Etikettartbeskrivningar-månadensfisk-artiklar
Läst 4719 ggr
mimåne
2015-03-30, 16:59

Trebands pansarmal

Handelsnamn: Trebands pansarmal
Latinskt namn: Corydoras trilineatus

Söt/bräck: Sötvatten
pH: 6,5-7,5
Temperatur: 22-26°C
Akvariestorlek: Minst 60 L
Storlek: 5 cm
Ursprungsland: Sydamerika

Övrigt: Kött- och allätare. En bra kost består av maltabletter och frysfoder. Trebands pansarmalen är en fredlig stimfisk som man bör ha minst 6 st av, gärna fler. Passar i sällskapsakvariet. Arten kräver finkornig sand utan vassa kanter för att undvika skador på de känsliga skäggtömmarna. Ett bra inrett akvarium har gott om växter och rötter som skydd, men även en stor öppen yta. Liksom de flesta andra corydoras så uppskattas lite strömt vatten. Arten är en substratlekare vilket innebär att den fäster romkornen på all typ av inredning, men främst växter, och i akvariemiljö, även på akvariets rutor. Honorna är i regel större - och rundare - än hanarna. Relativt lättlekt.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Clasan
2015-04-09, 11:59
#1

Jag har läst att denna art är ganska känslig och alltså svår för nybörjare, stämmer detta?

mimåne
2015-04-09, 13:18
#2

Nej det tycker jag inte, inte känsligare än andra fiskar. Så länge man ger fisken det den behöver i form av miljö, vatten, kompisar och mat så passar den även för nybörjaren. Den är mycket fredlig och lämpar sig i sällskapsakvariet.

Medarbetare på akvariefisk ifokus

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Upp till toppen