Sjukdomar

Sjuk black molly

2016-11-10 20:19 #0 av: TessOlander

Igår märkte jag en vit fläck på min black molly hona och trodde hon fått ich så jag höjde tempraturen och i med lite salt. Idag har det vita bleknat bort något men hon sjunker lite, inte så att hon inte kan simma men det märks ändå, vad jag vet är det inte symptomerna av ich eller har jag fel? Detta är första gången jag får ich och tror det är i två kar eftersom jag flyttade en fisk från det infekterade karet bara några dagar innan jag upptäckte den vita fläcken. Dom andra fiskarna mår bra och inget synligt på växterna heller.

Anmäl
2016-11-10 20:40 #1 av: ElinvBorg

Vad är ich?

Medarbetare på Akvariefisk ifokus

96 l med kampfiskhonor och ett 30 l med en kampfiskhane

Anmäl
2016-11-11 05:29 #2 av: [Jens]

ich är en förkortning av ichthyophthiriasis och på svenska heter sjukdomen ’vita prick’.  Det din fisk har är inte vita prick utan det ser mer ut som någon slags svamp.

Min gissning är att det är något utav Flexibacter eller Columnaris. Vilket utav dem är svårt att säga. Här har du en sida om dessa sjukdomar och bedöm själv vad du tror det kan vara.

http://www.americanaquariumproducts.com/Columnaris.html

Vanligaste problemet hos Black Molly är stress och stora temperaturförändringar samt dålig inkoppning. Stress av andra fiskar och eller t ex en hane och enbart en hona i akvariet kan stressa en hona avsevärt mycket och leda till sjukdomar.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-11-11 07:08 #3 av: TessOlander

Tack så mycket vi får hoppas hon piggnar till snart :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.