Akvarium och fiskar

Tetra?

2016-10-09 12:23 #0 av: Majsan bergström

Såg en Pseudomugil signifer och tänkte att en sån måste man bara ha. När jag skulle kolla upp den fanns det inte så mycket eftersom man inte är goldmedlem på zoopet så kan jag inte läsa där. Är det någon som vet eller kanske har denna fisk? Eller bara kan ta texten från zoopet så man kan få läsa? Är det någon slag tetra?

Anmäl
2016-10-09 12:25 #1 av: [Jens]

Seriouslyfish brukar ha bra beskrivningar. Ibland kan det dock fela när det gäller storlek på akvarium men överlag bra info om man inte har problem med engelska.

http://seriouslyfish.com/species/Pseudomugil-signifer/


EDIT: tog bort bilden på grund av upphovsrättslagen.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2016-10-09 12:30 #2 av: Lillyrod

Att ta texten från zoopet är inte tillåtet. Man får inte använda annans material tyvärr.

Ovanligt med fiskar från Australien : ) Är bilden din eller är det tillåtet att använda den? I annat fall måste vi tyvärr ta bort den.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-10-09 12:31 #3 av: mimåne

Längd 8cm. Temperatur 18-26grader, ph värde 6-8,5. Hålls i minst 55L och är svårighetsgrad 2/5 enligt zoopet är vad jag får fram =)

 Det finns ett flertal olika arter från släktet Pseudomugil beskrivna på zoopet. Jag tror att dessa är rent generellt likvärdiga i sina krav i och med att de är från samma släkte. Den ena som de beskriver kan man läsa om även om man inte är guldmedlem. Här kommer en länk dit: https://zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=259&SOK=1

Sajtvärd på akvariefisk ifokus

Anmäl
2016-10-09 12:35 #4 av: Lillyrod

Det står inte samma för den fisken du länkar till mimåne. Den som efterfrågas blir större och vill ha klart strömmande vatten. Klarar även bräckvatten : ) Hålls bäst i ett artakvarium.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-10-09 18:41 #5 av: mimåne

Det skiljer säkert dem emellan som du säger lillyrod med t.ex storleken. De är ju trots allt olika arter =) Det jag menade var rent generellt att jag tror de är lika. T.ex så står det att furcatus är en stimfisk, allätare och köttätare, fredlig, livlig.. Jag tror det kan vara ganska lika arterna emellan =)

Pseudomugil tillhör kategorin regnbågsfiskar på zoopet och inte tetror.

Sajtvärd på akvariefisk ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.