Artbeskrivningar

Drottningrasbora

2015-04-05 13:08 #0 av: [Jens]

Handelsnamn: Drottningrasbora
Latinskt namn: Trigonostigma espei

Söt/bräck: Sötvatten
pH: 6-8
Temperatur: 23-28°C
Akvariestorlek: Minst 40 L
Storlek: 3 cm
Ursprungsland: Thailand och Vietnam

Övrigt: En liten fredlig men pigg stimfisk som trivs bäst med andra likartade småfiskar. Gillar att vara i tät växtlighet och ha gärna flytväxter då den föredrar lite dämpat ljus. Ska även finnas fri simyta i karet.

Många kan blanda ihop dessa med Kilfläcksrasbora för att de är ganska så lika varandra men drottningsrasboran har lite mindre svart täckning och är slankare.

För att se bilden i full storlek, klicka här.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2015-04-09 13:24 #1 av: burmamys

Framförallt så är drottningrasbora vackert lysande röd, medan kilfläcksrasbora är begie utanför den svarta teckningen. Jag trodde drottningrasbora skulle vara lite känslig men har inte märkt något sådant än, de är aktiva och håller sig i mitten av akvariet. Väldigt vacker stimfisk! =)

Anmäl
2017-12-24 15:33 #2 av: Fiona23

Går de att ha med akvarium med grus som botten? Och går de tillsammans med guppys?

Anmäl
2017-12-24 15:40 #3 av: burmamys

Mina drottningrasbora är sällan vid botten och bryr sig nog inte om ifall det är sand eller grus, det är främst bottenlevande fiskar som pansarmalar, kuhliålar m.m. som behöver sand.

Viktigt för drottningrasbora är att de får vara ett stim på helst tio eller fler, att det finns gott om växter att gömma sig bland, och endast snälla fiskar i akvariet. Guppy går säkert bra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.