

Men guuud, vilka underbara sötnosar till fiskar!

 De är ju ett lesbiskt par förstår du väl! Kär Låt dem vara ifred i sitt kärleksnäste liksom, vad ska de ha karlar till?!Lipar Hjärta

(Jag tror att nuvarande kar är för litet för två lekande par att samsas i.)

Anmäl
2017-12-01 22:17 #91 av: Maleficum

#90 Hehe, klart dem är ja :D Kändes lite som det är för litet för två par, och då skulle man ju behöva byta den ena mot en hane men vill ju inte bli av med någon av dem så de får hållas =D (de håller fortfarande på att lägga ägg, ser precis det hörnet i akvariet från min dator ;))

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-02 09:59 #92 av: Rovfisk

#88 Är du säker på att det är 2 honor ? Sebran ser ut att kunna vara en hanne ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-12-02 14:00 #93 av: Maleficum

#88 Japp, har sett det komma ägg från dem båda (satt och verkligen studera dem just för att vara säker).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-03 09:29 #94 av: Rovfisk

Ok , Ja då är det ju ingen tvekan.

Jag reagerade nämligen på att den ena har antydan till puckel, men även äldre, dominanta honor kan få det, men tyckte jag måste fråga innan jag kom med påståenden Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-12-15 16:08 #95 av: Maleficum

Städa akvarierna igår (varit sjuk i helgen så blev inte mitt vanliga söndags vattenbyte) vattenbyte och bortrensning av växter. Passa på att ta lite bilder i morse :)

Först ut sovrummet där jag fortfarande inte kunnat bestämma mig för vilken stimfisk jag ska införskaffa dit.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-15 16:10 #96 av: Maleficum

Vardagsrummet har fått lite ljust igen efter att jag tog bort ca 2 liter flytväxter :P Är rätt nöjd med det som det är just nu, väntar på att tigrisarna ska växa på sig lite mer bara.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-15 16:13 #97 av: Maleficum

I kökskaret händer inte mycket förutom att algerna växer :P inte bestämt mig för vad jag ska göra med det. Är lite trevligt att ha där då man ser det vid datorn fast planen var att ha det i badrummet. Står mest och surrar för att användas som karantän till de kommande fiskarna i sovrummet (när jag väl bestämt mig) och de får jag se vad som händer med det.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-15 16:15 #98 av: Maleficum

Lilla i hallen. Puttrar på och har små räklingar som sakta men säkert blir fler. Inga planer på fiskar hit som det ser ut just nu utan är bara körsbärsräkor och posthornssnäckor den närmsta tiden.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-15 16:17 #99 av: Maleficum

Stora hallen har också fått ca 2 liter flytväxter bortrensat så de har också lite ljus igen :) Puttrar på som det gör också och inga planer för förändring där heller.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 13:21 #100 av: Maleficum

Bytte vatten i alla karen igår, som tur är för senare på kvällen fick vi strömavbrott!

Är glad att mina akvarium är såpass välbalanserade att de klarar sig fint utan pumpar och filter (har mest pumpar och filter som extrahjälp och för att göra skötsel ännu enklare).

När väl elen sattes igång igen så kolla jag ju såklart igenom alla karen att allt såg bra ut och funka som det skulle och då får jag se två små överraskningar i sovrumskaret! Två små albino ancistrusyngel! (Blev dålig bild eftersom akvariet var släkt och jag bara snabbt sprang och hämta mobilen innan den lilla filuren fick för sig att simma och gömma sig).

Och nu känner jag mig som en dålig fiskägare men kan inte ens komma ihåg att min albino ancistrushona bor i just det karet (hon har flyttat runt mellan mina kar en del), men det måste ju vara en av hennes bebisar (har annars bara "vanliga" bruna ancistrusar).

Vet bara inte vad jag ska göra med dem nu, försöka fiska ut dem och lägga i ett av mina mindre kar (med färre fiskar och mindre konkurrens om mat) eller låta dem gå kvar och hoppas på det bästa... Ska själv bort i nån vecka eller två så ska ha fiskvakt och ser alltid till att det matas minimalt då (för att minska risk för övermatningsolyckor och liknande) så kan ju inte heller mata på ordentligt för dem.

Tycker de kunde kommit fram när jag kommit hem igen :P Men hittills bara sett två så vet inte om det finns fler eller om de är de enda som överlevt (eller de enda som kläckts). Inte sett min vuxna albino på länge heller så vet inte om hon fortfarande är vid livet eller om dessa småttingar är enda chansen för att få fler albinosar i framtiden.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 19:30 #101 av: Rovfisk

Men vilken sötnöt Kär

Vore jag du, så skulle jag låta den/dem vara kvar i det kar de går i nu. Mat hittar de alltid, även fast du matar minimalt under nån vecka, det finns alltid massa gotta i sanden, på inredningen, på växterna etc. Särskillt för dessa små, som inte kräver så mycket Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-12-27 20:22 #102 av: Maleficum

#101 Hitta några syskon idag (som tyvärr var mer eller mindre bruna) som fick flytta till ett av mina mindre kar (som har tre yngel från tidigare kull som är ca 2 cm stora, ett gäng räkor och några vildguppyyngel och massa alger) men resten får gå kvar. Det enda problemet är ju att de är födda i mitt sovrumskar som ju har miljoner räkor av olika art och storlek samt vildguppy och en hel del snäckor (både sand och posthorn) så finns inte så mycket "extramat" på varken växter eller rutor :P Men hoppas de kommer klara sig tills jag kommer hem igen (finns ju iaf inga fiskar stora nog att äta upp dem så det behöver jag iaf inte oroa mig för).

Lite bilder på de nystädade karen kommer nu också :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 20:24 #103 av: Maleficum

Har lite problem att detta direkt blir lite disigt i vattnet nåt dygn efter rengöring, vet inte om det är infusioner (heter de så?) eller något annat som är problemet men inget som verkar påverka fiskarna iaf så mest estetiskt problem.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 20:26 #104 av: Maleficum

Hit fick tre av ynglerna flytta, som sagt en del alger (både på rutan och på växterna även om det är mest sorter som bara amanoräkorna äter så ett gäng har fått flytta in för städning).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 20:27 #105 av: Lillyrod

Infusorier tror jag det heter. De brukar föröka sig ganska snabbt så vattnet ser ut som lättmjölk till slut. 

Det finns nog fler "dimmor" för jag har ibland i mitt 30-liters. Det försvinner igen efter någon vecka och jag ingen aning om vad det är eller hur det blir så Funderar


Anmäl
2017-12-27 20:28 #106 av: Maleficum

Har sett så mycket små räklingar! Hade ju bara kanske fyra-fem vuxna körsbär kvar (i lite olika färg) så var rädd jag skulle förlora dem helt men de verkar återhämta sig fint! Är så rädd något ska hända så de ska dö, men är bra balans i akvariet och även om det egentligen var tänkt som lowtech så satte jag mitt innerfilter (för betydligt större kar egentligen) för att verkligen hålla pristin vattenkvalitet nu när jag försöker få dem att överleva och föröka sig.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 20:32 #107 av: Maleficum

Mina små tjockisar :D Råka mata dem lite för mycket häromdagen så deras magar är rätt runda i detta kar just nu. Kongotetrorna har verkligen livat upp i detta kar och är mycket mer nyfikna och inte alls lika fega och skvättna som när de bodde i sovrummet! Där gömde de sig ju nästan hela tiden bland växterna och syntes knappt och kändes jättetråkiga, nu tycker jag betydligt bättre om dem! Och inte helt fel att bli mött av ett stort stim fisk + två skalarer så fort man går förbi i hallen :D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 20:38 #108 av: Maleficum

#105 Så är det nog de heter ja :D Vet inte vad det är men tror problemet börja efter den gång min matmaskin löpt amok och matat ut all mat i akvariet (när jag var borta under dagen bara som tur är) fick ju fiska upp massa fiskmat men fick ju inte bort allt och fiskarna var tjocka som tunnor i flera dagar :P Men efter den händelsen så har det blivit disigt (när jag kom hem med all mat var det ju superdimmigt), byter vatten så det är glasklart men dagen efter är det lite disigt igen men blir varken bättre eller sämre sen (färgen är väl mer som att man haft en tsk (eller mindre) mjölk i ett stort glas vatten så inte superdimmigt). Man kan se massa små partiklar flyta runt också.

Var många månader sen (om inte över ett år sen till och med) som matolyckan hände. Men eftersom fiskarna inte verkar påverkas av det och allt annat är bra med karet har jag inte riktigt orkat bry mig om det, men är lite trist att det ska se "skitigt" ut direkt efter att man bytt vatten.

Edit: Lägger in en bild som jag tog idag, är ju ingen supertydlig skillnad och blir oftast inte disigare än såhär.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-12-27 20:44 #109 av: Lillyrod

Visst är det tråkigt när det inte ser rent och friskt ut i karet. Just nu är mitt lilla helt klart och fint vatten i men om någon vecka kan det se dimmigt ut igen. Det kommer och går hela tiden. Jag har inte lyckats lista ut vad det beror på i mitt fall.


Anmäl
2017-12-28 10:14 #110 av: habibiguppy

#97 var har du fått tag på dom flytväxterna !? :O Guddomligt fina. Vill verkligen också hitta sånna.

Anmäl
2017-12-28 10:18 #111 av: Rovfisk

otroligt snygga kar :D

Jag brukar få infusorier direkt efter vattenbyte, men sen försvinner det efter nån dag. Har för mig att det beror på att vattnet blir mycket syrerikt, som jag har förstått det så ligger de i dvala och kan explodera rätt vad det är. Men vet inte om det stämmer, eller om jag blandar ihop det med något annat.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2017-12-28 22:21 #112 av: Maleficum

#110 I just det akvariet är det gammal vanlig hederlig andmat :P Men då det mest gr yngel och de inte blir störda får de väldigt långa rötter.

#111 Tack =D Kan ju vara något sånt. Får se hur det ser ut när jag kommer hem från semestern.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-08 16:21 #113 av: Maleficum

Har aldrig riktigt gillat de bruna posthorssnäckorna, mest för jag inte är så förtjust i den mörka foten utan föredrar dem med rosa fot så jag blev riktigt positivt överraskad när jag kom hem från semestern och fann dessa sötnosar i mitt lilla akvarium!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-08 16:23 #114 av: Maleficum

Sen hitta jag även ett gäng blå med rosa fot! Så nu blir det hårdrensning på alla posthorn med brun fot och håller tummarna på en ökning av rosa, blå och bruna med rosa fot så jag får tillräckligt många att börja separera och renodla på färgerna!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-08 17:08 #115 av: Rovfisk

WOW vad snyggt med en brun med röd fot :D

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-01-08 18:28 #116 av: Maleficum

#115 Verkligen! Blev väldigt härlig kontrast :D Har inte fått rosa fot med brunt skal tidigare så trodde inte det gick, men nu hoppas jag på en bra stam att kunna börja avla vidare på :D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-20 18:58 #117 av: Maleficum

Har inte hänt mycket med karen på senaste, haft en liten sämre period så de har mest fått stå och puttra på. Men idag blev det vattenbyte och lite växtrensning. Har en bekant som på julafton undra om jag hade växter då hon (äntligen) skaffat ett större akvarium så har plockat ut en del som får ligga i kökskaret tills vi lyckas bestämma när leverans ska ske :P Är skönt att inte behöva slänga så mycket fullt friska och fina växter bara för man inte har plats för dem.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-20 19:07 #118 av: Maleficum

Däremot så har jag fullt med flytväxter som måste slängas, de växer lite för fort!

Några av mina tigrar verkar tyvärr fått fenröta :( tror det beror på att de simmar och nafsar varandra i fenorna så just nu är dem under behandling. Verkar just nu bara vara två drabbade varav den ena inte så allvarligt så hoppas de ska klara sig fint.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-20 19:36 #119 av: Lillyrod

Visst är det tråkigt att behöva slänga friska växter. Det får jag gör också ibland. Har du röda flytväxter?


Anmäl
2018-01-20 19:56 #120 av: Maleficum

#119 En del av dem blir rätt röda eller rosaaktiga lite beroende på vart de växer. Tror det är när de växer mer direkt under lysrören som de blir mer röda och de som ligger mer utanför är mer gröna så det är samma växt, den får bara olika färg helt enkelt :) Sen är undersidan va bladen mer åt det rosa hållet än ovansidan. Riktigt vacker och trevlig flytväxt som växer fort (och har konkurrerat ut andmaten i tre av mina kar) som dock är känslig med för mycket ytrörelse då den absolut inte gillar att få vattenstänk ovanpå sig! (Och verkar inte gilla kall inomhus luft då den inte trivs i sovrummet under vintertid hos mig när jag har runt 15 grader där).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-20 20:03 #121 av: Lillyrod

Skulle du vilja sälja några till mej?


Anmäl
2018-01-20 20:12 #122 av: Maleficum

#121 Kan försöka fixa det vid nästa utrensning :) Just nu är det ihopblandat från alla akvarium och har tyvärr rätt mycket skräpsnäckor i ett av dem (annars har bara jag posthorn i karen).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-20 20:15 #123 av: Lillyrod

Skivsnäckor har jag själv men physor undviker jag gärna för de har jag lyckats få bort de få jag hade Skämtar


Anmäl
2018-01-20 20:17 #124 av: Maleficum

Physor har jag inga av, tycker de är söta så bara för jag inte har något emot dem så överlever de inte hos mig hur mycket jag än försökt :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-21 10:42 #125 av: Rovfisk

Jag kan också köpa ett gäng av dig vid nästa utrensning, om du är villig att skicka :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-01-21 11:00 #126 av: Maleficum

#125 Om allt går bra när jag skickar till Lillyrod så kan jag skicka till dig också :) Aldrig skickat växter förut och var miljoner år sedan jag skicka "vanlig" post så känns lite nervöst att börja skicka iväg massa saker! Men funkar allt bra så kan jag ju börja skicka iväg av dem istället för att behöva slänga och det skulle ju vara toppen! Och kan ju även börja skicka av mina Kefirgryn istället för att slänga av dem också när de blir för många.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-21 11:17 #127 av: Lillyrod

Kefirgryn??


Anmäl
2018-01-21 11:47 #128 av: Rovfisk

#127 Säger som dig, vad är Kefirgryn ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-01-21 17:37 #129 av: Maleficum

#127 #128 Kefirgryn används för att göra sin egna kefir (nyttig fil med massa bra bakterier i sig).

Finns lite bra att läsa om det här https://www.halsasomlivsstil.com/vad-ar-kefir/

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-01-21 23:31 #130 av: Rovfisk

Aha, trodde det var någon växt eller liknande som jag totalt hade missat Gapskrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-01-22 17:31 #131 av: Lillyrod

Kefir är gott men att man kunde göra den själv visste jag inte Tummen upp


Anmäl
2018-02-07 12:46 #132 av: Maleficum

Är så skönt att ha ett bekvämt sätt att byta vatten på i akvarierna :) Pump med slang ut och en slang in med vatten, låt stå ett tag och sen bara byt akvarium och upprepa :D Går på ett kick!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-07 12:49 #133 av: Maleficum

Sen är jag lite fascinerad av min ena cryptocoryne som länge vuxit på en av rötterna i akvariet! Den är grön och fin men bladen är inte lika stora som hos de andra crypotocorynerna jag har av samma art.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-08 09:27 #134 av: Rovfisk

Det kan vara en smalare Crypto, tror det finns i olika storlekar och bredd på bladen :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-02-08 12:40 #135 av: Maleficum

#134 Har bara haft en sort i akvariet så det är samma över allt :) Den har själv börjat växa på roten från ett utskott för nåt år sen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-24 20:17 #136 av: Maleficum

Det ser så tomt ut i mitt vardagsrumskar :(

Har fortfarande lite problem med tigrarna, de har inte längre någon fenröta men de är hela tiden på och naggar på sina kompisar som fått skadade fenor så det vill inte växa ut några nya fenor :/ Har tyvärr förlorat några av tigrarna så har bara sju stycken kvar nu.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-24 20:38 #137 av: Maleficum

Och jag är så fullkomligt oinspirerad just nu  med sjukt låg energi för något så akvarierna får mest stå och tuffa på just nu.

Är inte helt nöjd med kongotetrorna heller, tror jag helt enkelt föredrar stimfiskar som är av den mindre sorten. Får se om de kanske får flytta hem till brorsan istället då dem har rätt tomt i sitt akvarium just nu eller om de helt enkelt får fortsätta gå kvar med scalarerna fram tills hösten och se om jag fortfarande känner att de inte riktigt passa. Är ju ändå snart för sent att skaffa ny fisk :P (gillar inte att köpa ny fisk för nära inpå sommaren eftersom jag brukar vara bortrest en del så vill jag ha sett att allt är i bra balans och funkar ett antal veckor innan).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-24 20:47 #138 av: Lillyrod

Det är nog så med de flesta intressena att det går upp och ner. Jag har haft en riktig down nu ett tag men börjat tycka det är roligt igen.  

Det brukar ta sig igen efter ett tag. Det här med akvarium är ju ganska beroendeframkallande Skämtar


Anmäl
2018-02-24 20:57 #139 av: Maleficum

Intresset kommer nog aldrig dö (har ju inte gjort det än så länge och har ju haft akvarium hela livet ;)) är mest energin och kraften som inte finns till för att faktiskt göra något mer aktivt med dem just nu (som att fixa fiskar till sovrumskaret som ännu inte hänt, fixa till kökskaret för framtida avelsprojekt av räkor och snäckor och sånt).

Och kommer nog få ligga på is ett tag så lär bara bli vattenbyten och matning en bra tid framöver.

Är just nu hundvakt åt mosters hund (fram till måndag) och kommer snart få hem ett gäng sjuka kanariefåglar för behandling och rehabilitering och ska sen i mars passa kompisens kanin i två veckor så blir rätt fullt upp med annat ett tag (men är ju tur då att fiskarna klarar sig så bra på egen hand).

Känns bara så trist när akvarierna ser så tomma ut! Man vill ju fylla på med nytt ^^ Men det får vänta tills jag har energi nog att leta upp rätt invånare och har orken för karantän och fixande (vilket ju lär bli i höst om jag känner mig rätt :P)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-25 09:48 #140 av: Rovfisk

Ibland är det skönt att bara låta akvariumen puttra på. Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-02-25 19:15 #141 av: Maleficum

Plastsittpinnar kan användas till mycket (speciellt då man inte ska använda dem till fåglarna så ligger de oftast bara och "skräpar").

Försöker få växterna att börja växa på bakgrunden men har inte haft något att sätta fast dem med så nu fick pinnen agera stöd tills de fått lite fäste.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-25 19:17 #142 av: Lillyrod

Det är så tjusigt!


Anmäl
2018-02-25 19:18 #143 av: Maleficum

Fiskarna vart lite skeptiska dock och tryckte i ena hörnan av akvariet efter att jag varit ner och rotat.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-25 19:21 #144 av: Maleficum

Men ganska snart var de runt och simma som vanligt.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-25 20:10 #145 av: Torreador

Åhhhh.... ÄLSKAR sista bilden!!!
Nu fick jag lite inspo till mina anubias :)

Anmäl
2018-02-26 07:16 #146 av: Rovfisk

Jättebra användning av en sittpinne :) Tänkte du att du skall få anubian att växa fast på bakrgrunden ? Vilken grej, bakgrunden täckt av anubias Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-02-26 10:25 #147 av: Maleficum

Precis :) Planen är att anubiasen ska växa på bakgrunden :) Såg att det faktiskt fastnat lite mossa som börjat växa på bakgrunden också!

Är en perfekt "hylla" i bakgrunden där jag försöker få fast anubiasen just nu :) Förhoppningsvis kanske nån av kolplantorna som är intrasslade med övrig växtlighet också vill fästa sig på bakgrunden.

Skulle bli så häftigt med en helt grön vägg baktill!

Är väl det som är så bra med alla dessa trådar folk lägger upp på sina kar och vad de gör i dem! Kan alltid ge lite inspiration åt någon =D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-27 07:39 #148 av: Rovfisk

Vad läckert om du lyckas få flera olika att växa fast på bakgrunden :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-02-27 11:36 #149 av: Maleficum

Nu har de fem "sjuklingarna" kommit hit. Så idag ska de få sin första behandling, en liten hälsocheck, klippta klor och få flytta in i en större (laglig) bur! Sen är det bara att hålla tummarna, ge massa nyttig mat och kärlek så de förhoppningsvis blir helt friska och pigga om några veckor och kan flytta in till mina andra kanariefåglar! (Är speciellt oroad för den lilla gula som är mest hängig och inte verkar kunna flyga och verkar ha ont i ena foten så den kommer troligen få hoppa in i sjukbur som kan hållas extra varmt med högre fuktighet och få lite egenvård).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-27 17:01 #150 av: Lillyrod

Stackarna Hjärta. Läste om dem på Instagram 


Anmäl
2018-02-28 08:09 #151 av: Rovfisk

Huffa stackarna :(  Får man fråga vad  som har hänt ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-02-28 13:04 #152 av: Maleficum

Det var så att min kompis syrra äger en djuraffär och den 13:e kom det en och lämna in fåglarna för passning i "några dagar" för han skulle ut och resa. Buren var full med bajs och fröskal, den gula fågeln hade sekret runt ögonen och näbben och var nära på att kvävas (som hon fick tvätta bort, men en del fjädrar rök också så nu är han lite barögd). Hon mådde rätt dåligt över att ha fåglarna hos sig (då hon inte har fågelvana) med tanke på skicket de verkade vara i och hur skitig buren var. När hon inte hört något om dem så tänkte hon att det nog måste vara ett fall av dumpning (hon hade inte fått kontaktuppgifter eller nåt till personen som lämna dem) och då jag har fåglar (och fågelvana) fråga hon om jag kunde ta emot dem och såklart sa jag ju ja till det.

Så, en rörig historia detta med fåglarna. Igår hade ägaren ringt. Det är tydligen så att den riktiga ägaren håller på att flytta så hans bror har haft hand om fåglarna i ungefär en månad så det är brorsan som hade lämnat in fåglarna för passning några dagar (men sen vart han borta längre än han tänkt men inte tänkt på att höra av sig om det).

Vad jag fick veta av den riktiga ägaren är den gula tio år gammal (vilket kan förklara att den ser så hängig ut nu), den med ring (och kalt huvud) är en hona och de övriga tre är deras ungar. Han skulle höra av sig idag igen om att hämta upp fåglarna (som tydligen ska ha en betydligt större bur hemma som tur är).

De har iaf fått kvalsterbehandling, tvättade och smörjda fötter och kloklippning. En av dem saknar klor och har en tå som inte vill fungera rätt, Den gula ser ut att hålla på att förlora sin bakre tå också :/ Nu sitter de iaf tillfälligt i en större bur med UV-lampa, har fått grönt att picka på, nya fröer och kokt ägg. Buren de kom i är tvättad (gallret var superäckligt med något fettig hinna på sig) och desinfekterad och alla matskålar och sånt som gick att rädda har gått i diskmaskinen innan desinfektering.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-01 15:13 #153 av: Rovfisk

Men usch, stackars djur Gråter Hoppas att den rätta ägaren tar bättre hand om dem, och en stor eloge till dig som tog dig an dem Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-03-01 16:34 #154 av: Maleficum

#153 Får se hur det går med dem, i tisdags sa han att han skulle ringa igen imorgon (alltså onsdag) men har fortfarande inte hört något (om man nu gillar sina djur så mycket gör man inte allt för att få tillbaka dem då?).

Är osäker på om gulingen kommer leva så länge till :/ den äter och dricker och badar men ser rätt hängig ut och håller sig mest på botten av buren :( men om den nu är 10 år gammal så börjar väl åldern ta ut sin rätt också.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-02 20:28 #156 av: Maleficum

Blivit av med lite akvarieväxter idag (min mosters väninna behövde nya växter då hon köpt ett nytt akvarium och ville starta upp med nytt innan hon flyttar över fiskarna) inte för att det märks :P .

Sen verkar fåglarna bli här för att stanna! Ägaren har varken hört av sig till mig igen eller hört av sig (eller betalat) till min kompis syrra.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-02 20:36 #157 av: Lillyrod

Mycket märklig ägare till fåglarna. Hur är man skapt om man bara överger sina husdjur? Det är något jag inte förstår. Vilken tur de hade som råkade på dig Tummen upp


Anmäl
2018-03-03 09:44 #158 av: Rovfisk

Förstår inte hur folk kan göra så :( Tur att du fanns och kunde ta hand om dem.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-03-11 18:19 #159 av: Maleficum

Nu har äntligen kökskaret blivit inflyttat i badrummet (som var den tilltänkta platsen ända sen jag fick hem detta akvarium). Ser inte superspännande ut just nu då jag rensade ut all hornsärv som fyllt upp det den senaste tiden.

Funderar på om jag ska köra det som lowtech eller om jag ska kasta ner ett filter i det. För tillfället bor bara de två "vita" räkorna kvar där i (ska fylla på med lite vita och se om jag kan renodla dem lite) och vet faktiskt inte vad jag ska ha här i. Bara låta det gå räkor där ett tag kanske? Eller skaffa sig en liten kampfiskhane som kan hålla en lite sällskap när man är på toa? :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-11 18:22 #160 av: Maleficum

Trots att karet inte är så stort (bara 85 liter) så blev det extremt tomt i köket! Nästans så man får torgskräck där nu! Är nästan sugen på att gräva fram ett av de mindre karen ur boden bara för att fylla upp utrymmet :P Och saknar att ha ett akvarium framför ögonen när man lyfter blicken från datorn.

Fast vet ju också jag kommer tycka det blir för jobbigt att ha sex akvarium igång just nu.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-11 18:32 #161 av: Maleficum

En av de "vita" räkorna bland alla luftbubblor :P

En uppdatering med fåglarna är att de fått sin andra behandling och dem är alla mycket piggare! Har namnförslag till dem nu också (bara inte klurat ut vem som ska heta vad av hanarna). Lilla guling håller sig fortfarande helst på botten eller de låga pinnarna men är såpass pigg nu att han fått flytta ut från sjukburen i badrummet och in till honan. Han har till och med försökt sjunga lite för mig! :D

Är även kaninvakt just nu så har två små fluffmonster som skuttar runt fötterna på en :) och kan man tro att Kenzie är totalt blind när man ser denna lilla filmsnutt? https://www.instagram.com/p/BgJKJebhDTl/?taken-by=theblindbunny

Även denna gång får Harry inte gå ut på altanen eller tomten, då skuttar Kenzie dit direkt och jagar in honom igen :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-12 09:04 #162 av: Rovfisk

Har aldrig sett vita räkor förut. går det att få tag på sånna och var ?

Svårt att tro att Kenzie är helt blind, det märks inte på beteendet i varje fall. Han är så otroligt söt Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-03-12 12:03 #163 av: Maleficum

#162 Fick fram mina vita efter att jag stoppa ner mina tre sista crystal red med mina vildfärgade crystal räkor så nu har jag i det akvariet viltfärgade, röda och vita och nyanser där emellan.

Finns uppenbarligen en hel del färgvarianter hos crystal räkorna! https://rah-bop.deviantart.com/art/Caridina-cantonensis-family-tree-369067539

Det är superskoj att sitta och studera dem tillsammans! Så olika personligheter och lite skoj att se hur tydliga gränser Kenzie har över sitt område, vart och när Harry är tillåten att vara (eller inte vara) på vissa ställen (tex när det närmar sig mittid är Harry inte alls tillåten i närheten av vardagsrummet men övrig tid får han vistas på bestämda platser utan problem, bla på "gosplatsen" bredvid mitt datorbord).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-12 12:46 #164 av: Rovfisk

Åhh skulle vilja ha några av de sorterna i länken Kär

Klart Kenzie ska bestämma var "inkräktaren" får vistas eller inte Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-03-17 17:29 #165 av: Maleficum

Har nu lyckats fånga upp och sorterat ut några fler "vita" räkor som fått flytta in i badrummet så nu är det 12-13 stycken där i :) Kändes som en bra början! Just nu är det ju väldig varierande grad av vithet dem har, allt från nästan genomskinliga till dem som ser ut att rodna lite då de har en uns rött i sig.

Några är riktigt vita (och en bra start känns det som) men då de är betydligt underrepresenterade så fick det bli lite variation för att minska på en allt för stor inavelsgrad.

I "ursprungsakvariet" så håller sig de röda och de mörka ungefär 50/50 (alltså ungefär lika många mörka som röda) medan de vita/ljusa är underrepresenterade så antar det är mer recessiv färg. Har behållit en del vita i ursprungsakvariet (och inte bara för att det nog skulle vara omöjligt att fånga upp alla utan att behöva riva alltihopa) så om det i framtiden behöver införas nytt blod till den vita linjen så finns det förhoppningsvis några individer att använda sig av där.

Så nu är det bara att sitta tillbaka och vänta på att de blir fler så man sakteliga kan börja sortera ut de mindre "önskvärda" (som lär få flytta tillbaka till ursprungsakvariet).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-17 17:31 #166 av: Lillyrod

Räkor är fascinerande. Det där med att sortera ut har jag svårt för även om jag vet att jag borde. Jag har inget kar där de utsorterade kan få bo och leva lyckliga så därför sorterar jag inte Förlägen


Anmäl
2018-03-17 17:35 #167 av: Maleficum

#166 Har också väldigt svårt för att sortera ut för tycker alla är fina på sitt sätt :P Men gillar också färgavel så kändes som ett lite roligt projekt att se om jag kan "få till" mer vita räkor. Är ju helt klart enklare när man har akvarium att flytta runt dem emellan när man ska sortera, annars hade jag nog aldrig kunnat göra det...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-18 11:54 #168 av: Rovfisk

Jag är sugen på att sortera ut mina jätteröda körsbär, har några kvar som är riktigt röda. men har inte tålamod eller ork just nu att göra det. ;) Men skall se framåt sommaren om jag får mera tid och ork över och kan försöka sortera.

Det bästa är väl att låta de sorterade flytta in i ett annat akvarium, och låta övriga gå kvar i ursprungskaret ?

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-03-18 12:25 #169 av: Maleficum

#168 Hade varit enklast men har inga lediga akvarium kvar att flytta de sorterade flytta in i när det är dags att börja med det. Har redan räkor i alla mina kar :P om jag nu inte ska sätta upp en helt nytt kar.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-18 12:28 #170 av: Rovfisk

Jag har bara räkor i ett av karen, men jag har bara 2 andra som jag kan flytta räkor till som inte innehåller ciklider. Det ena är på 240 liter och det andra är på 77 liter. Däremot så har jag två på 105 liter och 2 på 60 liter som jag kan ställa upp om jag lyckas hitta plats för dem ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-05-10 19:51 #171 av: Maleficum

Här går det segt med uppdateringar :P Det mesta står och tuffar på bara. Men kanske börjar bli dags för lite rensning av växter? ;) Inte helt lätt att se att akvariet faktiskt är djupare än vad det är högt!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-05-10 19:58 #172 av: Maleficum

Och har äntligen fått bort diset i vardagsrumskaret! Hittade en låda med svarttorv (jag fått av en kompis efter att hon rensat bland sina akvarieprylar) och testa sätta i lite sånt i ett filter och vips så försvann diset på några få dagar! (Dock behöver rutan skrapas på alger och putsa bort massa kladdiga små barnfingeravtryck på utsidan för att man verkligen ska kunna njuta av det numera "kristallklara" vattnet).

Ser tyvärr fortfarande tomt och tråkigt ut då de flesta fiskarna verkar vilja spendera den mesta tiden inne bland alla växter. Får se om jag kanske gör någon förändring av invånarna i det efter sommaren (eller om tigerbarberna blir lite modigare och mer framme när de vuxit på sig lite, kan inte minnas att de varit så fega när vi haft dem tidigare). Kanske helt enkelt får skaffa mig ett gäng till så det blir ett större stim av dem.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-05-10 20:02 #173 av: Maleficum

Flytväxterna växer så det knakar i tre av mina fem akvarium (i de två andra trivs inte dessa alls utan där är det andmaten som tar överhanden). Till slut blir det så trångt att de börjar växa mer på höjden! Tur att de flesta andra växterna i karet inte är så ljuskrävande för det märks knappt att lysrören är på när det är smockat med flytväxter i vägen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-05-10 20:05 #174 av: Maleficum

Har även lite smått med "grönsaksodling" i bakkanten på hallakvariet. Morotsstumpar och sallads stumpar som får stå och gro på sig med lite blad. Riktigt mumsigt godis till Kenzie sen!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-05-10 21:11 #175 av: Lillyrod

Svarttorv? Jag har dis i mitt 30-liters som jag inte blir av med. Tror inte det är infusorier utan något annat konstigt. Invånarna mår bra men jag ser dem knappt Ledsen

Galet vad det växer i dina kar Tummen upp


Anmäl
2018-05-10 21:41 #176 av: Maleficum

#175 Precis, svarttorv (inte den nyaste förpackning kanske :P). Ingen aning vad jag haft för dis men har inte funkat att få bort med vattenbyten eller med filtervadd. Invånarna har mått bra och växterna har det inte varit problem med.

Får väl se om det håller i sig nu bara :)

Visst växer det! Och använder ju ingen gödning eller co2 eller något sånt "special". Matar väl inte ens fiskarna varje dag alla gånger heller och har knappast överfullt i karen så ibland undrar jag vart de får all sin växtkraft ifrån. Och så individuellt i vilka kar de olika växterna trivs. Dem trivs inte i alla karen fast jag sköter dem lika så antar det har mer med akvariets utformande att göra tex så växer ju Rotala Rotundifolia, som jag tror det är om jag minns rätt, super i sovrumskaret som är rätt lågt men den trivs inte alls i vardagsrummet där akvariet är högt, den blir ynklig förutom de bitar som nått upp till ytan. Även i hallen som är ganska högt så är den inte lika fin som i sovrummet men bättre än vardagsrummet.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-05-10 21:50 #177 av: Lillyrod

Det är samma hos mej. Samma växter växer på olika vis i olika kar. Ska se om man kan få tag på lite svarttorv : )


Anmäl
2018-05-11 10:09 #178 av: Rovfisk

OJ vad det växter :D

Här står också karen och puttrar på periodvis, sen får jag ett ryck och rensar, fixar,donar och har mig ;) Sen får de stå och puttra ett tag igen ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-08-18 19:08 #179 av: Maleficum

Nu har jag varit hemifrån stor del av sommaren så akvarierna har gått på minimal skötsel av fiskvakt (som mest sett till att allt funkar som det ska och matat sparsamt, samt pga värmen dragit ner kraftigt på ljustimmarna så inte lysrören ska värma upp vattnet ytterligare).

Fota alla kar som dem var innan de fick sig varsitt vattenbyte. Senare kommer det behövas rensas växter i vissa av dem och är fortfarande inte nöjd med dem så sitter för fullt och funderar på hur jag kan ändra dem och vilka fiskar jag vill ha vart någonstans och om jag ska fylla på med något nytt eller inte. Tänkt flytta de vita räkorna i badrummet till lilla karet i hallen eftersom körsbärsräkorna verkar dött ut nu (de verkade tyvärr inte återhämtat sig efter att de blev utkonkurrerade i sovrums karet). Sen vill jag nog flytta tillbaka scalarerna till vardagsrummet (känns som de passar bättre i det högre akvariet) men då måste tigerbarberna flytta någon annanstans. Och är fortfarande inte superförtjust i kongotetrorna så funderar på att försöka omplacera dem och kanske ha tigrarna i hallen. Sen är jag sugen på att försöka göra åtminstone vardagsrummet och sovrummet till lowtech men ett jäklars arbete att byta botten i sovrums karet.

"Slasken" i badrummet. Mindre trådalger än jag trodde det skulle vara. Kanske crystal räkorna ätit av dem?
Lilla i hallen, tyvärr verkar körsbärsräkorna dött ut
Stora i hallen
Sovrummet, ovanligt lite "grönsaker"
Vardagsrummet, en grön djungel

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-18 19:16 #180 av: Maleficum

Sen var jag över till brorsan idag för att fixa med deras grannes nyckel (grannen ska flytta och vi har haft extranyckeln för att kunna vara hundvakt åt dem men alla var osäkra om den blivit tillbakalämnad innan sommaren eller inte).

Blev tyvärr en lite mindre chock när jag kom in då det lukta skumt och sen såg att hela deras akvarium har dött! Verkar som att matmaskinen löpt amok och matat ut nästan all mat i akvariet samt att pumpen satt igen och hade nästan noll flöde! Verkar dock nyligen då deras största praktbotia fortfarande såg rätt "fin" ut i färgerna och sånt (trots att den var död) så blir helt enkelt att ta sig över dit med mina slangar och byta vatten, slamma bort all mat och döda fiskar, rensa pumpen och sen får det väl stå tomt och bara puttra på tills brorsan kommer hem och kan fixa det mer ordentligt.

Är väl den andra större katastrofen vi drabbats av under en livstid av fiskägande. Tyvärr kommer man väl alltid ha otur nån gång, man får vara glad för att det händer så sällan.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-18 20:19 #181 av: Lillyrod

Det är tråkigt när sånt här händer. Den här sommaren har ju varit extrem i många avseenden så jag tror inte man ska anklaga sig själv för att det går fel. 


Anmäl
2018-08-18 22:01 #182 av: Maleficum

#181 I mitt tycke (som är värmekänslig med värmekänsliga djur) har sommaren varit hemsk! Har verkligen längtat till svalkan och regnet.

Upptäckt att bakgrunden till hallkaret lossnat lite till så det skulle behövas limmas om men aldrig satt fast bakgrund tidigare i något kar. Är det enkelt? Eller superkrångligt? Lättare att bara ta bort det helt och hållet och strunta i bakgrunden (skulle ju vara trist för det är ju tjusigt).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-19 09:22 #183 av: Rovfisk

#179 Välkommen tillbaka från semester :)  Verkar ha vuxit på bra i karen :)

#180 Nej vad tråkigt. Men håller med #181. Den här sommaren har varit den värsta (vad gäller akvaristiken) i mannaminne. Jag har varit hemma mer än du, och jag har haft massdödsfall i alla kar, har förlorat mycket fisk. Nu håller jag på att planera hur och vilka jag skall ha var.

#182 Jag håller med. Den här sommaren har varit vidrig. Jag klarar inte värmen speciellt bra, hundarna har gått med kyltäcket 24/7 (och idioter till grannar som idiotförklarar mig för att jag har täcke på hundarna i den här värmen Kämpar) Akvariumen ser fördjävliga ut, både fiskar och växter har farit väldigt illa.

Nu njuter jag för fullt, vi har fått riktigt svensk sommar Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-08-19 09:53 #184 av: Maleficum

#183 Läste om dina förluster i din tråd :( Verkligen supertrist!

Är också glad för att det blivit mer "normal" sommar nu!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-19 18:39 #185 av: Rovfisk

#184 Jo, inte är det roligt. Men jag kan inte gräva nber mig i det, det är bara att ta nya tag och få ordning igen, fast vissa fiskar saknar jag oerhört.

Älskar svensk sommar. lagom varmt lagom variation mellan vått och torrt Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-08-19 19:16 #186 av: Maleficum

Var över till Brorsan för att fixa i akvariet idag. Två timmar av vattenbyte, filterrengöring och slamsugning och det ser rätt okej ut nu och stanken är inte lika påtaglig. Dock stinker mina fingrar fortfarande trots tvätt och min ena silverring har blivit missfärgad.

Men det mest förvånande av allt var att ovanpå det slajmiga hinnan på ytan hittade jag levande endlersyngel! Lyckades fiska upp 20 som fått följa med mig hem och flyttat in i mitt lilla hallakvarium där det bara går räkor just nu. Hoppas bara att de flesta överlever (hitta iaf en levande kvar i akvariet efter jag bytt vatten och fixat klart allt så förhoppningsvis klarar den sig där och kanske fler yngel simmar runt nästa gång jag kommer dit).

Nu får det puttra på och får ta mig dit och göra vattenbyte igen om några dagar igen (är så glad för mina slangar och pumpar vid vattenbyte så jag slapp springa med miljoner hinkar!).

Massor av slajm på ytan
Fullt med mat från matmaskinen på botten
Mer botten.
De två största fiskarna, min svägerskas favoriter :(
Enlder yngel som lyckats överleva!
Efter två timmars fixande

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-20 06:01 #187 av: usvead

Usch vad ledsamt.

Jag fick med en batteridriven matautomat när jag tog över det största karet men har inte vågat använda den. Nu känns än mer osäkert när jag ser hur illa det kan gå.

Anmäl
2018-08-20 09:52 #188 av: Maleficum

#187 Är ren otur. Brorsan har använt matare i över 20 år. Och har själv använt flertalet olika matare under lång tid och bara hade problem en gång med en som börja övermata (dock bara när jag var borta över dagen eftersom jag ofta har matarna på "till vardags". Men där var det lite fel i tillverkningen på mekaniken och något som min pappa lyckades fixa och har inte haft problem med den sen dess). Så vist kan olyckan vara framme men samtidigt kan det ju funka väldigt bra också (och kan ju hända annat när man är borta också, bra att helt enkelt ha någon som kikar till att allt funkar som det ska när man är borta).

Sen brukar iaf jag ha på minimal öppning på mina automater när jag är borta så om de skulle börja mata som tokar så tar det lång tid för dem att tömma sig och som sagt har fiskvakt som kikar att matare, filter och allt annat funkar som det ska också (haft ett ytterfilter som började läcka när jag var bortrest vid ett tillfälle).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-21 10:26 #189 av: Rovfisk

Vilken skillnad :D Och Endlesrynglen som hadde överlevt då, helt otroligt.

Jag har nog aldrig använt matare eller weekendfoder i nåt av mina kar. Har alltid fiskvakt, och den får även sköta matningen. Brukar lägga upp portioner i bullpapper eller knäckformar (beroende på storlek på karet ;) ) Och jag lägger upp så det kan matas var tredje dag.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-08-21 15:29 #190 av: Maleficum

#189 Vart riktigt paff när jag såg att det rörde sig på ytan när jag tog bort täckglasen! Och, peppar, peppar, så lever dem flesta ynglen än och verkar pigga och i välbehåll!

Har börjat lägga upp portioner också fast i äggkoppar och snapsglas vid akvarierna! Sen tog jag en chansning och lät bli matning i räkakvarierna denna sommar så de har fått klara sig på alger och sånt (vilket, iaf amanosarna, verkar fixat utan problem).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-21 22:10 #191 av: Maleficum

Försökte fota fiskarna lite idag. Tigerbarberna och siameserna ville inte riktigt vara med (och märks tydligt att det är dags att tvätta rutan från alger) men scalarerna var samarbetsvilliga! Men även deras ruta behöver tvättas (inte gjort något algtvättande på rutorna sedan långt innan sommaren börja så är väl dags nu).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-08-24 07:49 #192 av: Rovfisk

Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-10-01 16:42 #193 av: Maleficum

Idag gjorde jag mig ett planerat impulsköp (om nu det är möjligt :P).

Var på ny plats idag och självklart måste man ju gå in och kika i den lokala djuraffären och till min stora glädje så hade dem en veckas erbjudande på kolglödstetror! 10st för enbart 99kr!

Har ju länge tänkt fylla på med något mer färggrant i sovrumskaret då ju mina vildguppys inte direkt syns när man ligger i sängen och kikar på det men hade inte riktigt än bestämt mig för vad jag skulle fylla på med. Hade ju en tanke på neontetror eller kanske kilfläcksrasboror eller drottningrasbora eller att helt enkelt fylla på med kolglödstetror då jag ju sen tidigare har tre kvar från några övertagna fiskar.

Hade ju inte tänkt göra några nya fiskköp heller förrän hallakvariet är fixat (även om inte sovrumsakvariet påverkas) men kunde inte låta bli att skaffa mig 20 små nya kompisar! (slapp jag ju dessutom våndas över vad jag skulle välja).

Som tur är hade jag ju karantänakvariet igång redan då scalarerna tillfälligt kommer behöva bo någonstans medan hallakvariet fixas och jag kan flytta ut fiskarna från vardagsrummet (dit scalarerna ska flytta).

Längtar tills de kan flytta in med sina nya kompisar men vågar inte släppa ner dem direkt (även om de såg friska och pigga ut och alla akvarium i affären såg välskötta ut) efter den gången jag fick in sjukdom som döda alla mina tidigare invånare (och jag är för rädd om mina vildguppys och räkor för att det ska hända igen).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-10-02 07:31 #194 av: Rovfisk

Kolglödstetra jättefina, de lyser verkligen upp Gladdu gjorde verkligen ett kap på dina. Tittade på kolglödstetra sist jag var på zoobutiken här hemma, ,och de hade 10 för 150. De kostar 17 kr.st annars ;)

Klart man kan göra planerad impulsköp ;) Det har jag gjort , sist blev det just  tetror. Köpte 20 st, svart fantomtetra, har funderat på ett stim att ha i 250 där småscalarena bor, och jag valde mellan Fantomtetra, Kolglödstetra och Rosentetra, det blev fantom, eftersom de hade mängdrabatt på dem, precis som för din del Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-10-02 12:19 #195 av: Maleficum

#194 Dem är verkligen superfina när dem trivs och färgar ut ordentligt! Av dem tre jag har sen tidigare så är två hanar som verkligen lyser som röda små lampor i akvariet! Honan har också härlig färg även om hon inte är lika kraftig i färgen.

De har fått lite mer färg redan nu trots att de går i karantänen och fortfarande är rätt nervösa (är ju inte lika mycket växter och sånt jag brukar ha i mina vanliga kar så de blir nog glada när de väl får flytta till sitt nya hem sen).

Eftersom Scalarerna skulle gått i karantänen medan jag fixa hallkaret så står ju valet nu mellan att vänta med att fixa det tills kolglödstetrorna är flyttklara eller gräva fram ett av de andra extrakaren jag har i boden och låta scalarerna bo i det några dagar (den tid det nu tar för silikonet att härda och akvariet blivit redo för vatten igen).

Och som vanligt när jag fått en ide i huvudet så vill jag ju ha det färdigt igår ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-10-03 07:33 #196 av: Rovfisk

#195 Har du extrakar i förrådet, så skulle jag ha tagit fram det oh flyttat scalarena dit Skrattar

Nu vet inte jag hur länge du brukar ha fisken i karantän, men uppemot en vecka lär det ju vara misstänker jag Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-10-03 11:09 #197 av: Maleficum

#196 Blir ju minst en vecka i karantän, vet inte exakt hur länge man brukar säga att de ska vara i karantän men allt efter en vecka beror väl på hur länge jag står ut att vänta :P och hur stressade fiskarna verkar att gå i karantänen (de har lugnat ner sig och iaf en är nyfiken och drar med sig några av de andra på mindre upptäcktsfärder men de är fortfarande nervösa så fort jag råkar gå förbi akvariet (det står i badrummet så är ingen supertrafik förbi dem så vet ju inte vad de pysslar med när jag inte är där).

Det ända är väl att det extrakaret jag har i boden är lite mindre än karantänen :( men för några dagar så kanske det funkar bra ändå. Ett alternativ är att försöka få ut tigerbarberna ur vardagsrummet och stoppa dem i extrakaret och stoppa ner scalarerna där direkt men då kommer scalarerna behöva fiskas ut igen när jag ska fixa i ordning vardagsrumskaret och få ut alla invånarna därifrån och det känns nog mer stressande.

Men måste införskaffa silikon först innan jag kan börja så det kanske hinner dröja såpass länge att karantänkaret blir tomt innan jag ens kommer igång.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-10-04 10:37 #198 av: Rovfisk

Bättre isf att du sätter scalarena i det mindre karet på en gång du börjar, det blir mindre stressigt än om de skall flyttas på flera gånger.

Jag hade 4 stycken Guldsömmar i 120 liter en kort period, och det gick bra det med :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-10-04 19:16 #199 av: Maleficum

#198 Var lite min tanke också...

Införskaffa silikon idag och låna hem rakblad från pappa så nu behövs bara en ledig dag då jag kan tömma och ta bort bakgrunden efterföljt av en dag pappa kan komma och hjälpa till att limma tillbaka bakgrunden! Känns skönt att ha sakerna hemma så man bara kan börja när andan faller på (även om nästa vecka är väldigt uppbokad så lär dröja iaf två veckor innan start).

Är så taggad! :D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-10-14 18:58 #200 av: Maleficum

Idag fick kolglödstetrorna flytta in i sitt permanenta hem äntligen :D

Inte lätt att fota dem dock för de for runt som små dårar ;) Man ser tydligt färgskillnaden på de nya och de gamla, kan knappt vänta och se hur härligt det kommer se ut när alla dem nya börjar färga ut mer ordentligt också!

Stimmar fint med varandra och stimmar gärna med guppysarna också, speciellt om de råkar simma bort från sitt egna stim ett slag. Även om de är lite skvettna så vägrar de simma och gömma sig bak i akvariet utan föredrar att simma längst frontrutan.

Nu när karantänen är ledig igen så hoppas jag jag får energi nog i veckan att påbörja renoveringen av hallkaret! :D

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-10-14 23:07 #201 av: Rovfisk

Stog och tiottade på sånna i affären idag, funderade på att köpa ett gäng, men det blev Blå danio istället  :)

Men de är otroligt vackra, vet bara inte om de kommer överleva scalarena när de växt till sig, och ville inte chansa  Förlägen

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-10-15 09:12 #202 av: Maleficum

#201 finns nog en risk det inte blir så många kvar när scalarerna vuxit upp :P

Blå danios har jag kikat på förut! Gillar danios! Synd bara de gärna hoppar för skulle vilja ha ett gäng till hallen men har inget täckglas på det akvariet så vågar inte ha hoppande fiska där :(

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-10-15 12:00 #203 av: Rovfisk

Jo de är duktiga på att hoppa, men jag har heltäckande ramp, så de kan inte hoppa ur, så därför vågar jag ha danio i karet :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-13 21:33 #204 av: Maleficum

Nu har jag äntligen börjat tömma ut hallakvariet i förberedelse för omlimning av bakgrunden! Upptäckte en hel del räkor jag trodde var döda då jag inte sett dem på hur länge som helst!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-13 21:43 #205 av: Maleficum

Växter och rötter har fått hamna i "karantänen" tillsammans med tigerbarberna (dem fick bli utfiskade från vardagsrummet då dem igen fått problem med sina stjärtar =/) och scalarerna fick flytta in i vardagsrumskaret (där de är planerade att stanna, får se om jag orkar ta tag i det och fixa i ordning som jag från början tänkt eller om det får vänta).

Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska ha i hallkaret sen. Första tanken var ju att ha tigrisarna och siameserna där men mina siameser hade lite hoppfest häromdagen så är orolig dem ska hoppa ur hallkaret då det ju inte har något täckglas. Och har fått så mycket problem med tigerbarberna så tror jag skippar den idén.

Börjar snarare fundera på nu om jag ska flytta ut fiskarna och räkorna från sovrummet till hallen och äntligen göra plats för slöjstjärtar som ju var planen att det skulle flytta in när jag fixa i ordning det i april 2016 :P.

Sen vet jag inte hur jag ska möblera upp i hallkaret heller, om jag ska försöka köra på mer "stenbaserat" än vad det tidigare varit med rotbaserad inredning. Men tänkte iaf byta ut substratet till mer sandliknande substrat för eventuellt framtida corydoras ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-13 23:02 #206 av: Xseros

Blir så himla avundsjuk när jag ser dessa trådar... din karantän är finare än mitt normala två gånger om...

Anmäl
2018-11-13 23:06 #207 av: Maleficum

#206 Det beror nog mest på att det är i tryckt växter från hallakvariet (som ju är 220 liters kar till skillnad från karantänen som bara är 80 liter).

Av någon anledning växer mina växter så det knakar i alla mina akvarium trots att jag inte gör något alls för dem (ger inte extranäring eller nåt sånt).

Hoppas bara på att växterna kommer överleva under tiden de bor i karantänen för de lär få bo där i minst två veckor men känner jag mig rätt lär de bo där fram tills jul ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-14 07:47 #208 av: Rovfisk

#207 Blir lite avundsjuk på hur det växer i dina kar Kär. Visst växer det här också, men inte lika bra sedan jag konverterade till LED-ramper. I 240 litern växer det som bara den, men inte i de andra två större karen.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-14 12:07 #209 av: Maleficum

#208 Har funderat lite på att byta till LED, men inte blivit av än :P Är dock lite förvånad att det faktiskt växer så bra hos mig eftersom jag ju inte ger gödsel eller koldioxid eller byter lysrören så ofta som dem säger att man ska göra (brukar byta när de går sönder :P).

Och ingen direkt övermatning av fiskarna heller. Däremot har jag varit nära på att utrota några av mina växter när jag varit lite för duktig med vattenbytena ;)

Men jag är överlycklig att växterna växer så bra trots minimal skötsel! Men får alltid lite dåligt samvete när jag måste rensa ut och slänga av växterna för dem är för många men har heller inte riktigt energin för att försöka sälja dem heller.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-14 16:20 #210 av: Maleficum

Alla växter som växt bakom bakgrunden har tillfälligt fått flytta till vardagsrums akvariet.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-14 16:22 #211 av: Maleficum

Hela karet tömt och bakgrunden borttagen. Får nu bara hoppas jag kan få tillbaka den igen :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-14 16:24 #212 av: Maleficum

Och det är ungefär nu jag sitter och funderar på vad jag faktiskt gett mig in på och varför jag inte bara lät allt vara som det var!

Nästa steg är att få bort alla lim/silikon rester på bakgrunden så allt är redo att limmas så fort pappa kan komma hit och fixa det ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-14 17:45 #213 av: Maleficum

Och detta är nog anledningen varför den var så konstigt limmad från första början... Sätter man bakgrunden i kant med ena kortsidan får man in i princip ett helt finger mellan ruta och bakgrund på andra sidan :/ nu behöver man ju bara klura ut hur man ska lösa detta problem....

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-15 12:46 #214 av: Rovfisk

Du har lite att göra märker jag  Skämtar Men du får trösta dig med att det kommer bli så bra när det är klart Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-15 17:40 #215 av: Maleficum

#214 Eller hur :P Massa att göra men mycket att se fram emot också!

Jobbigast är ju att tvätta och fixa den brända leran (speciellt eftersom det hade blandat sig med lecakulorna jag hade bakom bakgrunden).

Älskar den brända leran som bottensubstrat (så vill inte slänga bort allt) men det är förfärligt när man ska göra rent eftersom det är relativt lätt i vikt så är det så stor risk man råkar hälla ut av det när man försöker tvätta det :/

Sen vill jag gärna sortera ut en del av de minsta kornen för att blanda med blivande sanden för att få lite mer färgvariation :D Men får se hur mycket jag orkar med det :P Kanske är lättare att fixa också när det är torrt...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-16 08:53 #216 av: Rovfisk

Vill se bilder när det är klart  Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-16 18:22 #217 av: Maleficum

Ska försöka lägga ut bilder under processen och när det blivit färdigt Glad

Idag har jag iaf sorterat ut lecakulorna från brända leran! Kattsandsspadar är bra till mycket Skämtar

Nu ska bara all bränd lera torkas så det kan åka in i boden (får se hur mycket jag orkar "storleks sortera" den).

Måste troligen införskaffa mer sand också för det jag hade i boden var inte så mycket som jag trodde.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-17 11:57 #218 av: Rovfisk

Vilket "evighetsjobb" du har framför dig Galen

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-25 21:00 #219 av: Maleficum

Så nu har pappa varit förbi och limmat bakgrund :) Knappast perfekt men tycker det blev helt okej för alla problem som det varit med den.

Nu är bara frågan om jag ska orka mig på att köra ett tunt lager silikon där jag sen kan "strössla" torv och grus så det ser mer naturligt ut eller "fuska" med att limma fast lite växter här och där som kan få växa och täcka de fulare ställena istället.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-25 21:02 #220 av: Maleficum

Fulaste stället måste nog vara där utblåset till pumpen ska ut. Limma och dutta grejs eller bara ta en stor tuss mossa eller anubias och limma dit?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-25 21:03 #221 av: Maleficum

Syns inte supertydligt att en bit varit helt trasig i hörnet och med lite växter för så kommer man nog inte märka av något :)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-25 21:04 #222 av: Maleficum

Som lite extra "säkerhet" att hålla allt på plats så hade pappa lite silikon på de ställen som hade kontakt med bakre glaset.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-25 21:05 #223 av: Sebastian0403

Snyggt, hoppas det ser bra ut med fiskar i :)

Anmäl
2018-11-25 21:09 #224 av: Maleficum

#223 Tack :D Kommer nog täckas ganska snart av massor av växter också (för alla mina akvarium verkar sluta som överväxta djungel ;))

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-25 22:11 #225 av: Sebastian0403

Haha,
Men då får vi väll hoppas på de
Det blir säkert jättesnyggt ;)

Anmäl
2018-11-25 23:26 #226 av: Xseros

Snyggt!

Anmäl
2018-11-26 15:59 #227 av: Rovfisk

Jättesnyggt. Ser fram emot bilder när det är vatten, växter och fiskar i karet Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-26 17:08 #228 av: Maleficum

Planen är att stoppa i bottensubstratet jag har hemma imorgon och se om, och i så fall hur mycket, jag behöver skaffa extra för att införskaffa det på onsdag (då jag kommer ha vägarna förbi biltema och jula, vet dock inte vilken sand jag ska välja...)

Sen kommer det nog dröja till helgen innan jag kan börja inreda på riktigt :( Vill ha allt färdig nu på en gång!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-27 10:57 #229 av: Rovfisk

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-28 19:41 #230 av: Maleficum

Fått i lite bottensubstrat =D Och lite saker jag hitta i boden och aldrig använt i akvarierna än :P Får se om något av dekoren får stanna eller inte, tänkte sno och möblera om lite från de andra akvarierna också.

Inhandla lim så jag kan limma växter på bakgrunden och var in i djuraffären för handlande av kaninmat och såg då att de hade otocinclus på erbjudande! ¤ för 99kr! Blev så ledsen akvariet inte är igång än så karantänen kunde varit ledig igen för varit så sugen på små ottosar länge nu (aldrig haft såna tidigare då jag alltid varit fast med ancistrusar), hade så gärna tagit med några hem annars!

Får se om jag har tid och ork att börja limma växter och möblera och fylla vatten imorgon eller om det får bli en lördagsaktivitet.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-28 20:28 #231 av: Lillyrod

En riktigt bra start iallafall. Väntar på fortsättningen : )


Anmäl
2018-11-29 07:57 #232 av: Rovfisk

Ser jättesnyggt ut, är jättespänt på hur det ser ut när det är klart :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-29 18:14 #233 av: Maleficum

Det går framåt! Känns dock väldigt "ogrönt" när man jämför med mina andra djungelliknande akvarium :P Men vet inte om jag vill trycka ner mer växter nu för det lär ju inte dröja allt för länge innan det börjar växa igen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-29 18:21 #234 av: Maleficum

Och med vatten i och växterna placerade bakom bakgrunden också (även om de inte syns så mycket på bilden).

Nu är ju bara frågan vilka fiskar som ska flytta in. Första planen var att flytta dit tigerbarberna och några av siamesiska algätarna men börjar bli sugen på att flytta ut mina vildguppysar och kolglödstetrorna från sovrummet istället för dem kommer alltid i ett stort stim fram till rutan så fort dem ser en och det känns som perfekt välkomnande varje gång man kommer hem!

Känns lite osäkert att blanda tigerbarberna med dem även om de inte har stora fenor som de odlade guppysarna, vad tror ni, skulle det kunna funka eller är det för stor risk?

Ska iaf passa på att rumstera om lite i de andra karen och rensa ut på växter så fiskarna får lite mer utrymme (har ju redan snott lite saker från de andra karen så de ser lite knasiga ut).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-29 18:31 #235 av: Sebastian0403

Snyggt :)

Anmäl
2018-11-29 19:53 #236 av: Lillyrod

Det är riktigt snyggt. Hur du ska göra med tigerbarberna vet jag inte. Själv tycker jag det är ena riktiga typer. Jag kommer aldrig mer att ha sådana i mina kar Skrattar


Anmäl
2018-11-29 19:53 #237 av: Maleficum

Tack :D Fast tycker fortfarande det ser lite naket ut (är för van med djungel tror jag :P) men blir säkerligen bättre när det flyttar in fisk (förhoppningsvis kan jag börja flytta dem imorgon).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-29 20:14 #238 av: usvead

Även om du tycker det ser kalt ut så är det ändå fint, och det växer till sig.

Anmäl
2018-11-29 21:40 #239 av: Maleficum

#238 Vet att det växer ganska fort sen, vill jag påminna mig är det bara att kika på bilder på mitt vardagsrumskar som såg lika naket ut när jag bytt botten i det och ett år senare ungefär var en övervuxen djungel igen :P

Och just nu så ser man ju faktiskt bakgrunden som vi kämpat så mycket med! (Lär man ju inte göra om något år eller så ;))

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-11-30 08:39 #240 av: Rovfisk

#234 WOW. Snyggt Kär

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2018-11-30 09:35 #241 av: lydisleon

Blev jättesnyggt! Bakgrunden lyfter verkligen hela karet :)

Anmäl
2018-12-01 09:46 #242 av: Maleficum

Spenderat två dagar att flytta fiskar nu :) Inte det lättaste att fånga massor av små guppy, kolglödstetror och räkor! Och små som dem är så fastnar de ju inte riktigt på bild heller. :) Saknas nästan bara någon lite större blickfångarfisk nu!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-01 09:49 #243 av: Maleficum

För att få upp så många av fiskarna som möjligt (för några yngel och säkerligen någon liten räkling är kvar i sovrummet) så fick jag ju plocka ut inredningen, hade dock inte tänkt ta upp växterna först men när jag försiktigt skulle plocka ena prylen jag har där i så följde i princip alla växterna med :P En stor matta av cryptocoryna!

Kommer ju aldrig få tillbaka allt som det var så kommer bli supernaket efteråt (och kommer ha mängder av växter över).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-01 09:50 #244 av: Maleficum

Hela "mattan" fyllde en hink.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-01 09:57 #245 av: usvead

Oj oj oj där hade man velat vara och plocka åt sig Skämtar

Anmäl
2018-12-01 10:02 #246 av: Maleficum

#245 Har du vägarna förbi Stockholm är det bara att komma förbi och ta ;)

Kommer säkerligen få massa mer växter över för jag ska rensa och fixa i vardagsrumskaret också (men där är det mer anubias).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-01 10:12 #247 av: usvead

Tack vad gulligt av dig Glad Visserligen ska jag till Sthlm nu på torsdag för en endagsutbildning men jag hinner inte med några avstickare. 

Anmäl
2018-12-01 10:24 #248 av: Maleficum

Synd. Är så trist att behöva slänga fullt fina växter men har inga möjligheter att packa och skicka växter just nu heller :/ men får väl ploppa upp en annons när jag är färdig (och vet hur mycket växter det är) och se om någon i närheten är intresserad.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-01 11:25 #249 av: usvead

Du har inte vägarna förbi centralstation/t-centralen på torsdag em?

Anmäl
2018-12-01 14:31 #250 av: Lillyrod

Det där har jag också råkat ut för. Man undrar hur i hela världen alla växterna fick plats. Försöker man sätta tillbaks dem så får de inte plats Skrattar

Jag har sålt mängder med cryptocoryne på Tradera. 


Anmäl
2018-12-01 14:38 #251 av: Maleficum

#249 Har tyvärr inte vägarna förbi stan denna torsdag.

#250 Min brorsa sålde en hinkfull av hornsärv på tradera en gång :) Men har tyvärr inte energin att fixa med det.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-01 18:33 #252 av: Maleficum

Utrensade växter från två akvarium. Akvarierna ser så tomma ut nu.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-01 19:13 #253 av: Maleficum

Börjar bli långt i denna tråd nu och eftersom jag ändå börjat göra om i akvarierna passar det ju bra att börja med en ny tråd :)

https://akvariefisk.ifokus.se/discussions/5c02cebdce12c43223007d1e-maleficums-zoo-2

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-12-02 10:48 #254 av: Rovfisk

Låser denna tråd nu, eftersom en ny har skapats :)

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl