Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (13) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten

Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Salt- och bräckvatten

Saltvatten

2016-10-21 18:00 #0 av: Hannahtheo

Är sugen på att skaffa saltvattenakvarium inom en snar framtid och vill läsa på så mycket jag kan. Någon som vet någon bra sida på svenska/engelska/franska som kan tipsa? Eller någon bra bok? Och har ni egna tips eller om ni har dokumenterat uppstart/tankar själva så dela gärna med er!

Anmäl
2016-10-21 19:30 #1 av: Lillyrod

Läs Rovfisks trådar om sitt saltvattenkar. 


Anmäl
2016-10-21 20:01 #2 av: Hannahtheo

Ja dom har jag varit inne o kikat på lite :)

Anmäl
2016-10-21 20:23 #3 av: Rovfisk

Du kan också gå med i ett forum som heter saltvattensguiden. Där är det mycket kunniga människor som har hållt på i många herrans år :)

http://saltvattensguiden.se/

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2016-10-21 21:45 #4 av: Hannahtheo

Har skickat in en ansökan till det forumet nu, väntar på att bli godkänd :) vad är lagom storlek att börja med? Jag vill ha ett par mindre fiskar iaf, och lite koraller och så..

Anmäl
2016-10-21 22:05 #5 av: Rovfisk

Ett akvarium på ca 130-150 liter. Jag rekomenderar att du kollar efter ett begagnat, komplett. Red Sea brukar det finnas ganska ofta både på blocket och på olika saltvattensforum och grupper.

Skall du starta upp från skratch, så får du räkna med att lägga tusenlappar. Tekniken och levande sten är jättedyrt, även vissa fiskar.

*Sajtvärd på Akvariefisk,,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)
*Stödjer debatt ifokus

Anmäl
2016-10-21 22:26 #6 av: Hannahtheo

Ungefär som jag hade tänkt då.. ja jag har läst att det är ganska dyrt, räknat med runt 20000 från scratch för den storleken, är det realistiskt? Sett väldigt dåligt med saltvatten på blocket häromkring (skövde) ...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.