Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (11) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY

Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Auktioner / träffar / aktiviteter

13/11-2016: Haninge akvarieförenings storauktion

2016-10-04 23:42 #0 av: Apistojohan

13/11-2016: Haninge akvarieförenings storauktion (med kvalitetsauktion)

Söndagen den 13 november är det dags för HAF:s traditionella storauktion (vi startade 1972) och vi vill som vanligt hälsa säljare och köpare från när och fjärran välkomna! Alla är välkomna som köpare. Säljare måste vara medlem i en akvarieförening.

Tid: auktionen startar kl. 11:00 och sista utropet är ca kl. 16:00. Inlämning av gods sker kl. 10-10:45 (etiketter kan också förhandsbokas).

Plats: Söderbymalmsskolans aula, Eskilsvägen 8, 136 81 Handen. Karta här.

Auktionslokalen ligger nära Haninge Centrum (precis som den gamla lokalen) och busshållplatsen heter Söderbymalmsskolan. Stor parkering finns bredvid skolan, men infarten till den är från Dalarövägen (dvs runt hörnet).

 

Servering: Korv, dricka och annan fika går att köpa på plats.

Nytt för i år: Notera starttiden! Storauktionen börjar redan kl. 11:00 och är förhoppningsvis avslutad ca kl. 16:00. Inlämningen är kl. 10:00-10:45. Vet man att man ska sälja mer än ett par poster så är det enklast att förhandsbeställa etiketter.

Vad säljs? På storauktionen säljs fiskar, växter, akvarier och akvarietillbehör (t ex pumpar, filter, filtermaterial, doppvärmare, håvar), fiskfoder, foderkulturer och andra ”bra-att-ha-saker”.

Storauktionen består idag av:

·         den vanliga auktionen

·         fastprisbordet och

·         en kvalitetsauktionsdel

Den vanliga auktionen

På den vanliga auktionen bjuder man huvudsakligen på fiskar och växter. Budgivningen genom rop startar på 30 kr om inte säljaren har skrivit dit ett annat minimipris. Minsta höjning sker med 10 kr. När man har vunnit en budgivning räcker man upp handen så att löparen som kommer med godset vet vart han eller hon ska. Betalning sker direkt och med kontanter.

Fastprisbordet

Fastprisbordet är ett komplement till den vanliga auktionen. Här hittar man inte bara olika akvarietillbehör, utan även fiskar, räkor och växter. Bland växterna hittar man allt från vanligare växter till småportioner av ovanliga akvariemossor.

Som säljare kan det vara klokt att inte lägga alla poster av samma slag på auktionsbordet, utan istället lägga en del på fastprisbordet. Vissa köpare har kanske inte tid att sitta av hela auktionen, men tittar kanske in och snabbshoppar dina poster på fastprisbordet. Och det är bättre än att behöva ta hem posterna igen. På fastprisbordet hamnar också poster för under 30 kr.

Kvalitetsauktionen

Vi började med kvalitetsauktion 2014 och de flesta uppfattade det som ett bra inslag. Under kvalitetsauktionsdelen har vi tänkt oss att vi ska auktionera ut fiskar och räkor (och eventuellt växter) med ett minimipris på 100 kr. Vi är alltså inte bara ute efter diskus, utan fisk som inte tillhör standardsortimentet på auktioner. En XL-påse med guppymix hamnar inte på kvalitetsauktionen, men kanske ett gäng SM-Guppy från någon odlare. Fiskar som kan komma ifråga är exempelvis pansarmalar (minst 5 st. i påsen) (bortsett från kanske Metallpansarmal och Fläckig pansarmal), malar, L-malar, Apistogrammor, räkor med klass… Fisk med lokalitet kan kanske också platsa.

OBS! Betalning sker kontant! Se därför till att ha med er ordentligt med kontanter i olika valörer. (Närmaste bankomat finns i Haninge centrum, så glöm inte cash.)

HAF tar 25% i provision enligt SASKs rekommendation.

Mer information finns på vår hemsida. Och mer information postas kanske också här.

Eventuella frågor kan vi ta här i tråden.

De olika auktionstrådarna på olika akvariefora

Internet och våra akvariefora är bra saker. Auktionstrådarna på olika akvariefora (zoopet.com, ciklid.org, diskusforum.se, redbee.se, lmal.se, plantswap.se, akvariefisk.ifokus.se, rovfisk.se…) kan säljare använda till att informera om vad de tänker ta med sig till auktionen – och möjliga köpare kan göra detsamma för att informera om vad de är intresserade av. Win-win helt enkelt.

Välkomna!

http://haningeakvarieforening.se/

Anmäl
2016-10-05 11:47 #1 av: Apistojohan

Det här landade fel. Skulle någon kunna flytta det till "Auktioner/träffar/aktiviteter"? Tack!

Anmäl
2016-10-06 19:52 #2 av: Lizelda

#1 Flyttat :)

"Be proud of your scars, they're proof of a fight you never lost."

HundarBortskänkes, Ridsport, AkvariefiskFurry Paws

Bloggar om min assistanshund på Tassa Bredvid

Anmäl
2016-10-17 01:35 #3 av: Apistojohan

Då är det dags att presentera de två första lotterisponsorerna (fler följer):

Akvariumkungen.se - Aquatic Blue Line & Repashy Sweden


Tack för sponsringen!

Anmäl
2016-10-31 13:12 #4 av: Apistojohan

Ytterligare två sponsorer:

Shrimps.se - Djurmagazinet Farsta

Tack för det!

Anmäl
2016-10-31 18:35 #5 av: Apistojohan

Starbud är btw 40 kr på storauktionen.

Anmäl
2016-11-02 22:26 #6 av: Zurus

Skoj, kommer det vara apistogrammor till försäljning? 

Anmäl
2016-11-02 23:07 #7 av: Apistojohan

Det brukar säljas olika Apistogrammor, men jag kan inte garantera något. Den/de som ska ha med sig Apistogrammor berättar kanske det i någon forum-tråd.

Anmäl
2016-11-04 08:56 #8 av: Zurus

Ok, säljarna och vad som ska säljas listas alltså inte på förhand som man kan ta del av? 

Anmäl
2016-11-05 01:13 #9 av: Apistojohan

Nej, vi har inte förhandsregistrering. Däremot är det positivt för både köpare och säljare om säljare berättar vad de tänker ta med sig och köpare berättar vad de är intresserade av.

Ett system med förhandsregistrering är ju inte någon garanti för att de specifika sakerna sedan dyker upp på auktionen. 

Anmäl
2016-11-05 15:08 #10 av: Apistojohan

Då har tre nya sponsorer tillkommit:
Haninge Djurbutik - Akvarielagret - Arken Zoo Kungsholmen
Tackar!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.