Dammar

musselblommer

2016-10-22 19:17 #0 av: TessOlander

jag har funderat på att skaffa musselblommer till min dam ett tag nu, har tagit reda på en massa fakta men dt finns några frågor jag inte kan hitta några svar på :/

1. hur fort förökar dom sig?

2. är dom bra för att rena vattnet eller inte?

3. vilken temperatur vill dom ha under övervintring i akvarium?

Anmäl
2016-10-22 23:11 #1 av: 63Liter

Musselblomman , Pistia stratiotes , är en växt som är helt ok , gillar näring och ljus , kan tänka mig att den renar vattnet från en del oönskade ämnen.

Anmäl
2016-10-26 11:51 #2 av: mimåne

Musselblomman förökar sig väldigt snabbt. Vill du inte ha ytan full av dem så får du rensa varje vecka när du gör vattenbyte. Att rensa bland dem är inte svårt, det går ganska fort =) Musselblomman är utmärkt för att rena vattnet. Deras rötter blir som ett litet filter där det fastnar en del smått och gott som fiskarna tycker om att putsa på. Den tar utmärkt upp överflödig näring i vattnet och har man nitritproblem är detta en jättebra växt.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2016-10-26 11:57 #3 av: [Seaside]

Jag har också bara gott att säga om denna flytväxt. Rötterna som hänger ner är inte bara dekorativa, utan även bra gömställe för yngel. Sedan gör flytväxter i allmänhet så väldigt milt, fint ljus neråt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.