Etiketterlevandefödareartbeskrivningar-månadensfisk-artiklar
Läst 125 ggr
Nephi
2021-05-11, 14:09

Månadens fisk: Endlers Guppy

guppy-2579971_1920.jpg

Månadens fisk är en av våra mindre levandefödare, nämligen Endlers. En liten fisk som passar bra i dem flesta sällskaps akvarium eller för den som är nyfiken på att testa på odling.

Namn: Endlers guppy Poecilia wingei

Familj: Poeciliidae

Naturlig miljö/ursprung: Dem kommer ursprungligen från en samling av mangroveträsk i nord östra Venezuela. Vattnet är oftast varmt och hårt i träsken, varje år under regnperioden svämmar dem över och bildar en enda stor vattensamling där familjegrupperna omgrupperar sig. Deras naturliga miljö är nu mer förstörd då en soptipp byggts i området, så dem räknas vara utrotade eller nära utrotade där då vattnet har blivit så förorenat.

Storlek: 2,5 - 4,5cm

Temperatur: 24-30 grader.

Ph: 7-8,5

Akvarium och miljö: Minimi mått 45x30cm ,40L.

Mat: Omnivorer, äter det mesta som erbjuds. Se bara till att dem får i sig en varierad kost med både animalier och grönt.

Lek och Odling: Levandefödare, precis som dem flesta andra levandefödare så kan man räkna med att honorna bär på yngel om både honor och hanar finns i akvariet. Ska inte hållas med Guppy om man inte vill ha korsningar, ska dem säljas ska det meddelas tydligt att dem är korsningar.

Rekommenderas att hållas själva i akvarium om man vill linjeodla på färger eller former.
Honorna blir fertila redan i 2 månaders ålder, dem får 5-25 yngel per kull.
Yngelboxar och liknande rekommenderas inte.

image.png

Allmänt:
Minst 3 honor per hane rekommenderas, annars kan hanar hållas i grupp utan honor.
Kan hållas ihop med dem flesta mindre fredliga fiskar, vill gärna ha mycket växter i akvariet samt en del flytväxter. Guppygräs ger en perfekt plats för yngel att gömma sig och för honor att vila från hanarnas uppvaktning.


Medarbetare på Akvariefisk 🐡🦐

  • Redigerat 2021-11-01, 08:48 av Draknästets_Reptiler
  • Redigerat 2021-08-19, 14:51 av Nephi
Upp till toppen