Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (12) Senaste inläggen Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis

Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
Årstidsfisk / Killis

Killifiskar - Var?

2015-11-25 14:07 #0 av: åkerhumla

Detta internet Galen 

Jag har dragit igång ett nano (40liter) och hade mest tänkt ha växter och kanske någon räka i det. I letandet efter växter ramlar jag över dessa Killifiskar Kär

Efter att ha läst en hel del sidor så funderar jag på prova... Funderar men de verkar inte vara lättast att få tag på. Så frågan är; Är det AquaBid som gäller? Då jag bor i Piteåtrakten är det nog starkt begränsad tillgång här... Storgråter även om det gäller den "vanligaste" Fundulopanchax jag skulle vilja ha (stavning?)

Anmäl
2015-11-25 14:16 #1 av: ElinvBorg

Tycker du ska försöka höra med dina djurbutiker som du har i närheten om det är något de kan ta in i första hand :) Tänk på att i ett kar i din storlek så gör sig ett par bäst.

Anmäl
2015-11-25 16:26 #2 av: mimåne

Vänd dig till Rolles i luleå. Han kommer hjälpa dig. Åk dit. Ring eller mejla inte, det är som att spela på lotto.. Man vinner aldrig.. Skrattar

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2015-11-25 17:20 #3 av: åkerhumla

#2 skickade ett mail till Rolle då jag ändå inte tar mig dit förrän på lördag Glad och hoppas på en vinst, trots att jag aldrig vinner Looser

Anmäl
2015-11-26 20:41 #4 av: åkerhumla

Jag vann! (Synd bara att det inte var på triss...) Han kunde ta hem killis men inte rätt, de här var "stora", i alla fall för mitt nano. Så ändrade planerna till rasbora istället.

Anmäl
2015-12-05 19:15 #5 av: mimåne

Rasboror är väldigt fina de också så det blir nog bra med dem.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2015-12-05 21:15 #6 av: [Jens]

planera med mycket växter om du ska ha rashora och de är supersnygga . Vilken sorts rasbora har du tänkt dig?

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2015-12-06 13:28 #7 av: KatarinaSt

Jag kan rekommendera att vänder dig till Skandinaviska Killisällskapet http://www.killi.dk/index.php/en/. Förutom en massa nyttig information finns även kontaktpersoner listade. Dessa har nog bra koll på de odlare som bor närmast dig. Eftersom killis är relativt sällsynta i "vanliga" akvarieaffärer så sker köp/byte privat via privatpersoner i lokala killi-sällskap. Därför brukar de har ganska bra koll på varandra och vad de odlar.

Var själv med i en sån här lokal förening i Stockholms trakten och måste säga att man hittar otroligt många duktiga och erfarna privata odlare som gärna delar med sig av sin kunskap.

Lycka till.

Anmäl
2015-12-07 14:32 #8 av: åkerhumla

#6 Ade tänkt mig galaxy eller bi

Anmäl
2015-12-07 14:39 #9 av: åkerhumla

Förlåt, telefonen tokhängde sig.
...birgittae (stavning?) men då vi kom till Rolles i Luleå så fastnade dottern (som har 50% i karet) för Guppys. Jag förstår henne, de är vackra. Vi kom hem med Guppys.

Anmäl
2015-12-07 20:14 #10 av: mimåne

Jag vill önska dig lycka till med guppysarna och samtidigt ge en liten påminnelse om hur sköra de är så att ni inte förväntar er långlivade, friska fiskar och blir hemskt besvikna. Jag hoppas ni vet om hur det ligger till med guppys idag för jag tror knappast rolle berättat.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Anmäl
2015-12-07 21:35 #11 av: åkerhumla

#10 Hade läst det innan. Tror dessa var från privat uppfödning, satt såna lappar på vissa akvarium och om inte minnet sviker mig nu satt det en sån på detta kar. Det var en salig mix av färger och storlekar. Än så länge verkar de må prima iaf, nyfikna små rackare.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.