Etikettauktioner-träffar-aktiviteter
Läst 250 ggr
Apistojohan
2020-01-30, 10:04

8/2-2020: HAF:s akvarieloppis

HAF:s akvarieloppis lördagen den 8 februari 2020

LÖRDAGEN den 8 februari 2020 är det dags för HAF:s akvarieloppis. Vi säger hjärtligt välkomna till säljare och köpare. Alla är välkomna som köpare. Säljare måste vara medlem i en akvarieförening.

Nyheter
Vi har sänkt HAF:s provision till 20 % (och 15 % för aktiva loppismedhjälpare i HAF).

Ett kort körschema

Tid

Vad

Korta kommentarer

9:30-10:45

Inlämning av gods

Vid minst 24 poster kan etiketter förhandsbeställas: epost@haningeakvarieforening.se

11:00-ca kl. 13:00

Loppis

Loppisen startar först när vi säger till. Man kan alltså inte plocka poster i förväg. Posterna ska sedan betalas så snabbt som möjligt.
Loppisen är öppen tills allt har sålts klart.

11:00-

Servering

Kaffe, dricka, mackor, korv…

Plats: Söderbymalmsskolans aula, Eskilsvägen 8, 136 81 Handen. Karta här.
Auktionslokalen ligger nära Haninge Centrum och busshållplatsen heter Söderbymalmsskolan. Stor parkering finns bredvid skolan, men infarten till den är från Dalarövägen (dvs runt hörnet).

Viktig information om «loppisformatet»!
Loppis innebär «först till kvarn» och går snabbare än en auktion. Trängsel kan uppstå, särskilt i starten. Därför: Visa hänsyn mot varandra och posterna. Det är levande djur och växter i påsarna (och medakvarister ni trängs med). Den som inte klarar av att uppföra sig i trängsel behöver inte komma.

Lite viktig loppisinformation

  • Loppisen startar klockan 11. Man har dock som köpare möjlighet att titta på posterna i förväg. Strax före loppisstarten kommer alla köpare att flyttas till ingången. Loppisen startar när vi säger till.
  • Vi delar ut plastpåsar till köparna. Ni lägger loppisposterna i dem. Efter att ni har betalat och passerat betalstationerna, så kan ni packa posterna i egna väskor, kartonger eller frigolitlådor.

Hur loppisen går till

  • Posterna läggs upp på borden och sorteras efter kategori; växter för sig, tetror för sig, tillbehör för sig osv…
  • Kl. 11 släpps köparna in. Ni plockar de poster ni vill köpa och lägger dem i påsarna som ni får på plats. I starten kan det dessvärre uppstå viss trängsel.
  • Några HAF:are kommer att fungera som informatörer. Dem kan ni fråga om en viss post, så att ni slipper köpa något som ni ändå inte kan ha.
  • Lokalen är ordnad på så sätt att det finns en ingång och en utgång. Utgången sker via någon av betalstationerna.
  • Vid betalstationerna betalar ni. I starten kan det ta lite tid, så ha lite tålamod. Att gnälla får det heller inte att gå snabbare. Ni som inte har bråttom, kan ju botanisera lite bland posterna, läsa information om HAF, eller prata med någon medakvarist och sedan betala när inledningsruschen har lagt sig.
  • Ruschen brukar vara över kl.12. Meningen är att alla som ska vara med på auktionen också har hunnit betala för det hittills köpta.
  • Loppisen är öppen så länge det finns något kvar att köpa.

OBS! Betalning sker kontant! Se därför till att ha med er ordentligt med kontanter i olika valörer. (Närmaste bankomat finns i Haninge centrum, så glöm inte cash.) Det finns även möjligheter att swisha till sig kontanter.

Mer information finns på vår hemsida. Och mer information postas kanske också här.

Eventuella frågor kan vi ta här i tråden.

De olika auktionstrådarna på olika akvariefora
Internet och våra akvariefora är bra saker. Auktionstrådarna på olika akvariefora (zoopet.com, ciklid.org, diskusforum.se, redbee.se, lmal.se, plantswap.se, akvariefisk.ifokus.se, rovfisk.se…) kan säljare använda till att informera om vad de tänker ta med sig till auktionen – och möjliga köpare kan göra detsamma för att informera om vad de är intresserade av. Win-win helt enkelt.

Välkomna!

http://haningeakvarieforening.se/

Taggar: Ingen

Upp till toppen