Sjukdomar

Sjuk fisk?

2016-10-04 18:18 #0 av: Hannahtheo

Idag när jag kom hem från jobbet såg jag att en av mina marmorgurami hade nåt konstigt på huvudet, ser ut som att fjällen är upphöjda och lite rött mellan fjällen. Pigg och leker och äter som vanligt. Någon som vet vad det kan vara och vad ska jag göra? Alla vattenvärden är bra..

Anmäl
2016-10-05 06:45 #1 av: TessOlander

Jag vet inte exaxt vad det är men testa att separera den från dom andra och fråga i en djuraffär om medicin om det är en erfaren som jobbar där vet hen vad du behöver

Anmäl
2016-10-05 10:09 #2 av: mimåne

Jag skulle inte vilja stressa den här fisken ännu mer genom att flytta den från de andra. Är den sjuk är den redan i ett nedsatt tillstånd och att stressa den ännu mer kan förvärra saken. Jag önskar att du låter den få gå kvar i akvariet i lugn och ro.

Åkomman. De spontana tankarna som kommer upp är om det kan vara någon utväxt på gång eller t.ex hål i huvudet sjukan. Samtidigt vet jag inte hur vanligt det är att fiskar som gurami drabbas av hål i huvudet, eller om de ens drabbas av det.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2016-10-05 20:25 #3 av: Hannahtheo

Idag såg det bättre ut, men ser ut som den tappat fjäll på huvudet. Äter och simmar fortfarande som vanligt. Ser inte ut som hål i huvudet, var det första som slog mig också, men efter att ha googlat såg det inte ut som det heller.

Anmäl
2016-10-06 09:52 #4 av: mimåne

Vad skönt att höra att det nästan ser lite bättre ut idag. Kanske hade den simmat in i något och fått en liten bulaGalen

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.