Etikettauktioner-träffar-aktiviteter
Läst 492 ggr
Apistojohan
2019-10-15, 15:02

9/11-2019: Haninge akvarieförenings ”Storauktion”

Välkommen till HAF:s ”Storauktion”!

Vi är nog inte störst, men vi var först!

9/11-2019: Haninge akvarieförenings ”Storauktion” (loppis + fisk- och räkauktion)

LÖRDAGEN den 9 november är det dags för HAF:s ”Storauktion” (vi startade 1972) och vi vill som vanligt hälsa säljare och köpare från när och fjärran välkomna! Alla är välkomna som köpare. Säljare måste vara medlem i en akvarieförening.

Nyheter
1. Vi har sänkt HAF:s provision till 20 % (och 15 % för aktiva loppismedhjälpare i HAF).
2. Vi ändrar lite på vårt auktionsformat för att korta ner tiden. Vi startar med loppis och hoppar över till en fisk- och räkauktion med ett minimipris på minst 100 kr.

Ett kort körschema

Tid

Vad

Korta kommentarer

9:30-10:45

Inlämning av gods

Loppisen är huvudmomentet. Endast ett fåtal poster ska till auktionen. Vid minst 24 poster kan etiketter förhandsbeställas: epost@haningeakvarieforening.se

11:00-

Loppis

Loppisen startar först när vi säger till. Man kan alltså inte plocka poster i förväg. Posterna ska sedan betalas så snabbt som möjligt.
Loppisen är öppen tills allt har sålts klart.

Ca 12:15

Fisk- och räkauktion

Försäljning nere i aulan.
Endast fisk och räkor.
Minimipris minst 100 kr
Vi hoppas vara klara med auktionen ca kl. 14, så vi måste kanske begränsa antalet poster.
Meningen är att det mesta ska ligga på loppisbordet.

11:00-

Lotteriförsäljning

Lotteri med akvarierelaterade vinster

11:00-

Servering

Kaffe, dricka, mackor, korv…

Plats: Söderbymalmsskolans aula, Eskilsvägen 8, 136 81 Handen. Karta här.
Auktionslokalen ligger nära Haninge Centrum och busshållplatsen heter Söderbymalmsskolan. Stor parkering finns bredvid skolan, men infarten till den är från Dalarövägen (dvs runt hörnet).

”Storauktionen” består idag av:

 1. Loppisen

 2. Fisk- och räkauktionen

1. Loppisen
Loppisen har blivit huvudmomentet. Här säljs allt akvarierelaterat, d v s fiskar, räkor, växter, akvarier, akvarietillbehör, foder, foderkulturer… Här gäller en först-till-kvarn-princip.

Viktig information om «loppisformatet»!
Loppis innebär «först till kvarn» och går snabbare än en auktion. Trängsel kan uppstå, särskilt i starten. Därför: Visa hänsyn mot varandra och posterna. Det är levande djur och växter i påsarna (och medakvarister ni trängs med). Den som inte klarar av att uppföra sig i trängsel behöver inte komma.

Lite viktig loppisinformation

 • Loppisen startar klockan 11. Man har dock som köpare möjlighet att titta på posterna i förväg. Strax före loppisstarten kommer alla köpare att flyttas till ingången. Loppisen startar när vi säger till.
 • Vi delar ut plastpåsar till köparna. Ni lägger loppisposterna i dem. Efter att ni har betalat och passerat betalstationerna, så kan ni packa posterna i egna väskor, kartonger eller frigolitlådor.

Hur loppisen går till

 • Posterna läggs upp på borden och sorteras efter kategori; växter för sig, tetror för sig, tillbehör för sig osv…
 • Kl. 11 släpps köparna in. Ni plockar de poster ni vill köpa och lägger dem i påsarna som ni får på plats. I starten kan det dessvärre uppstå viss trängsel.
 • Några HAF:are kommer att fungera som informatörer. Dem kan ni fråga om en viss post, så att ni slipper köpa något som ni ändå inte kan ha.
 • Lokalen är ordnad på så sätt att det finns en ingång och en utgång. Utgången sker via någon av betalstationerna.
 • Vid betalstationerna betalar ni. I starten kan det ta lite tid, så ha lite tålamod. Att gnälla får det heller inte att gå snabbare. Ni som inte har bråttom, kan ju botanisera lite bland posterna, läsa information om HAF, eller prata med någon medakvarist och sedan betala när inledningsruschen har lagt sig.
 • Ruschen brukar vara över kl.12. Meningen är att alla som ska vara med på auktionen också har hunnit betala för det hittills köpta.
 • Loppisen är öppen så länge det finns något kvar att köpa.

2. Fisk- och räkauktionen
På fisk- och räkauktionen säljs inget annat än fiskar och räkor. Budgivningen startar på minst 100 kr. Vi är främst ute efter lite ”finare” poster som gör sig bra för en auktion. Samtidigt vill vi ge dem som inte kom åt vissa poster på loppisen chansen att vinna på auktionen istället. Vi ser gärna Diskus, finräkor, L-malar, pansarmalar och andra fiskar, men inte en XL-påse med guppymix. Det hela är en mix av gamla auktionen och kvalitetsauktionen.

OBS! Betalning sker kontant! Se därför till att ha med er ordentligt med kontanter i olika valörer. (Närmaste bankomat finns i Haninge centrum, så glöm inte cash.) Det finns även möjligheter att swisha till sig kontanter.

Apistojohan
2019-10-15, 15:04
#1

Välkomna!

Cecilia.S
2019-10-15, 16:15
#2

Kul! Tack för infon och inbjudan 🙂

En sockerfri Monster, en hund och en motocrossbana med f&f's. Bättre än så blir det inte.

Medarbetare på Ridsport & f.d. medarbetare på Akvariefisk

Apistojohan
2019-10-16, 11:29
#3

Jag tar bland annat med en post Corydoras sipaliwini F1, en ovanlig, men fin och tålig pansarmal från Sipaliwini-floden i Surinam. Jag säljer ungdjur. Den posten hamnar på auktionsbordet!

Än en gång välkomna!

Apistojohan
2019-11-08, 13:02
#4

Ett tack till våra lotterisponsorer!
Ebishop.se – Akvariumkungen – Djurmagazinet Farsta – Haninge Djurbutik – Akvarielagret – Arken Zoo Kungsholmen
 
(Presentkort och akvarieprylar)

Upp till toppen