Annons:
Etikettakvarieteknik-pumpar-filter-belysning-etc
Läst 364 ggr
Chinesecrestedlover
2020-07-10, 14:17

Luftavfuktare/avfuktare - tips?

Hej!

Jag har ett mycket litet "rum" (egentligen är det nog ett skafferi) som jag har mina akvarie-/terrariedjur i och kommer skaffa flera i framtiden. Vet inte exakt storlek men skulle gissa att det är på max ca 2,5-3 kvadrat eller så (golvyta…men man kan ju få in en del ändå på höjden, haha).

Jag har diverse fuktkrävande djur i terrarier samt såklart så är det fukt i akvarierna, haha.

Jag har en liten "damm"…eller snarare jag håller på att göra i ordning en liten "damm" (en stor plastbalja) på ca 200 liter, runt 80x60 cm (yta) och det kommer ju att vara "öppet vatten" (alltså inget täckglas, ska vara till en mycket liten hona av arten: reeves kärrsköldpadda).

Alltså mycket fukt men på en liten yta. Dörren är stängd konstant…eller ja, inte när jag ska in där såklart, haha. Jag har nyfikna hundar och frigående odågor (kaniner alltså…varav den ena redan lyckats bita sönder slangen till min tryckspruta…som jag precis monterat och aldrig använt…glömde stänga dörren…).

Alltså väldigt mycket fukt och ganska instängt…även om det är en (för stor enligt mig…med tanke på om någonting…ehm…min fågelspindel, skulle lyckas rymma) glipa under dörren. Funderar på att "sätta igen" den på något sätt…för att förhindra olyckor med de små djuren och ev. möten med nyfikna hundar (om de skulle rymma).

Hursomhelst, med detta babblande vill jag få fram att jag funderar på att skaffa en avfuktare att ha där inne.

* Den bör ju (med tanke på bristen på utrymme) inte vara allt för otymplig

* Måste ändå (trots storlek) kunna hålla en del vatten i vattentanken, med tanke på att jag gissar att det lär bli en del vatten/dygn.

* Får inte på något sätt vara skadlig att ha där (för djuren eller så alltså, har fåglar hemma= väldigt känsliga för diverse ämnen…inte för att jag vet om avfuktare någonsin avger något skadligt men skriver det just in case).

* Gärna inte vara alltför dyr

* Gå att beställa med hemleverans helst, saknar körkort nämligen…men får väl lösa det på något sätt, om den bara skulle finnas att köpa i fysiska butiker.

* Gärna inte alltför högljudd…den lär behöva vara på i det närmaste dygnet runt och bor i lägenhet = sover inte sådär galet långt i från "akvarie-/terrarierummet". Dock ska kanske tilläggas att jag inte är sådär vidare ljudkänslig…har ju papegojor, haha.

Någon som har några tips på en bra luftavfuktare/avfuktare som skulle kunna tänkas fungera i mitt lilla "rum"?

Mvh/Chinesecrestedlover

Annons:
PeG
2020-07-11, 11:18
#1

Skulle det kunna räcka med ett hål i dörren eller ovanför och en elektrisk fläkt som går hela tiden. Då borde du åtminstone kunna få en jämn fuktighet i och utanför rummet.

PeG
2020-07-11, 11:18
#2

Med fläkten monterad i hålet.

Draknästets_Reptiler
2020-07-11, 13:51
#3

#0 Vilken tur att du kom på att du kunde skriva här också, istället för bara inne på reptil. Det forumet (Reptil ifokus) är tyvärr ganska dött.

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Chinesecrestedlover
2020-07-11, 14:42
#4

#1 och #2 Tror inte det skulle vara så populärt att borra ett stort hål i dörren/väggen, bor i hyresrätt. Så vill ha någon mer "icke-permanent" lösning, därav tänkte jag skaffa en avfuktare. 

#3 Jo, jag vet att det brukar vara låg aktivitet där, tyvärr…så tänkte att jag sprider ut frågan lite 😃

Draknästets_Reptiler
2020-07-11, 14:50
#5

#4 Du gjorde alldeles rätt att sprida ut frågan ;) 

Jag tror att tekniken är lite samma på vissa grejer både till akvarium och terrarium. jag är jättedålig på tekniken, men här inne finns det några som är riktigt kunniga🙂

Mvh./ Draken

VENI VIDI VICI

Upp till toppen
Annons: