Annons:
Etikettartbeskrivningar-månadensfisk-artiklar
Läst 3814 ggr
mimåne
2016-06-19, 12:22

Regnbågsciklid

Handelsnamn: Regnbågsciklid
Latinskt namn: Apistogramma agassizii

pH: 5,0-7,0
Temperatur: 25-27°C
Akvariestorlek: 100L
Storlek: 9 cm
Ursprungsland: Sydamerika

Övrigt: Köttätare, bör få fryst foder i akvarium. Accepterar vanligtvis inte flingfoder. Arten är revirhärdad och helt OK i sällskapsakvarium men något aggressiv. Man bör inte blanda olika apistogramma/dvärgciklider tillsammans då de kan bli aggressiva mot artfränder. Det är heller inte rekommenderat att hålla fler hanar av samma art i ett akvarium. Apistogramma agazissii är haremruvare, vilket betyder att man kan hålla fler honor med en hane. Lugnast är dock att hålla ett par.

Det är väldigt enkelt att se könsskillnad på arten. Hanen är färggladare, större och har mer långsträckta fenor än honan. Honan är gul med svarta inslag och mindre i storlek. Vid leken får honan en djup gul färg.

Hona

Arten leker i en grotta som t.ex en kokosnöt, där rommen läggs i taket. Rommen kläcks efter ca 5-6 dygn, efter ytterligare 10-12dygn blir avkomman frisimmande yngel. Däremellan ligger de inne i grottan och sprattlar. Honan är den som tar hand om ynglen och jagar bort hanen.

Akvariet bör vara tätt planterat och innehålla mycket växter och gömställen.

Det finns flera framodlade färgvarianter på apistogramma agassizii. Bland annat Fire red, Double red och Blue.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

- Akvariefisk.ifokus är en sajt där vi kan träffas, hjälpa varandra, ge tips och råd om fiskar,växter mm. Byta erfarenheter, både goda och dåliga, är aldrig fel.. Akvaristik är ett ganska brett ämne där det ingår allt från mygglarver till sjöhästar ; ) En del har/vill ha snälla fiskar som guppy eller platy medans andra lever för sin passion för pirayor eller ormhuvudsfisk. Ta chansen och kom in och titta, vem vet kanske blir just du fast!Välkomna // KerstinL, sajtvärd på Akvariefisk.ifokus
  • Redigerat 2021-03-19, 23:46 av Draknästets_Reptiler
Annons:
Upp till toppen
Annons: