Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (14) Senaste inläggen

Akvarieteknik (Pumpar,filter,belysning etc) Auktioner / träffar / aktiviteter Annonser Alger Allmänt Artbeskrivningar Berättelser Bilder Butiker och länkar Centralamerikanska ciklider Dammar Förlossning /BB/ barnkammare Foder Inredning (Stenar, rötter mm) Labyrintfisk Levandefödare Lekar Malar Malawi/Tanganyikaciklider Nybörjarhörnan O.T Off topic och lekar Projekt / DIY Reptilhörnan (Ödlor, sköldpaddor, grodor mfl.) Räkor, snäckor, amfibier m.fl Regnbågsfiskar Sydamerikanska ciklider Sjukdomar Salt- och bräckvatten Slöjstjärt, Koi och Guldfisk Tetror Tävlingar Vattenvärden Vilken fisk ? Växter Årstidsfisk / Killis Övriga ciklider Övriga karpfiskar Övriga fiskar
iFokus

Månadens fisk Juli -19. Siamesisk algätare.

2017-02-16 17:14 #0 av: Rovfisk

Denna månads fisk är Siamesisk algätare. Detta är en algätare som äter allt av alger som finns i akvarium. En mycket omtyckt algätare.

Namn :  Siamesisk algätare (Crossopheilus siamensis, )


Familj: Karpfiskar


Naturlig milö/hemort : Asien, Thailand,Malaysia


Biotop: De återfinns i bäckar och floder, samt att de vandrar till de     översvämmade skogarna under regnperioderna.


Maxstorlek: 15 cm


Temperatur: 24-28 grader


Ph : 6,5-8,0


Akvarium: Minst 150 liter

Tips på inredning


Mat : Algätare, allätare. Den siamesiska algätaren är en allätare och algätare. Det är en av få akvariefiskar som äter både tofs och trådalger.En omnivor diet är ett måste, men de kan med fördel också få tillgång till carnivor diet och alger

Bild tagen av Taggeman

Lek och odling :

Under detta avsnitt finns inte så mycket att skriva, då det (vad jag vet) inte finns någon känd dokumentation om odling i akvarium, de fiskar man köper i butik är uteslutande viltfångade. Deras lekbeteende är okänt.

Bild tagen av CeciliaS
Bild tagen av CeciliaS

Akvarium och miljö:

Akvariumet skall inredas med rötter och växter, gärna gömställen. Vattnet skall vara syrerikt och lagom strömt. De äter inte växter, så de kan gärna gå i mycket tätplanterade akvarium.

Allmänt:

Dessa blir uppemot 15 cm som fullvuxna, så de kräver ett akvarium på minst 150 liter. De är ganska snabbsimmande, så akvariumet kan med fördel vara rektangulärt. Det är en stimfisk, och skall vara minst 5 individer tillsammans.


*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2019-07-16 10:46 #5 av: Taggeman

Det har varit en artikel tidigare om Siamesen som kan va bra att läsa.
https://akvariefisk.ifokus.se/articles/58a6beffce12c443850032db-manadens-fisk-mars-2017-siamesisk-algatare?discussions-1

><> ><> ><> ><> ><> (^I^)><> ><> ><> <>< <><

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.