Ciklider

Boliviansk fjärilsciklid matvägrar

2017-08-13 19:35 #0 av: ChristineF

Hej!
För två veckor sedan köpte jag ett par bolivianska fjärilsciklider på akvarielagret. Sedan start har hanen vägrat äta, först var han inte ens intresserad utan simmade runt och letade i sanden på andra ställen i akvariet. Nu har han börjat smaka mat och spotta ut. Är orolig att han är sjuk, eller kan han bara vara extremt kräsen eller kanske behöver extra mycket tid att landa? Ser inga andra tecken på sjukdom. Honan äter glatt även om hon har sina favoriträtter. Har testat två flingfoder, granulat, artemia och vita mygglarver.
Tips/råd?

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2017-08-13 20:08 #1 av: Lillyrod

Flingfoder brukar inte funka med ciklider. De är ganska kräsna med maten. Det frysta brukar de ta. Lite äter han nog annars hade han varit ganska smal nu. Även om man brukar avråda från röda mygglarver så tycker jag du kan testa. Det verkar som om de är mest lockande för de flesta fiskar. 

Har du regnvattentunna någonstans kan du testa att fånga levande mygglarver och vattenloppor. Det brukar verkligen vara populärt.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2017-08-14 13:29 #2 av: ChristineF

Jag hoppas han fått i sig något, blir ju orolig när man läser symtomen på bukvattensot...
Röda mygg vet jag inte om jag vågar ge, vore ju inte roligt om de skulle bli förstoppade och jag allergisk :O eller är det överdrivet? De säljs ju överallt. Hade klogrodor som älskade dessa för länge sen.
Ingen regntunna här, kan kika hos päronen. Det värsta är att mina pakistanbotior är helt tokiga och äter allt så fort att cikliderna knappt hinner. Lite dåligt med snäckor, men om de inte var där skulle de nog bli massor.

Värd på Chihuahua 

Anmäl
2017-08-14 17:27 #3 av: Lillyrod

Jag är överkänslig mot vissa saker men har aldrig haft några problem med röda mygglarver. Jag har aldrig hört någon annan som haft problem heller men det förekommer. Jag tror inte det är vanligt för i akvarieaffären har de inte heller hört någon som haft problem. 

Du kan testa svarta mygglarver kanske? Försök få tag på levande. En del akvarieaffärer har också. Jag tror säkert han kommer igång med maten ordentligt även om han äter lite dåligt nu : )

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2017-08-14 21:05 #4 av: ChristineF

Ok! Tack snälla, jag ska se vad jag får tag på! :)

Värd på Chihuahua 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.